Madeira Islands Open 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Het Madeira Islands Open is een toernooi van de Europese PGA Tour en de Europese Challenge Tour. In 2010 werd het Madeira Island Open van 8 - 11 april gespeeld op de net geopende Porto Santo Golfe op het eiland Madeira. Dit toernooi is altijd een van de eerste toernooien die in Europa gespeeld, dat wil zeggen nadat er enkele toernooien van de Tour buiten Europa zijn gespeeld.

Het prijzengeld voor dit toernooi was €700.000, waarvan € 116.660 naar de winnaar ging. Dit is dus een relatief klein toernooi, waar de beroemde spelers niet aan mee doen.

Verslag[bewerken | brontekst bewerken]

Na de eerste ronde stonden vier spelers aan de leiding met een score van 66 (-6): George Murray, Chris Gane, Ben Evans en José-Filipe Lima. Murray zou later op de 3de plaats eindigen.
Bij de tweede ronde werd een score van 65 binnengebracht door James Morrison, die het toernooi met -20 zou winnen. Oliver Fisher maakte in ronde 3 en ronde 4 ook een score van 65. Met -19 werd hij tweede.
Alle Nederlanders misten de cut.

Uitslag[bewerken | brontekst bewerken]

Stand Naam Score
1 Vlag van Engeland James Morrison 268 -20
2 Vlag van Engeland Oliver Fisher 269 -19
3 Vlag van Schotland George Murray 274 -14
4 Vlag van Frankrijk Charles-Edouard Russo 275 -13

De spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Dit toernooi is toegankelijk voor de minder beroemde spelers, ook omdat het valt in de week van de Masters. Zelfs een aantal Challenge Tour-spelers uit categorie 16 kunnen meedoen.

Er staan twee Nederlandse spelers op de lijst: Wil Besseling, Richard Kind, Taco Remkes, Rolf Muntz en Reinier Saxton. Er doen drie voormalige winnaars mee: Diego Borrego (2002), Santiago Luna (1995) en Jarmo Sandelin (1996).

Nationale Order of Merit

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]