Law & Order: Criminal Intent (seizoen 9)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Law & Order: Criminal Intent (seizoen 9)
Televisieprogramma Law & Order:
Criminal Intent
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van NederlandNet5
Vlag van Nederland13th Street
Vlag van BelgiëVIER
Start 30 maart 2010
Einde 6 juli 2010
Aantal afleveringen 16
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het negende seizoen van Law & Order: Criminal Intent samen.

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
172 1
Loyalty: Deel 1
Jean de Segonzac Walon Green Eric Bogosian - hoofd recherche Danny Ross
Ato Essandoh - Hassan
Condola Rashad - Kadra
John Sharian - Jan Van Dekker
David Pittu - Roy Loftin
David Zayas - Stanley Maas
Ewa Da Cruz - Marya
30 maart 2010
Op de oceaan vlak bij Somalië voert wapenhandelaar Taras Broidy een safari met rijke gewapende toeristen. Zij openen het vuur op, wat zij eerst dachten piraten, maar in werkelijkheid was het een sjeik en zijn nieuwe bruid. Het nieuws van de dood van de sjeik bereikt twee van zijn kinderen, Hassan en Kadra, in New York als Broidy, Roy Loftin en Jan Van Dekker de voltooiing van hun uitgevoerde plan vieren. Nu de sjeik dood is kunnen zij een wapendeal afronden en kunnen een eigen politiemacht opzetten onder hun controle in de Hoorn van Afrika. Na een nacht van feesten worden Broidy en zijn vriendin Marya vermoord gevonden onder de Brooklyn Bridge, beide door het hoofd geschoten.

Goren en Eames gaan hierna op onderzoek uit en ontdekken al snel dat Broidy samen met Van Dekker een beveiligingsbedrijf runde, en dat dit bedrijf het doel was van een onderzoek van de Federale overheid. Wanneer de rechercheurs dit tegen hun baas Ross vertellen zegt hij hen met het onderzoek te stoppen omdat de FBI al met het onderzoek bezig is. Uit nieuwsgierigheid gaan de rechercheurs toch door met het onderzoek, zij vinden een e-mail van Broidy aan Loftin waarin vermeld staat dat zij een zekere Ross willen belonen met $ 2 miljoen. Later zien zij Ross een vrouw ontmoeten en denken dat hij met haar een romantische relatie heeft.

Ondertussen studeert Hassan met een Moellah om zo snel de geschiedenis van zijn land en zijn geloof te ontdekken. Hij wordt onder druk gezet door zijn zus Kadra om zijn relatie met de Amerikaanse Jill Peak te verbreken.

Goren is bezorgd over de betrokkenheid van Ross in de zaak en brengt als burger een bezoek aan Loftin, wat zijn verdenkingen aansterkt. Hassan ontdekt dat Ross undercover werkt voor de FBI en de Federale overheid, dit is gebaseerd op foto's waarop Ross zijn contacten spreekt. Ross wordt in de val gelokt met een Rendez-vous, hier wordt hij doodgeschoten door een man van Hassan. Later wordt het lichaam gevonden van Loftin, en als de rechercheurs Van Dekker bijna tot een bekentenis hebben uitgelokt wordt hij ineens meegenomen door de FBI.

173 2
Loyalty: Deel 2
Jean de Segonzac Barbara Hall Ato Essandoh - Hassan
Condola Rashad - Kadra
John Sharian - Jan Van Dekker
David Zayas - Stanley Maas
Amy Landecker - agente Stahl
Jicky Schnee - Jill Peek
6 april 2010
De enige connectie met de moord op Ross is Van Dekker, de enige die de moordaanslag door Hassan heeft overleefd. De rechercheurs willen hem hebben voor ondervraging, maar hij zit onder de beveiliging van de FBI. Van Dekker is de connectie met de Somalische wapenhandel. De Amerikaanse overheid regelde een transfer van illegale wapens naar Hassan, de wapens zijn uitgerust met GPS-systemen. Hassan wil de wapens doorverkopen naar terroristenkampen in Somalië, door de GPS kan Amerika die kampen dan aanvallen. FBI agente Wendy Stahl heeft niet de intentie om Van Dekker over te dragen aan de rechercheurs. Goren is het hier niet mee eens en probeert hem toch te krijgen, dit loopt uit op een schorsing van hem. Op het moment dat Goren geschorst wordt komt de nieuwe rechercheur Serena Stevens binnen, en is getuige van dit moment.

