London Underground 1996 Stock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1996 Stock
1996 stock
1996 stock
Fabrikant Bombardier Transportation
In dienst 1997
Spoorwijdte (normaalspoor) 1435 mm
Lengte over buffers 17.77 m
Breedte 2.629 m
Hoogte 2.875 m
Opmerkingen Bediende lijnen: Jubilee Line
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De London Underground 1996 Stock is een metrostel dat bestemd is voor gebruik op deep level lijnen, het wordt gebruikt op de Jubilee Line en is een van de nieuwste types die momenteel in de London Underground gebruikt worden. Ze zijn gebouwd bij Alstom en kwamen in 1997 in dienst.De treinstelllen zijn gelijkaardig aan de 1995 stock die gebruikt wordt op de Northern Line, deze is enkele jaren eerder gebouwd bij dezelfde fabriek.

Algemene gegevens[bewerken]

De 1996 stock werd besteld om het tekort aan treinstellen ten gevolge van de verlenging van de Jubilee Line tussen Green Park en Stratford op te vangen.

Er is dikwijls verwarring tussen de levering en de ontwikkeling van de 1996 stock die op de Jubilee Line dienstdoet en de 1995 stock die op de Northern Line rijdt. De ontwikkeling van beide stocks gebeurde gelijktijdig, de detailontwikkeling vond plaats bij Alstom in de werkplaatsen van Birmingham en Rugby. De eerste zes treinstellen werden gebouwd door Alstom in Barcelona. Deze treinstellen zijn (bijna) volledig automatisch, op de deurbesturing na. Alleen de bestuurder kan de deuren openen en sluiten, als de deuren gesloten zijn, duurt het een seconde of drie voordat het treinstel rijdt.

Externe links[bewerken]