Doe Maar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Doe Maar
Henny Vrienten in juni 2008.
Henny Vrienten in juni 2008.
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1978 - 1984
2000
2008
2011 - 2013
2016 -
Oorsprong Nederland
Genre(s) Nederpop
Label(s) Sky, V2 Records, Top Notch
Leden
Zanger / Basgitaar Henny Vrienten
Zanger / Toetsen Ernst Jansz
Gitaar Jan Hendriks
Drums René van Collem
Basgitaar, Bijgeluiden / Zanger Joost Belinfante
Oud-leden
Basgitaar / Zanger Piet Dekker
Drums Jan Pijnenburg
Drums / zanger Carel Copier
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Doe Maar is een Nederlandse en Nederlandstalige popgroep, die invloeden uit ska, punk en reggae combineerde tot Nederpop. De band bestond van 1978 tot 1984 en kwam zowel in 2000, 2008, 2012, 2013 als 2016 bijeen voor een reeks reünieconcerten. In 2000 verscheen tevens een nieuw studioalbum.

De vier studioalbums sinds Skunk haalden alle de nummer 1-positie in de albumlijsten en in de loop der jaren haalden zeven verschillende verzamelalbums de hitlijsten. Hiermee is Doe Maar één van de meest succesvolle Nederlandstalige groepen.

Samenstelling[bewerken]

Ernst Jansz

De eerste bezetting vanaf juni 1978 was Ernst Jansz, zang en toetsen; Jan Hendriks, gitaar; Carel Copier, slagwerk en Piet Dekker, zang en basgitaar. Joost Belinfante (ex-CCC Inc. en Slumberlandband) speelde tijdelijk basgitaar tussen februari en augustus 1980. Nadat hij vervangen werd door Henny Vrienten speelde hij nog als gastmuzikant trombone en percussie.

Bij de opnames van het album Doris Day en andere Stukken (november/december 1981) was Carel Copier vervangen door René van Collem, ex-Stock en zoon van filmrecensent Simon van Collem. In mei 1982 werd hij uit de band gezet, ten gunste van Jan Pijnenburg (ex-Sweet d'Buster, Fontessa, Lucifer, Long Tall Ernie and the Shakers en Hollander). Deze kreeg echter kort na zijn eerste optreden een auto-ongeluk en kon tot januari 1983 niet drummen, waarna Van Collem teruggevraagd werd. De bezetting Vrienten-Jansz-Hendriks-Pijnenburg bleef vanaf 1983 gehandhaafd tot en met het afscheidsconcert op 14 april 1984 en opnieuw bij de reünies van 2000 en 2008. Dit is in feite ook de meest bekende samenstelling, hoewel Pijnenburg alleen op de live-platen uit de jaren tachtig meespeelde en op het reüniealbum Klaar uit in 2000. Bij de Symphonica in Rosso-concerten in oktober 2012 in het Gelredome en de Glad ijs tour van begin 2013 keerde Van Collem terug als drummer.

Geschiedenis[bewerken]

Festival of Fools[bewerken]

Jan Hendriks

Doe Maar is opgericht door Ernst Jansz (o.a. CCC Inc.). Piet Dekker, met wie Jansz in de Slumberlandband (1975) en The Rumbones (1977) speelde, stelde hem voor aan drummer Carel Copier en gitarist Jan Hendriks (Steam). Op 8 mei 1978 ontmoetten zij elkaar op de zolder van de boerderij van Gé van den Donk (later geluidsman van de band). Daar namen zij hun eerste demo op, met onder andere het nummer Doe Maar, en Copier kwam op het idee om de band zo te noemen. Van eind mei tot en met juni 1978 werd de groep aangevuld met de clowns Mart de Corte en en Jan Bogaerts (later bekend geworden als fotograaf), zanger Wim van Oevelen (later toermanager van de groep) en zangeressen Anouk Strijbosch en Truus de Groot (later Nasmak), als een gelegenheidsband die optrad bij het rondtrekkende Festival of Fools.

Na een bijdrage aan de elpee Uitholling Overdwars in april 1979 in de vorm van het nummer Blozen, regelde manager Frank van der Meijden een platencontract bij Telstar, het platenlabel van schlagerkoning Johnny Hoes. Eind 1979 resulteerde dat in de eerste elpee Doe Maar. De single 'Ik zou het willen doen' haalde in februari 1980 de tipparade.

