Stage Entertainment Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf V&V Entertainment)
Ga naar: navigatie, zoeken

Stage Entertainment Nederland is de Nederlandse tak van Stage Entertainment, ontstaan door fusie met Albert Verlinde Entertainment. Het is een productiebedrijf voor toneel en musical onder leiding van Albert Verlinde.

Op 17 december 2014 werd bekendgemaakt dat Albert Verlinde Entertainment per 1 januari 2015 zou fuseren met Joop van den Ende Theaterproducties, tot Stage Entertainment Nederland. Stage Entertainment heeft daartoe alle aandelen van Albert Verlinde Entertainment gekocht. Op 1 maart 2015 werd Albert Verlinde directeur van Stage Entertainment Nederland.[1] De musical Sonneveld in DeLaMar is de eerste productie van het fusiebedrijf.

Zie Lijst met producties van Stage Entertainment Nederland.

Geschiedenis[bewerken]

In het verleden werkte Albert Verlinde, onder de naam V&V Entertainment, samen met Roel Vente.

V&V Entertainment debuteerde in 1999 met de musical Piaf, de musical. Bekende musicals die het bedrijf produceerde zijn onder andere Kunt u mij de Weg naar Hamelen vertellen, Meneer?, Hello Dolly, Fame en Billie Holiday. Daarnaast houdt het bedrijf zich ook bezig met toneel, tv-concepten en het leveren van entertainmentnieuws.

In 2007 werd V&V Entertainment de tweede theaterproducent van Nederland, na Stage Entertainment van Joop van den Ende. Op 21 maart 2011 werd bekendgemaakt dat Verlinde zijn zakenpartner Vente op non-actief had gesteld. Reden hiervoor zou de op handen zijnde benoeming van Vente zijn als Algemeen Directeur bij Stage Entertainment per 1 augustus 2011, waar hij Erwin van Lambaart opvolgde.[2] Na het vertrek van Roel Vente, werd op 1 november 2011 de naam V&V Entertainment veranderd in Albert Verlinde Entertainment.[3]

Zie Lijst met producties van Albert Verlinde Entertainment