MasterChef (Australië)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MasterChef Australia
MasterChef Australia Logo & Wordmark.svg
Genre reality
Presentatie Sarah Wilson (2009)
Gary Mehigan
George Calombaris
Matt Preston
Matt Moran (2011)
Jury Gary Mehigan
George Calombaris
Matt Preston
Land van oorsprong Vlag van Australië Australië
Taal Engels
Uitzendingen
Seizoenen 8 (tot nu toe)
Zender SBS 6 & Net5
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

MasterChef Australië is een Australische talentenjacht voor koks, waarin amateurs strijden om de titel MasterChef. Het programma is gebaseerd op de van origine Engelse serie Masterchef en wordt gepresenteerd door chef-kok Gary Mehigan, chef-kok George Calombaris en voedselcriticus Matt Preston.

Presentatie, jury en mentoren[bewerken]

Naam Werk Seizoen
Sarah Wilson (presentratrice) Presentatrice 1
Gary Mehigan (presentatie & jurylid) Eigenaar restaurant en chef-kok 1-heden
George Calombaris (presentatie & jurylid) Chef-kok 1-heden
Matt Preston (presentatie & jurylid) Voedselcriticus 1-heden
Matt Moran (jurylid) Chef-kok 3
Kylie Kwong (gast-mentor) Chef-kok 6
Shannon Bennett (gast-mentor) Chef-kok 7

Seizoenen[bewerken]

Het eerste seizoen van Masterchef Australië begon in Australië op 27 april 2009. De winnaar van dit eerste seizoen was Julie Goodwin, die in de finale Poh Ling Yeow versloeg. Op 19 april 2010 begon het tweede seizoen in Australië. De winnaar van het tweede seizoen van Masterchef Australië was Adam Liaw, die in de finale Callum Hann versloeg. Het derde seizoen werd in Australië in 2011 uitgezonden en uiteindelijk gewonnen door Kate Bracks. Haar opponent in de finale was Michael Weldon. Het vierde seizoen van Masterchef Australië ging op 6 mei 2012 in Australië in première. Dit seizoen werd gewonnen door Andy Allen met op de tweede plaats Julia Taylor. Het vijfde seizoen werd uitgezonden in 2013. Hierbij veroverde Emma Dean de eerste en Lynton Tapp de tweede plaats. Het zesde seizoen werd uitgezonden in 2014. De winnaar van dit seizoen was Brent Owens. In de finale versloeg hij Laura Cassai. Op 7 mei 2015 is het zevende seizoen begonnen. De winnaar van dit seizoen was Billie McKay. In de finale versloeg zij Georgia Barnes.

Uitzendingen in Nederland[bewerken]

In Nederland is Masterchef Australië uitgezonden op meerdere zenders, onder andere op SBS 6 en Net5. Ook is er in 2010 een Nederlandse versie ontstaan genaamd MasterChef (Nederland).