Luchthaven Luxor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Luxor International Airport
Luchthaven Luxor
IATA: LXR ICAO: HELX
Algemene informatie
Type Publiek
Plaats Luxor, Egypte
Coördinaten 25° 40′ NB, 32° 42′ OL
Website Gearchiveerde website
Locatie in Egypte
Luchthaven Luxor (Egypte)
Luchthaven Luxor
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
02/20 3.000 Asfalt
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Luchthaven Luxor (IATA: LXRICAO: HELX) is de belangrijkste luchthaven van de stad Luxor, Egypte. Het is gelegen 6 km ten oosten van de stad, 12 km van het stadscentrum.

Veel luchtvaartmaatschappijen gebruiken de luchthaven, aangezien Luxor een geliefde bestemming is voor hen die de Nijl en de Vallei der Koningen bezoeken.

In 2004 bediende de luchthaven 2.123.898 passagiers (+28,9% ten opzichte van 2003). Ten gevolge van de toenemende drukte is de luchthaven onlangs zodanig uitgebreid dat deze tot 8 miljoen passagiers per jaar kan verwerken.

Reizigersvoorzieningen omvatten 48 incheckbalies, 8 pieren, 5 bagagebanden, een postkantoor, een bank, een wisselkantoor, een geldautomaat, restaurants, cafetaria's, een VIP-lounge, een belastingvrijwinkel, een kranten- en tabakswinkel, een drogisterij, een cadeauwinkel, een reisbureau, een helpdesk voor toeristen, autoverhuur, eerste hulp, een baby/ouder-kamer, voorzieningen voor gehandicapten en een businesscentrum.

Voorzieningen voor vrachtvervoer omvatten vriesopslag, dierenquarantine, verwerking van levende have, gezondheidsmedewerkers, röntgenapparatuur en ontsmettingsapparatuur.

Vrachtvervoer voor de luchthaven geschiedt door Egyptair Cargo.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen[bewerken | brontekst bewerken]

Luxor International Airport

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]