Liz Vassey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Liz Vassey
Liz Vassey.jpg
Algemene informatie
Geboren 9 augustus 1972
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1989 - heden
Beroep actrice
filmproducente
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Liz Vassey (Raleigh (North Carolina), 9 augustus 1972) is een Amerikaanse actrice en filmproducente.

Biografie[bewerken]

Vassey is geboren in Raleigh maar is opgegroeid in Tampa (Florida). Zij begon met acteren op negenjarige leeftijd in het theater met de musical Oliver. Hierna heeft ze nog over de vijftig rollen gespeeld in theaters in de regio rond Tampa. Vassey werd op dertienjarige leeftijd uitgenodigd om theater lessen te volgen op het Universiteit van Florida. Tijdens haar studie werkte ze samen met een acteer leraar van HB Studio[1] voor een periode van twee jaar, en nam ook les op plaatsen als MCC Theater[2], University of Southern California en van Howard Fine[3].

Vassey is begonnen met acteren voor tv in 1989 met de televisieserie Superboy. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms zoals All My Children (1988-1992), Quantum Leap (1991-1993), ER (1994), Brotherly Love (1995-1997) en Two and a Half Men (2003-2010). Het meest bekend is ze van haar rol als Wendy Simms met 78 afleveringen in de televisieserie Crime Scene Investigation (2005-2010).

Vassey is op 2 mei 2004 getrouwd met David Emmerichs[4]. Zij en haar man leven nu in Los Angeles samen met hun vele huisdieren. Haar hobby's zijn scenarioschrijven (zij heeft één aflevering geschreven voor CSI), Scuba duiken en hardlopen.

Vassey heeft samen met Kristin Bauer[5] een bedrijf genaamd Neurosis to a T(ee), hier ontwerpen en maken ze T-shirts met opdrukken voor vrouwen. Deze opdrukken hebben meestal een komische noot.[6][7]

Prijs[8][bewerken]

  • 1990 - Daytime Emmy Award voor beste dramaserie in de categorie Beste Jeugdige Actrice in een Tv-Drama Serie met de televisieserie All My Children – genomineerd.

Filmografie[9][bewerken]

Films[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Filmproducente[bewerken]