Henny Vrienten[bewerken]

Na problemen in de samenwerking tussen Ernst Jansz en Piet Dekker, besloot de groep ermee op te houden. Om de laatste contractuele verplichtingen af te ronden, zocht de groep nog naar een basspeler. Jansz benaderde professioneel bassist, gitarist en componist Henny Vrienten, met wie hij al enkele malen had samengespeeld, onder andere in 1975 op het album 'Waar ik woon en wie ik ben' van Boudewijn de Groot en in 1976 in de begeleidingsband van De Groot tijdens een tournee. Daarna vormden Jansz en Vrienten (toen nog op gitaar) in 1977 de reggaeband The Rumbones met o.a. bassist Piet Dekker, drummer Johnny Lodewijks (ex-CCC Inc. en Slumberlandband, bekend als kunstschilder John Lodi) en Joost Belinfante (o.a. gitaar). Op het album 'Van een afstand' uit 1980 van Boudewijn de Groot speelden o.a. Vrienten, Jansz, Hendriks en Copier mee.

Aanvankelijk weigerde Vrienten mee te doen in Doe Maar, omdat dit niet een onderdeel van een geslaagde carrière leek. Later ging hij overstag, omdat Doe Maar een groep leek waar plezier een belangrijke rol speelde. Met hem en Jansz beschikte de band plotseling over twee liedschrijvers die elkaars werk op een positieve manier beïnvloedden. De band besloot de feestnummers uit het repertoire te halen en alleen nog maar ska en reggae te spelen. Vrienten leverde meteen drie nummers voor het nieuwe album, waar de groep op dat moment al mee bezig was.

Doorbraak[bewerken]

De platenmaatschappij was niet onder de indruk van de kwaliteitsinjectie en stelde het op de markt brengen van het album 'Skunk' uit tot na het decemberseizoen en tot na carnaval, omdat de maatschappij vond dat het aanbod van de groep niet zou blijven staan tussen het werk van gevestigde namen. De platenmaatschappij begon echter wel al met reclame te maken voor het album en promo's werden naar de radiozenders gestuurd. Vanwege een fout waren de radio-dj's niet op de hoogte van het feit dat de plaat nog niet te koop was. Ze speelden de single en het album werd uitgeroepen tot dag-LP.

Luisteraars raakten meteen gecharmeerd van het nummer, 32 jaar, hoewel men moeite had de oorspronkelijke titel, Sinds 1 dag of 2, te onthouden tot dj Frits Spits het liedje de huidige titel gaf.

De definitieve doorbraak volgde in 1982 met de single 'Doris Day' en het melancholieke reggae-album 'Doris Day En Andere Stukken'. Van dit album mixte Henny Vrienten een dubversie ('Doe De Dub Discodubversie') en 12" versies van 'Is Dit Alles' en 'Situatie'.

In mei 1982 ontving Doe Maar de Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs van Stichting Conamus. Ook deden Jansz, Hendriks, van Collem en Belinfante 10 optredens met Bram Vermeulen onder de naam 'De Gevestigde Orde'. Op 31 mei 1982 was Doe Maar de openingsact op Pinkpop. Op 8 oktober gaf de groep een televisieoptreden tijdens Veronica's Popnacht samen met Normaal, Golden Earring en Vitesse.

Nederlandse supergroep[bewerken]

Toen in november 1982 de single De bom werd uitgebracht (5 weken op nummer 1: van 4 december 1982 tot 8 januari 1983) was Doe Maar inmiddels uitgegroeid tot een supergroep met alle media-aandacht en merchandising die daarbij hoort. Er ontstonden hysterische toestanden rondom de groep. De gezichten van de groepsleden waren niet van de bladencovers af te slaan, de merchandise was niet aan te slepen en ook het oudere werk van de groep ging als warme broodjes over de toonbank. Doe Maar werd de populairste groep die de Nederpop ooit gekend heeft. Binnen enkele maanden zag het halve land groen en roze.

In België was de band minder bekend, vandaar dat Doe Maar in januari 1983 daar drie optredens deed. In Nederland haalde het album 'Skunk' in januari 1983 de nummer 1 positie in de albumlijsten, bijna twee jaar na de release. Het album 4us (spreek uit: virus) verscheen in maart 1983 op LP, MC en als eerste Nederlandstalige plaat ook op cd. Het album was al in de voorverkoop platina en haalde de nummer 1 positie, evenals de single 'Pa', die als eerste single ooit op nummer 1 binnenkwam in de Nationale Hitparade. In deze periode verschenen de bandleden, met name Jansz en Vrienten, voortdurend in de (roddel)pers, vandaar dat men op 30 maart een publiciteitsstop afkondigde.

