Lidewij Edelkoort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Li Edelkoort
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1950, Wageningen
Opleiding Kunstacademie van Arnhem
Beroep trendsonderzoeker
Label Studio Edelkoort
Website
Portaal  Portaalicoon   Mode

Lidewij Edelkoort (Wageningen, 1950) is een voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends. Ze studeerde mode en ontwerp aan de Kunstacademie van Arnhem.

In 1971 begon Edelkoort als modecoördinator en styliste bij De Bijenkorf. Daar viel ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrok ze naar Parijs, waar ze het adviesbureau Trend Union voor mode en schoonheidsproducten begon. Haar eigen bedrijf Studio Edelkoort richtte ze op in 1991. In 1993 richtte ze de organisatie Heartwear op waarmee ze kledingproducenten uit ontwikkelingslanden probeert op de Westerse markt te krijgen. Van 1999 tot 2008 was ze voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven.

Het blad Time rekende haar in 2003 al tot de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld. In 2012 kreeg ze de onderscheiding Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs[1] en was ze te gast bij het tv-programma Zomergasten.[2]

Privé[bewerken]

Edelkoort had tot aan zijn dood in 2018 een relatie met grafisch ontwerper Anthon Beeke, die ze in 1987 ontmoette op een designcongres in Amsterdam.

Externe links[bewerken]