Mercedes-Benz B-Klasse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Mercedes-Benz B-Klasse is één van de compacte auto's van de fabrikant Mercedes-Benz. De wagen werd in 2005 geïntroduceerd.

Na de lancering van de nieuwe A-Klasse in 2004 verscheen er geen Lang-variant meer. Daarvan profiteerde Mercedes om nog maar eens een nieuwe klasse aan te boren: Die van de Compact Sports Tourer. Het merk lanceerde de B-Klasse, om zo meer marktaandeel te kunnen veroveren in het segment van de eenvolumers (genre Renault Scénic). Ondanks het feit dat de B-Klasse een forse 44 centimeter langer is, rust hij toch op hetzelfde platform als de A-Klasse, maar met een verlengde wielbasis. Met deze afmetingen behoort hij tot de middelmaat in de categorie, en baseert hij zich dus onder meer op de Volkswagen Golf Plus. Mercedes-Benz zou Mercedes-Benz niet zijn als het merk niet heel wat ruimte zou laten voor opties, en ook in de B-Klasse is dat het geval: voor moduleerbaarheid die bij de meeste concurrenten standaard is moet bij Mercedes bijbetaald worden (onder meer het Easy Vario Plus-systeem, waarbij zelfs de voorste passagiersstoel kan worden verwijderd). De B-Klasse maakt gebruik van dezelfde motoren als de A-Klasse, waarbij de voldoende krachtige basisdiesel 180 CDI de aangenaamste is.

De Mercedes Benz B-klasse wordt net als de Mercedes A-Klasse gebouwd in Rastatt (Duitsland) en in Ciudad Juárez (Mexico).