Op 16 en 17 mei 1983 droeg Doe Maar bij aan een benefietproject ten bate van Amnesty International, getiteld 'Een Gebaar'. Op deze twee gala-avonden in Carré Amsterdam was Doe Maar in drie nummers de begeleidingsband van Adèle Bloemendaal, Freek de Jonge en Van Kooten en De Bie. Henny Vrienten begeleidde ook op deze avonden André Hazes op gitaar. Een week later was Doe Maar de hoofdact op Pinkpop. Dit optreden in Geleen had hun hoogtepunt moeten worden, maar dat werd het niet. Tijdens het uur durende, afsluitende optreden, werd de band bekogeld en kreeg Henny Vrienten een appel hard op zijn kaak. Tijdens het laatste nummer werd Doe Maar onder andere bijgestaan door de Golden Earring-leden George Kooymans en Cesar Zuiderwijk.

Optredens in Loosbroek, Goes, Assen, Tiel en Joure (juni 1983) werden opgenomen voor het live-dubbelalbum 'Lijf Aan Lijf'. Nadat dit album in september was gemixt, werkte Vrienten in oktober en november 1983 aan zijn soloalbum 'Geen Ballade'.

Einde[bewerken]

Hoog opgelopen emoties bij fans tijdens het afscheidsconcert
Afscheidsconcert Doe Maar, Den Bosch

In december werd opgetreden op de Nederlandse Antillen, waarna Doe Maar begon aan de opnames van de vijfde studioplaat. 'Macho' was al uitgebracht als single, toen op 20 februari 1984 besloten werd dat Doe Maar ermee zou stoppen. De band had grote moeite om met het succes om te gaan. Ze zagen niet graag tientallen jonge meisjes flauwvallen in warme, overbevolkte zalen en ook leken ze het plotselinge en volledige verlies van hun privacy niet op prijs te stellen. De Telegraaf meldde het nieuws als eerste op woensdag 22 februari. Het uit elkaar gaan van de groep in 1984 haalde zelfs het destijds over het algemeen zeer 'serieuze' NOS-televisiejournaal van acht uur 's avonds.

Op 14 april 1984 werden er twee afscheidsconcerten gegeven in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Het verzamelalbum 5 Jaar Doe Maar, Het Complete Overzicht, met daarop één nieuw nummer, hield nog even de herinnering levend.

Reünie-optredens[bewerken]

Na het einde in 1984 zijn er diverse reünie-optredens geweest, en meerdere albums uitgebracht. Daarnaast hebben Doe Maar-leden collectief en afzonderlijk meegewerkt aan verschillende projecten.

Reünie 2000 - Klaar[bewerken]

Op 1 november 1999, kondigde Doe Maar een eenmalige reünie aan. Dit resulteerde in 2000 in een album, Klaar, en zestien optredens in Ahoy Rotterdam. Het album Klaar kwam op 22 april vanuit het niets op de eerste plaats binnen van de album top 100 en ging vijf weken aan kop. De optredens werden bezocht door ruim 175.000 mensen en daarmee was Doe Maar in Nederland de meest succesvolle band van 2000. Van de optredens verscheen een cd en een dvd, beiden getiteld 'Hees van Ahoy'.

"Doe Maar!" - De musical[bewerken]

Eind oktober 2005 verschenen er berichten in de media dat Doe Maar in onderhandeling was met V&V Entertainment over een mogelijke theaterproductie rondom de band en hun liedjes. De musical Doe Maar! was qua opzet gelijk aan de ABBA-musical, in zoverre, dat de liedjes centraal staan en niet de bandleden. De bandleden werken echter wel nauw samen met de producers achter de schermen. Doe Maar! De popmusical ging op 28 januari 2007 in Tilburg in première. De musical won vijf van de veertien prijzen bij de John Kraaijkamp Musical Awards op 21 mei 2007, waaronder de publieksprijs. Pieter van de Waterbeemd (co-auteur van onder meer Pleidooi) bedacht het concept en schreef de verbindende dialogen.