Ondertussen komt Hassan erachter, door de elektronica-expert R.J. Patel die voor hem werkt, dat de wapens voorzien zijn van GPS. Patel kan de GPS uitschakelen maar Hassan beseft dan dat, als hij dit laat doen, de overheid hier meteen achter komt.

Van Dekker is vrijgelaten door de FBI en zoekt dan contact op met Hassan, hij zweert tegen hem dat hij niets losgelaten heeft tegen de FBI. Ondanks Van Dekker uit vertrouwen de gecremeerde resten van zijn vader aan Hassan geeft schiet Hassan hem toch dood. Kadra weet dat Hassan al de moorden heeft geregeld en is nu bang dat er een vloek over hen rust. Zij eist nog steeds dat Hassan de relatie verbreekt met zijn Amerikaanse vriendin Jill, hij wil haar vergiftigen maar ziet er op het laatste moment er toch vanaf.

FBI agente Stahl hoort van de dood van Van Dekker en is bang dat Goren uit wraak hem gedood heeft. Zij dwingt Eames om aan Goren een alibi te vragen, dit kan Goren niet. Hij vertelt wel aan Eames dat hij een geldspoor heeft ontdekt van Loftin naar de venture kapitalist Milgram. Goren is ervan overtuigd dat Milgram de financiële man is achter de schermen van de wapensmokkel.

Goren spreekt Milgram aan en vraagt hem uit voor informatie. Milgram vertelt hem dat de wapens nu opgeslagen liggen in een pakhuis van hem, dit leidt Goren weer naar Patel. Wanneer Gorden Patel confronteert met deze feiten wordt hij geblinddoekt en onder bedreiging in een busje gezet. Op de plaats van bestemming komt Goren ineens oog in oog te staan met FBI agente Stahl, zij legt hem uit dat de FBI door GPS de wapens kan volgen. Patel werkt ook voor de FBI en verzekert hun dat de GPS niet uitgeschakeld is. Goren wil meehelpen met de operatie, ondanks Stahl hem waarschuwt dat zij er niet voor kan zorgen dat de schorsing opgeheven wordt.

Nichols, Eames en Stevens met een huiszoekingsbevel naar het huis van Hassan voor onderzoek. Zij vinden daar bewijzen voor plannen van een staatsgreeppoging. Ondertussen krijgt Eames van de chief recherche te horen dat zij hoofd recherche kan worden, mits zij Goren ontslaat.

Jill wordt in haar huis doodgeschoten, en de rechercheurs realiseren dat deze moord anders is als de eerdere moorden. Zij vermoeden dat deze moord door iemand anders gepleegd is. Nichols ondervraagt Hassan en Kadra en kan misschien bewijzen dat Hassan achter de dood van hun vader zit. Kadra bekent dan achter de moord van Jill te zitten, dit omdat zij Jill als een bedreiging zag. Zij kan echter niet verdragen dat Hassan verantwoordelijk is voor de dood van hun vader en vertelt dat zij bewijzen heeft voor de moorden die Hassan gepleegd heeft.

Op het politiebureau wil Hassan bijna de moorden bekennen als Goren hen komt storen. Hij ligt hen in over het onderzoek van de FBI en hun plan om de wapens te volgen. Hij vraagt hen om Hassan door te laten gaan met de wapenlevering om zo miljoenen levens te redden in Somalië. Nichols gaat hier schoorvoetend mee akkoord, maar als Hassan het politiebureau wil verlaten waarschuwt hij hem dat er misschien iemand wraak wil nemen voor de dood van de vader van Hassan.

Op het eind ontslaat Eames Goren en levert hierna haar penning in en neemt ook ontslag.

