Microsoft Campus Agreement

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Microsoft Campus Agreement of MSCA was een programma dat bedoeld is om studenten, docenten, faculteiten en medewerkers van geselecteerde universiteiten forse kortingen te geven op Microsoft-producten. Elk softwarepakket dat verkrijgbaar is onder de MSCA kan maar één keer gekocht worden. Ook na het afstuderen, kunnen studenten meestal eeuwigdurende licenties krijgen voor de aangeschafte software.

Software verkocht onder MSCA-licenties bevatten Windows XP Professional, versies van Microsoft Office en het Visual Studio .NET-softwarepakket voor ontwikkelaars. Windows XP Professional dat onder MSCA-licentie is gekocht en een bestaande Windows-licentie heeft, ook Office-producten installeren op hooguit twee computers.

Voor 2003 was software met een MSCA-licentie te onderscheiden van non-MSCA-licentiesoftware omdat de cd's niet holografisch waren, geen activatie behoeften (voor de producten die normaliter wel activatie behoeften) en, in sommige gevallen, geen geldige licentiesleutel nodig hadden.

Recenter werd het Microsoft Campus Agreement vervangen door het Microsoft Enrollment for Education Solutions.

Deelnemende universiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]