Reünie 2008[bewerken]

Op 27 november 2007 werd bekend dat Doe Maar op 12 juli 2008 een concert zou geven in De Kuip in Rotterdam. Het concert werd georganiseerd door One & Only Productions, het bedrijf dat het initiatief tot deze reünie nam. Het concert bleek binnen een uur uitverkocht, waarop werd besloten een extra concert in De Kuip te organiseren op 10 juli 2008.[1]

Op 6 mei 2008 werden nog vier optredens aangekondigd voor eind juni en 1 juli 2008, in de vorm van try-out shows, in Delft, Deventer, Tilburg en Amsterdam.[2] Twee van deze vier optredens (Delft en Deventer) waren binnen twee minuten uitverkocht. Naast de concerten in Nederland speelde Doe Maar op 13 juli 2008 op Werchter Boutique in België.[3]

2012 en verder[bewerken]

In november 2011 werd aangekondigd dat Doe Maar in 2012 de concerten voor Symphonica in Rosso in het GelreDome in Arnhem voor haar rekening ging nemen.[4]

Henny Vrienten vertelde in mei 2012 in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat Doe Maar in samenwerking met het platenlabel Top Notch aan een nieuw studioalbum werkte, met enkele rappers die door Top Notch worden vertegenwoordigd zoals Gers Pardoel, Sef, Fresku en Kempi.[5] Uiteindelijk kwam er geen nieuw album, maar een twee EP's. Op Limmen Tapes stonden zeven oude nummers die opnieuw door de band waren ingespeeld en op Versies coverden artiesten van Top Notch, in sommige gevallen met samenwerking van Doe Maar, oude hits. Het nummer Alles Gaat Voorbij van Doe Maar met Postmen en Kraantje Pappie kwam in augustus 2012 op single uit.[6]

Na een eerdere poging in 2000 om de band de Edison Oeuvreprijs toe te kennen (die de band destijds weigerde omdat ze niet wensten te voldoen aan de eis om te komen optreden) kreeg Doe Maar de prijs in 2012, voorafgaand aan een exclusief concert voor Warchild, alsnog overhandigd.[7][8] Door de concertreeks Symphonica in Rosso en try-outs kreeg de band de smaak zó te pakken, dat Doe Maar begin 2013 optredens heeft gedaan in Kerkrade, Utrecht, Enschede, Eindhoven, Groningen, Amsterdam, Tilburg en in het Sportpaleis van Antwerpen (Glad ijs tour).

Eind 2015 werden twee nieuwe concerten aangekondigd voor juni 2016, in de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze verkochten zo goed, dat er al snel een derde datum bekend werd gemaakt.[9] Op 26 april 2016 bracht Doe Maar samen met Kenny B de single '5446 is mijn nummer' uit. ‘5446 Is Mijn Nummer’ is een door Ernst Jansz vertaalde versie van de reggae-klassieker ‘54-46 Was My Number’ uit 1968 van de Jamaicaanse Reggae band Toots & The Maytals.

In 2016 werd bekendgemaakt dat de band in 2017 op 'Concert at SEA' speelt.

Trivia[bewerken]

