Lijn 4 (metro van Shanghai)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ringlijn (4)
Officiële opening 31 december 2005
Lengte 33,7 km
Stations 26
Via Station Shanghai
Via Dongfang Lu
Via Shanghai Stadium
Via Zhongshan Park

Lijn 4 ofwel de Ringlijn is een lijn van de metro van Shanghai.

De lijn deelt de stations Baoshan Lu tot en met Hongqiao Lu met de metrolijn 3, de rest van deze lijn zal nieuw worden aangelegd. De lijn vormt een cirkel die grotendeels gelijk loopt met de binnenste ringweg van de stad. Doordat de ring ook doorloopt tot in Pudong zorgde dit ervoor dat er twee nieuwe metroverbinding bij kwamen, die de rivier oversteken.

Problemen bij de bouw[bewerken]

Bij de bouw van lijn 4 vond er een instorting plaats in een tunnel die vlak bij de rivier Huangpu Jiang was gegraven. Dit zorgde ervoor dat een gebouw van zes verdiepingen, dat leeg stond, instortte. Uit gevaar voor verder instortingen zijn ook enkele andere gebouwen in de buurt tijdelijk ontruimd geweest. Na een inspectie is de bouw weer hervat. Doordat de instorting 's nachts plaats had zijn er geen slachtoffers gevallen, wel is de opening van de lijn hierdoor met bijna een jaar vertraagd en zullen 4 ondergrondse stations en de tunnel zelf moeten worden hersteld.

Het grootste deel van de lijn werd op 31 december 2005 opengesteld, de rest volgde twee jaar later, op 29 december 2007.