174 3
Broad Channel
Omar Madha Mark Malone Adam Trese - rechercheur Atwater
James Biberi - rechercheur Ryan Fields
Timothy Devlin - rechercheur Russell
Marin Hinkle - Moira Boyle
Thomas McDonell - Eddie Boyle
David Vadim - Valeyev
Kevin Conway - Jackie Dooley
13 april 2010
Wanneer een rechercheur in Queens wordt doodgeschoten worden Nichols en Stevens op het onderzoek gezet. Nichols ontmoet daar een oude vijand, de Ierse misdaadkoning Jackie Dooley. Het onderzoek wordt meer gecompliceerd als een lokale ambitieuze politieagent zich met het onderzoek gaat bemoeien.
175 4
Delicate
Tom DiCillo Nicole Mirante-Matthews Vivien Cardone - Paulette Bartol
Melissa Benoist - Jessalyn Kerr
Kelly Deadmon - mrs. Kerr
Christopher Durham - mr. Kerr
Lorenzo Pisoni - Ethan Johns
20 april 2010
Wanneer een getalenteerde ballerina wordt vermoord gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een mentaal onstabiele klasgenoot die een relatie heeft met een rivale van het slachtoffer.
176 5
Gods & Insects
Jonathan Herron Ted Sullivan Dominic Fumusa - Nathan Grayson
Jim True-Frost - David Novak
Kate Jennings Grant - Cynthia Novak
Karen Olivo - Sierra Brandis
Bree Williamson - Amber Donelli
27 april 2010
Wanneer een escortdame wordt vermoord gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het onderzoek wijst uit dat het slachtoffer stiekem foto's maakte van haar klanten en deze doorspeelde naar een prominente roddelcolumnist. Het spoor leidt hen dan naar een in ongenade gevallen irakoorlogveteraan die nu als bankmanager werkt.
177 6
Abel & Willing
Kevin Bray Michael Angeli Dallas Roberts - dr. Abel Hazard
Derek Cecil - Ted Stoddard
Nadia Bowers - Linda Stoddard
Eleanor Hutchins - Veronica Kalen
Brenda Withers - Emma Niles
4 mei 2010
Wanneer een man zijn echtgenote doodschiet gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Zij merken als snel dat de zaak gecompliceerder ligt als het lijkt. Hun onderzoek leidt hen naar een sociaal wetenschapper, deze voert rare sociale experimenten uit op koppels. Deze experimenten moeten uitwijzen wat de grenzen zijn van de mens nadat zij onmogelijke keuzes voorgelegd krijgen.
178 7
Love Sick
Jim Hayman Nicole Mirante-Matthews Caroline Dhavernas - Maya Sills
Michael Gladis - Randall
Tom Kemp - omm Joe
Megan Tusing - Rachel Melham
Dash Mihok - Damon Kerrigan
11 mei 2010
Wanneer een vrouw wordt vermoord gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het slachtoffer werd na de moord schoongemaakt en aangekleed als een prostituee. Het onderzoek leidt hen naar een ziekenhuis waar het slachtoffer voor het laatst levend gezien werd. Verder onderzoek geeft hun twee verdachten, een verpleegster en een man die verliefd is op de verpleegster. Nu moeten zij uitzoeken wie van deze twee de dader is.
179 8
Love on Ice
Ken Girotti David Klass
James Sadwith
William Mapother - John Silvestri
Erin Dilly - Anne Silvestri
Josh Stamberg - dr. Chris Denardi
Karl Bury - Greg Foster
Tina Benko - mrs. O'Doyle
Joshua Burrow - Bailey O'Doyle
18 mei 2010
Wanneer een ex-honkbalspeler doodgeslagen wordt met een honkbalknuppel gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het onderzoek wijst uit dat hij deel uitmaakte van een vriendengroep sinds de middelbare school, en dat zij allen gechanteerd werden over de dood van een kind tweeëntwintig jaar geleden. Als er meerdere vrienden dood gevonden worden, moeten de rechercheurs zien achter te komen wat er tweeëntwintig jaar geleden werkelijk gebeurd is.
180 9
Traffic
Chris Zalla Antoniette Stella Bill Sage - Forrest Caruso
Tracy Pollan - Patricia Caruso
Conor Leslie - Mia Caruso
Ian Kahn - Frank Bolinger
John Bolger - Connor James
25 mei 2010
Wanneer een hoofdredacteur wordt vermoord gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen als eerste naar de Russische maffia, later ontdekken zij dat het slachtoffer een relatie had met de dochter van de redacteur die hem vervangen had. Nu moeten de rechercheurs uitzoeken wie de werkelijke dader is.
181 10
Disciple
Christine Moore Walon Green
Michael Angeli
Ryan O'Nan - Dale Grisco
McCaleb Burnett - Ernie
