Loek Dikker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loek Dikker
Loek Dikker (1989)
Loek Dikker (1989)
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Louis Albert (Loek) Dikker (Amsterdam, 28 februari 1944) is een Nederlands musicus (pianist, dirigent en arrangeur) en componist. Zo schreef hij muziek voor film, toneel, ballet, moderne dans, musicals en symfonieorkest.

Loek Dikker begon op 11-jarige leeftijd met pianomuziek. Nadat hij in 1959 op de televisie een concert van Horace Silver en Sonny Rollins zag, stapte hij over op jazz. In 1960 gaf hij met zijn eigen pianotrio zijn eerste jazzconcert, in een jazz- and poetry optreden samen met Godfried Bomans. Later speelde hij in de bands van Hans Dulfer en Theo Loevendie. Verder speelde hij met Oliver Nelson en Cannonball Adderley, en ging op tournee met Don Byas.

Waterland Ensemble[bewerken]

In 1975 richtte Dikker het Waterland Ensemble op, een jazzformatie waarvan ook percussionist Pierre Courbois en saxofonist Leo van Oostrom deel uitmaakten.

Muziekinstituut MultiMedia[bewerken]

Sinds 2005 is Dikker voorzitter van het Muziekinstituut MultiMedia.

Filmmuziek[bewerken]

Dikker schreef filmmuziek voor een 60-tal films. Onder meer

Prijzen[bewerken]

Persoonlijk[bewerken]

Loek Dikker is tweemaal getrouwd. Hij heeft twee dochters uit zijn eerste huwelijk en een zoon uit zijn huidige huwelijk. Zijn zuster is scenarioschrijfster Marianne Dikker.

Externe links[bewerken]