Leeland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Leeland
Leelandcropped.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2004 - heden
Oorsprong Baytown, Texas, Verenigde Staten
Genre(s) Christelijke rock,
Progressieve Rock
Label(s) Essential Records, Sony BMG
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Leeland is een Amerikaanse christelijke, progressieve rock-band uit Baytown, Texas (VS), opgericht in 2004 door Leeland Mooring. De band is opgebouwd rondom de Amerikaanse singer-songwriter Leeland Mooring, die de hoofdschrijver is van het grootste deel van de muziek van de band. De band heeft anno 2010 vier leden, Jack, Leeland en Shelly Mooring en Mike Smith.

De band kreeg acht Dove Awards voor de eerste twee albums. Deze albums kregen tevens beide een Grammynominatie. De band heeft vier studioalbums uitgebracht. De band probeert met haar muziek het evangelie te brengen en mensen te overtuigen van de liefde van God. Bij de verschillende tours voor de albums werkte de band samen met Third Day, Michael W. Smith en Brandon Heath.

In de zomer van 2012 heeft Leeland vijf optredens gegeven in Nederland. De concerten waren in Goes, Leiden, Hilversum, Veendam en Zwolle. Onder de titel 'The Great Awakening Tour' heeft de band een Europese tour gedaan, ook de Nederlandse concerten vielen daaronder. In het voorprogramma stond de Nederlandse band InSalvation.

Ontstaan[bewerken]

Voordat de band in 2004 begon als samenwerkingsproject was Leeland veel bezig met muziek. Vanaf jonge leeftijd was hij lid van het kerkkoor van een kerk in Illinois. Hij nam deel aan verschillende talentenshows. Op zestienjarige leeftijd tekende hij een contract bij EMI. Daarna ging Leeland samen met enkele goede vrienden en zijn broer in een band in de kerk spelen. De band werd Leeland genoemd, vanwege de naar eigen zeggen "coole klank". [1] De band tekende daarop bij het label Essential Records, een label gelieerd aan Sony BMG.

Albums[bewerken]

  • Invisible
  • Sound of Melodies
  • Opposite Way
  • Love Is On The Move
  • Majesty: The Worship EP
  • The Great Awakening
  • Christ Be All Around Me - Live

Bandleden[bewerken]

De band heeft vier leden

Voormalige leden[bewerken]

Verwijzingen[bewerken]

  1. Breimeier, Russ, Leeland, 08/06 - Interview. Christian Music Today (2006-08-21) Gearchiveerd van origineel op 2006-08-23. Geraadpleegd op 2010-06-05