Milwaukee Art Museum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Milwaukee Art Museum
Interieur van het Milwaukee Art Museum
Milwaukee Art Museum, noordzijde

Het Milwaukee Art Museum (MAM) is een museum gelegen aan het Lake Michigan in Milwaukee in Wisconsin in de Verenigde Staten.

Geschiedenis[bewerken]

In 1872 starten diverse organisaties met het oprichten van een galerie in Milwaukee. In 1881 worden enkele tentoonstellingen gehouden onder andere van Alexander Mitchell.

In 1882 werd Milwaukee Museum voor Schone Kunsten opgericht. Het werd zes jaar later ontbonden. In 1888 werd de Milwaukee Art Association opgericht. In 1911 werd het Milwaukee Art Institute gebouwd. Het instituut werd gebouwd naast de Layton Art Gallery. Alfred George Pelikan was directeur van 1926 tot 1942. The Milwaukee Art Center (nu het Milwaukee Art Museum) werd opgericht bij het Milwaukee Art Institute en de Layton Art Gallery en in 1957 werden de collecties samengevoegd. Het MAM kreeg onlangs internationale erkenning met de bouw van het witte Quadracci Paviljoen, ontworpen door Santiago Calatrava die het opende op 4 mei 2001.

Collectie[bewerken]

Het museum heeft circa 25.000 kunstwerken met onder andere een collectie van Oude Meesters en 19de- en 20ste-eeuwse kunst. Ook zijn er werken van Duitse expressionisten, Volkskunst, Haïtiaanse kunst, Amerikaanse decoratieve kunst en post-1960 Amerikaanse kunst.

Het museum heeft een groot aantal werken van Georgia O'Keeffe alsmede van de Duitse expressioniste Gabriele Münter.

Externe link[bewerken]