Lucky (Britney Spears)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lucky
Single van:
Britney Spears
Van het album:
Oops!... I Did It Again
B-kant(en) "Heart" (3:00)
Uitgebracht 14 augustus, 2000
Soort drager 12-inch
Genre Pop, teen pop
Duur 3:26
Label Jive
Schrijver(s) Max Martin, Rami, Alexander Kronlund
Producent(en) Max Martin, Rami
Status Flag of the United Kingdom.svg Zilver
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Britney Spears
"Oops!... I Did It Again"
(2000)
  "Lucky"
(2000)
  "Stronger"
(2000)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"Lucky" is de tweede single van popzangeres Britney Spears' tweede studioalbum Oops!... I Did It Again dat uitkwam in het najaar van 2000. De single wordt haar zesde top 5-hit (achter elkaar) in de Nederlandse Top 40. "Lucky" komt op zijn hoogst op nummer 4 terecht en stond negen weken in de Top 40.

Het lied is zowel geschreven als geproduceerd door Max Martin en Rami; bij het schrijven deed Alexander Kronlund ook mee.

Muziekvideo[bewerken]

De video voor "Lucky" werd geproduceerd door Dave Meyers. Opgenomen in Orlando in Florida, begint de video met Britney als vertelster die het verhaal vertelt over het leven van de Hollywood-actrice Lucky (ook gespeeld door Britney). De gordijnen gaan open en er is een groot billboard te zien met Lucky erop. Ook Lucky's huis zien we. Hoe rijk en mooi ze dan ook is, zien we haar toch best verdrietig. Door deze scènes heen zien we de vertellende Britney glitters naar beneden strooien.

Vervolgens zien we hoe Lucky haar make-up opdoet en een Oscar ontvangt voor beste actrice bij de Academy Awards. Lucky ziet er heel gelukkig uit wanneer ze haar Oscar aanneemt en lacht de fans toe, maar het is een 'fake smile'. Terwijl ze naar de limousine loopt en naar binnen stapt, ziet ze de vertelster in de menigte van fans en wordt verdrietig. Aan het einde van de video zien we hoe Lucky zichzelf tot slapen huilt, met haar make-up nog steeds op. De gordijnen gaan dicht en de video eindigt.

Remixes/officiële versies[bewerken]

  • Album Versie 3:26
  • Jack D. Elliot Radio Mix 3:26
  • Jason Nevins Mixshow Edit 5:51
  • Riprock and Alex G. Radio Edit 3:58
Lucky in de Nederlandse Top 40
Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Positie 14 5 4 6 11 13 19 23 33 uit