Mick Avory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mick Avory
Mick Avory (Fanclub, 1967)
Mick Avory (Fanclub, 1967)
Algemene informatie
Volledige naam Michael Charles Avory
Geboren 15 februari 1944, East Molesey, Surrey, Engeland
Werk
Jaren actief 1962 – heden
Genre(s) Rock-'n-roll
Beroep Drummer, percussionist
Instrument(en) Drums
Label(s) Pye Recrods, RCA Records, Arista Records
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mick Avory (15 februari 1944, East Molesey, Surrey) is een Engels musicus. Hij was drummer van de Britse rockband The Kinks. Hij studeerde Drumtech op de London drum school.

Voor Avory bij de Kinks drumde, speelde hij ook weleens mee met een groep muzikanten in de Bricklayers Arms pub in Londen, die later tot de Rolling Stones zouden evolueren. Hij drumde dus mee bij het eerste concert van The Stones op 12 juli 1962 in de Marquee Club te Londen, dus niet Tony Chapman, zoals de geschiedenis het vreemd genoeg wil. (pag. 104, biografie Life by Keith Richards).

Avory was actief bij The Kinks van 1964 tot 1984, toen hij creatief botste met gitarist Dave Davies, beiden heren hadden zelfs diverse keren met elkaar gevochten. Met Ray Davies kon hij het veel beter vinden, Ray roemde Mick jaren later als iemand die heel erg duidelijk de sound van The Kinks heeft bepaald. Zijn manier van drummen was net als die van Charlie Watts sterk beïnvloed door jazz-drummers als Art Blakey, Max Roach, Joe Morello en Shelly Manne.

Op de in 2019 door het tijdschrift Rolling Stone gepubliceerde ranglijst van 100 beste drummers in de geschiedenis van de popmuziek kreeg Mick Avory de 79e plaats toegekend. [1]

Externe links[bewerken]