  • De groep Osdorp Posse verwees in haar nummers een aantal maal naar Doe Maar. Op het album Vlijmscherp (1993), tijdens de track Steek 'm Op zingt de groep: "dus wordt het saai/draai dan wat Thai/en dan worden we zo high als een Vlaamse papegaai": een verwijzing naar een soortgelijke regel in het Doe Maar-lied Nederwiet. Op datzelfde album imiteert Def P. tijdens de track Het Voorprogramma Henny Vrientens stem en reggae-arrangementen. In het nummer Carrière Maken op hun album Afslag Osdorp (1995) verwijst Def P. naar Henny Vrientens nummer Het is zo fijn er niet bij te horen in de regels: En zoals onze Henny al liet horen: het is fijn om er niet bij te horen." Het nummer eindigt vervolgens met een vertraagde sample die de regel Carrière Maken uit Doe Maars nummer De bom enkele keren herhaalt. Vrienten zong ook een duet met Def P. in het nummer Onkwetsbaarheid is Eenzaamheid op het album Geendagsvlieg (1997). Op dezelfde plaat zong Def P. ook het nummer Sleur over dagelijkse sleur: En als je wil weten wat dan echt het geval is/luister dan nog eens naar Doe Maar met "Is Dit Alles?". Op het album Harde Kernramp (2000) zingt Def P.: Mmmm...Ik heb het wel gezegd/'k heb het wel gezegd/'k heb het wel gezegd, een verwijzing naar het Doe Maar-lied Liever dan Lief.
  • Van Kooten en De Bie lieten Doe Maar begin jaren 80 in hun televisieshow optreden. Het duo was verkleed als hun typetjes burgemeester Hans van der Vaardt en wethouder Tjolk Hekking van Juinen en zongen samen met de groep een parodie op het nummer Is Dit Alles?: "Geld is alles." Het refrein was: geld is alles/leek Juinen financieel maar meer op Dallas!/geld is alles.
  • Het Comité Recreatief Druggebruik (CRD) bracht eind 1999, toevallig net na de bekendmaking van de reünie, een cd-single uit van de gelegenheidsformatie Zie Maar met een alternatieve versie van 'Nederwiet'. Onder de titel 'Pilletje of niet' zong de Utrechtse dj Red een tekst van Sacco Koster over veiliger gebruik van ecstasy. 'Dit is een lied over een pil, een witte pil. Het gaat over de methyleendioxymethamfetamine. Oftewel...ecstasy.'. De oorspronkelijke tekstschrijver Joost Belinfante had toestemming verleend voor dit project. Het nummer werd onder andere gedraaid in de Dopeshow van Giel Beelen.
  • In 2013 verscheen de televisiedocumentaire Doe Maar: Dit Is Alles.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Doe Maar 1979 -
Skunk 1981 27-06-1981 1(3wk) 56
Doris Day en andere stukken 1982 27-03-1982 1(3wk) 59
Doe de dub - Discodubversie 1982 -
4us 1983 26-03-1983 1(5wk) 21
Lijf aan lijf 1983 12-11-1983 22 14 Livealbum
5 Jaar - Het complete overzicht 1984 - Verzamelalbum /
Nr. 5 in de TV LP Top 15
De beste van Doe Maar (LP) 1984 - Verzamelalbum
De beste van Doe Maar (cd) 1987 - Verzamelalbum /
Nr. 36 in de CD Top 40
De beste 1991 01-06-1991 2 38 Verzamelalbum
Het complete hitoverzicht 1994 22-10-1994 39 11 Verzamelalbum
Het afscheidsconcert - Live in de Maaspoort 's Hertogenbosch 1995 - Livealbum / Opgenomen 14-04-1984
Het allerbeste van Doe Maar 1999 13-11-1999 53 3 Verzamelalbum
Alles 1999 04-12-1999 5 38 Verzamelalbum
Klaar 2000 22-04-2000 1(5wk) 23
Hees van Ahoy 2000 18-11-2000 10 9 Livealbum
Hollands glorie 2004 - Verzamelalbum
Écht alles 02-02-2007 11-02-2007 12 24 Verzamelalbum
De singles 2008 28-06-2008 9 14 Verzamelalbum
De doos van Doe Maar 14-09-2012 22-09-2012 25 6 Verzamelbox
Versies / Limmen tapes 14-09-2012 22-09-2012 9 13 met verschillende artiesten
Symphonica in Rosso 29-11-2012 08-12-2012 1(1wk) 19 Livealbum

De plaat 'Doe de dub', is een remixversie van 'Doris Day en andere stukken.' Vrienten maakte de plaat volgens het 'dub'-principe, een remixtraditie die stamt uit Jamaica. Daar werden met grote bandrecorders bekende reggaehits bewerkt en voorzien van allerhande effecten waarbij echo en galm de populairste waren. Meestal werden daarbij veel zangpartijen weggelaten. Het instrumentale resultaat werd op Jamaica veelal op B-kantjes van singles uitgebracht. Ook Doe Maar werkte volgens dit principe maar bracht de dubs ook uit op elpee. Ondanks het feit dat 'Doe de dub' in beperkte oplage verscheen, is het een van de eerste dubplaten in Nederland en in elk geval de bekendste.

