Maaspoort Sports & Events

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ingang Maaspoort Sports & Events.

Maaspoort Sports & Events is een multifunctionele sporthal in de Nederlandse stad 's-Hertogenbosch, gelegen in de wijk Maaspoort. De plaatselijke basketbalclub en meervoudig Nederlands kampioen speelt in deze hal haar thuiswedstrijden. Op het terrein aan de Marathonloop bevinden zich ook een bowlingbaan, tennis- en padelvereniging Maaspoort en een turnhal van de vereniging Flik-Flak.

De capaciteit bedraagt 2450 toeschouwers, maar incidenteel is bij sportevenementen een uitbreiding naar bijna 3000 plaatsen mogelijk. Bij popconcerten is voor ruim 4000 mensen plaats.

Het multifunctionele karakter van de hal uit zich in het gebruik voor sportevenementen, beurzen, (pseudo)religieuze bijeenkomsten en popconcerten. Dat laatste gebeurt tegenwoordig slechts sporadisch, maar in de eerste jaren van de hal die in 1982 haar deuren opende, kwam dat vaker voor. Zo waren er in de jaren tachtig meerdere optredens van onder anderen The Cure[1][2], Tina Turner, Status Quo, Kid Creole and the Coconuts, The Trammps, Barry White en Aha. Historisch zijn de twee afscheidsconcerten, die de band Doe Maar gaf in 1984.

Andere topevenementen waren onder andere het Top Twaalf Tafeltennistoernooi van 1984, het preolympisch basketbaltoernooi van 1987 in de aanloop naar de Spelen van Seoel, de Europese kampioenschappen badminton en basketbalwedstrijden met onder anderen de NBA-spelers Magic Johnson, George Gervin, Moses Malone, Phil Ford, Toni Kukoč, Rik Smits en Bob McAdoo. In 2014 en 2015 was Maaspoort Sports & Events het decor voor de FED Cup. Ook werd er in 2015 de finale Carlton Eredivisie badminton gespeeld.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]