Look out for my love

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Look Out For My Love)
Look out for my love
Nummer van:
Neil Young & Crazy Horse
Van het album:
Comes a time
Uitgebracht 1978
Genre Folkrock
Duur 4:05
Label Reprise Records
Schrijver(s) Neil Young
Producent(en) David Briggs
Volgorde op Comes a time
A2
Comes a time
  A3
Look out for my love
  A4
Lotta love
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Look out for my love is een lied dat werd geschreven door Neil Young. Het verscheen op zijn album Comes a time uit 1978, al had hij het eigenlijk een jaar eerder willen plaatsen op een elpee die uiteindelijk niet uitkwam, namelijk Chrome dreams. Het is een van de twee nummers op het album dat hij samen met Crazy Horse opnam. Het andere is Lotta love.

Tekst en muziek[bewerken | brontekst bewerken]

De songtekst, met liefde en twijfel centraal, past in de lijn met andere teksten die Young eerder schreef. Hij verhaalt over zijn geliefde die nu niet meer bij hem is en stelt zich vragen. In het refrein roept hij met "look out for my love" min of meer op of anderen op haar willen passen. In de albumversie wordt de akoestische gitaar meer en meer ondersteund door een zacht aangeslagen distortion op een elektrische gitaar, wat minder in lijn ligt met de begeleiding door Crazy Horse in eerdere tijden.

Covers[bewerken | brontekst bewerken]

Het nummer werd meermaals gecoverd, waaronder in een elektronische countryversie op een elpee van Linda Ronstadt (Mad love, 1980). Verder verschenen versies op albums van de Canadese countryband hHead (Borrowed tunes, 1994), de Noorse band Reverend Lovejoy (Everybody knows this is Norway - A Norwegian tribute to Neil Young, 2001) en Ducktales-voorman Matt Mondanile (A fundamental experiment, 2010).

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]