Overige albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Uitholling overdwars 1979 - Diverse artiesten
De gevestigde orde 1982 - Diverse artiesten
Een gebaar 1983 - Diverse artiesten voor Amnesty International
Trillend op m'n benen - Doe Maar door anderen 2000 29-01-2000 33 6 Doe Maar tributealbum met bijdragen van: BLØF, Postmen feat. Def Rhymz, Rowwen Hèze, Skik, Trijntje Oosterhuis, Caesar, Prodigal Sons, Grof Geschut, Daryll-Ann, Abel, Heideroosjes, Marcel de Groot, Bob Fosko, Osdorp Posse
Doe Maar! De popmusical 2007 03-03-2007 26 12 Met als ondertitel Met de hits van Henny Vrienten en Ernst Jansz, bevat deze CD liedjes uit de musical gezongen door: Daniël Boissevain, Kim-Lian van der Meij, Lenette van Dongen, Jan Rot, Annick Boer, Jan Elbertse, Dorien Haan & Bart Rijnink.
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Klaar 2000 29-04-2000 6 7
Alles 1999 13-05-2000 14 9 Verzamelalbum
Écht alles 2007 03-03-2007 96 1 Verzamelalbum
De singles 2008 16-08-2008 84 1 Verzamelalbum
Versies / Limmen tapes 2012 29-09-2012 122 3 met verschillende artiesten
Symphonica in Rosso 2012 08-12-2012 153 4

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Ik zou het willen doen 1979 09-02-1980 tip11 -
32 jaar (Sinds 1 dag of 2) 1980 13-06-1981 29 5 Nr. 21 in de Single Top 100
Smoorverliefd 1981 26-09-1981 tip12 -
Doris Day 1981 27-03-1982 9 9 Nr. 9 in de Single Top 100
Is dit alles 1982 12-06-1982 9 8 Nr. 7 in de Single Top 100
De bom 1982 06-11-1982 1(5wk) 13 Nr. 1 in de Single Top 100
Pa 1983 26-02-1983 1(2wk) 9 Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
1 Nacht alleen 1983 04-06-1983 11 6 Nr. 6 in de Single Top 100
Macho 1984 04-02-1984 12 6 Nr. 5 in de Single Top 100 / Alarmschijf
32 jaar (Sinds 1 dag of 2) 1991 01-06-1991 13 8 Nr. 9 in de Single Top 100
Smoorverliefd 1991 - Nr. 67 in de Single Top 100
Als niet als 2000 08-04-2000 31 2 met Brainpower & Def P. /
Nr. 19 in de Single Top 100
Watje 2000 08-04-2000 9 8 Nr. 9 in de Single Top 100
Bij elkaar 2000 - Nr. 73 in de Single Top 100
Pa (Live in Ahoy) 2000 - Nr. 94 in de Single Top 100
De bom 2007 24-02-2007 tip19 -
Alles gaat voorbij 2012 18-08-2012 34 1 met Kraantje Pappie & Postmen /
Nr. 21 in de Single Top 100
Liever dan lief 2012 29-09-2012 7 17 met Gers Pardoel / Soundtrack Alles is Familie /
Nr. 5 in de Single Top 100
5446 is mijn nummer 2016 17-04-2016 - - met Kenny B
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
De bom 1982 - Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Pa 1983 - Nr. 8 in de Radio 2 Top 30

Radio 2 Top 2000[bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16
1 Nacht alleen - - - - - 1756 1551 1658 1697 1794 - 1988 1538 921 1511 - - -
Belle Helene - 294 841 771 889 1012 1091 1176 1186 1045 1165 1229 1015 530 795 1089 939 876
De bom 237 224 687 742 1070 954 1108 1111 1120 1002 1288 1389 1001 647 882 1281 1045 1030
Doris Day 1650 783 - - - - - - - - - - - - - - - -
Is dit alles 333 326 977 841 846 847 923 1018 984 907 1032 1033 851 785 897 1241 1191 985
Pa 785 578 1590 1236 1408 1265 1459 1636 1726 1499 1697 1801 1547 997 1254 1648 1555 1686
32 jaar (Sinds 1 dag of 2) 105 203 367 366 338 363 424 449 450 395 509 566 439 172 531 678 584 605
Smoorverliefd - - 802 866 995 1078 1076 1307 1383 1190 1383 1505 1145 826 1080 1367 1211 1205

Dvd's[bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Hees van Ahoy 2000 09-12-2000 2 16
Symphonica in Rosso 2012 08-12-2012 2 38

Zie ook[bewerken]

Verder lezen[bewerken]

  • Ernst Jansz & Henny Vrienten (2000), Dit Is Alles. De teksten van Doe Maar en andere stukken. Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar
  • Tom Engelshoven, Doe Maar. Het virus. ISBN 9789021585505