Loenerslootsebrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Loenerslootsebrug
Algemene gegevens
Overspant Amsterdam-Rijnkanaal
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Loenerslootsebrug is een vaste stalen boogbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal en de spoorlijn Utrecht-Amsterdam en is onderdeel van de Provinciale weg 201. De brug die in 1937 voor het verkeer werd geopend verbindt de kernen Loenersloot, Kerklaan en Vreeland, gemeente Stichtse Vecht, met elkaar.

Rijkswaterstaat heeft de brug in het tweede halfjaar van 2013 vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Daarnaast werd de doorvaarthoogte verhoogd. Voorts kreeg de brug bredere rijstroken en een breed fietspad voor 2 richtingen aan de zuidzijde van de brug in plaats van fietspaden aan beide kanten. Hier bevindt zich tussen het kanaal en de spoorlijn ook een trap met fietsgleuf waarmee voetgangers en fietsers vanaf de brug de Westelijke Kanaaldijk kunnen bereiken en vandaar richting Driemond of Breukelen verder kunnen. Oorspronkelijk bevond deze trap zich op de vorige brug aan de noordzijde van de brug.

Connexxion buslijnen 120 en 121 rijden over de brug en lijn 122 rijdt onder de brug evenals de treinen richting Abcoude en Breukelen.