AntPaul Calderón - Marcus Feingold
Chance Kelly - Elvis Howell
Lorraine Bracco - directrice opvangtehuis
1 juni 2010
Wanneer een vermoord lichaam wordt ontdekt op een bouwlocatie gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. De werkwijze van de moordenaar wijst naar een seriemoordenaar die zes maanden geleden is geëxecuteerd. De rechercheurs staan nu voor de vraag, is een na-aper actief of is er zes maanden geleden een verkeerde man geëxecuteerd. Vooral Stevens wil achter de waarheid komen omdat zij toen de seriemoordenaar heeft opgepakt.
182 11
Lost Children of the Blood
John David Coles Christine Bailey Matt Burns - Virgil
Clayne Crawford - Jeremy Parks
Dan Butler - congreslid Price
Maïté Alina - Sarah Price
Shannon Esper - Caroline Price
Christopher Abbott - Kyle Wyler
8 juni 2010
Wanneer het lichaam van een studente wordt gevonden, totaal gedraineerd van bloed, gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Wat eerst lijkt op een verkeerd afgelopen seksspel brengt het verdere onderzoek hen naar ondergrondse clubs, bloeddonors en een fanatieke sekte die zichzelf onsterfelijk vinden.
183 12
True Legacy
Yon Motskin Antoinette Stella José Zúñiga - senator Victor Caldera
Holley Fain - Angela Caldera
James Martinez - Rick Caldera
Laura Harring - Marta Caldera
Traci Godfrey - rechercheur Agnes Farley
15 juni 2010
Wanneer de eigenaar van een populaire mobiele snackbar wordt vermoord, die gevonden werd door zijn maîtresse, gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Op het eerste gezicht denken zij dat de dader gezocht moet worden in de rivaliteit onder de concurrenten. Dan leidt het onderzoek hen naar de familie Calderas, een machtige politieke familie die er alles aan willen doen om hun dynastie te beschermen.
184 13
The Mobster Will See You Now
Jean de Segonzac Michael Angeli Adam Rothenberg - Henry Di Piano
Joseph Siravo - Magglio 'Mag' Di Piano
Daniel London - dr. Joel Silverstern
Kelly AuCoin - dr. Shelly Springe
Nick Sandow - Roydell Getty
Lenny Venito - Dominic 'Dom' Fabrigazzi jr.
Vincent Curatola - Anthony 'Blev' Blevvins
22 juni 2010
Wanneer een medewerker van de United States Department of Health and Human Services wordt vermoord gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer voor zijn dood twee dokters onderzocht die hun patiënten te veel berekenden. Het blijkt dat de dokters nog een geheim hebben, zij worden gefinancierd door de maffia.
185 14
Palimpsest
Darnell Martin Mark Malone Mili Avital - Lenore Abrigaille
Tom Bloom - Palmer Abrigaille
Erik Jensen - Richard Celeste
Brennan Brown - Merrill
Louis Cancelmi - Bernard
29 juni 2010
Wanneer een vermoord lichaam wordt gevonden gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het slachtoffer blijkt een oud familievriend te zijn van Nichols. De moord blijkt een connectie te hebben met een verzonnen manuscript dat teruggaat naar de tijd van Christus. De zaak wordt gecompliceerd door de eerdere relatie tussen Nichols en de dochter van het slachtoffer.
186 15
Inhumane Society
Michael Smith Courtney Parker
Geoffrey Thorne
Dan Lauria - Sal
Michael B. Jordan - Danny Ford
Chris Chalk - Austin Darvis
Nicoye Banks - Little Ron
Ralph Macchio - Louis Marciano
6 juli 2010
Een opkomende jonge bokser, die net vrijgelaten was uit de gevangenis vanwege deelname aan illegale hondengevechten, wordt weer doelwit van een onderzoek door de politie. Nichols en Stevens onderzoeken hem nu voor een moord op een oud crewlid van de bokser.
187 16
Three-In-One
Arthur W. Forney Walon Green
David Klass
F. Murray Abraham - dr. Theodore Nichols
Tom Lipinski - dr. Curtis / Andy Quinn / Tommy
Joanne Baron - Hildy Glaser
Robert Stanton - mr. Nower
Bill Winkler - Norman Glaser
Kate Nowlin - Terry Myers
6 juli 2010
Wanneer het lichaam van een succesvolle makelaar dood wordt gevonden in een kelder gaan Nichols en Stevens op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een verdachte met drie persoonlijkheden. Om duidelijkheid te krijgen hoe deze met elkaar in connectie staan is Nichols genoodzaakt om, tegen zijn zin, hulp te vragen aan zijn vader.