Miguel Ferrer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Miguel Ferrer
Miguel Ferrer in 2015.
Algemene informatie
Volledige naam Miguel José Ferrer
Geboren Santa Monica, 7 februari 1955
Overleden 19 januari 2017
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1981-2017
Beroep acteur, televisieregisseur
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Miguel Jose Ferrer (Santa Monica, 7 februari 1955Los Angeles, 19 januari 2017) was een Amerikaans acteur, die vaak rollen speelde als een schurk.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Ferrer was de oudste van vijf kinderen van de Puerto Ricaanse acteur José Ferrer en de Amerikaanse zangeres Rosemary Clooney. Hij was een neef van acteur George Clooney. Hij groeide op in Hollywood. Als tiener verschoof zijn interesse in de richting van muziek. Ferrer speelde drums in de film Two Sides of the Moon.

Ferrers acteercarrière begon begin jaren 1980. Hij verzorgde gastoptredens in een aantal televisieseries. Ferrer speelde een superschurk genaamd The Weatherman in Justice League of America in 1997. Hij was te zien in verschillende televisieseries. In Twin Peaks had hij de rol van FBI-agent Albert Rosenfield, in Crossing Jordan (ook uitgezonden onder de titel Medical Examiners) speelde hij anatoom-patholoog dr. Garret Macy en in NCIS: Los Angeles was hij te zien in de rol van Owen Granger. In 2017 was hij nog te zien in nieuwe afleveringen van Twin Peaks.

Als schrijver werkte Ferrer aan verschillende comic-series, zoals Comet Man, die hij samen maakte met Jenerators-bandlid Bill Mumy en kunstenaar Kelley Jones, The Dreamweaver en Trypto the sauer Dog.

Ferrer hield van golf en skiën. Ieder jaar hielp hij een golftoernooi voor de UCLA Children's Hospital te organiseren. Hij was van 2005 tot zijn dood getrouwd met producente Lori Weintraub, zijn tweede vrouw. Hij was eerder van 1991 tot en met 2003 getrouwd met actrice Leilani Sarelle. Samen met haar kreeg hij twee zoons, in 1993 en 1996. In 2004 kreeg hij een derde zoon met Kate Dornan, de dochter van acteur en politicus Bob Dornan.

Miquel Ferrer overleed in 2017 op 61-jarige leeftijd aan keelkanker.[1]

Filmografie (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Gastoptredens[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]