Mina Witteman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mina Witteman
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Volledige naam Mina Witteman
Geboren 18 juli 1959, Vught
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2005-heden
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Mina Witteman (Vught, 18 juli 1959) is een Nederlands auteur van jeugdboeken en thrillers.

Biografie[bewerken]

Mina Witteman werd in 1959 geboren in Vught (Noord-Brabant). De lagere school volgde zij in Vught, de middelbare school in het naburige Boxtel. Na de middelbare school verhuisde ze naar Nijmegen en in 1984 naar Amsterdam. In Amsterdam volgde zij de leergang redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam en bij Script+ (onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam) de vierjarige opleiding Schrijven voor kinderen. Hierna werd zij fulltime-schrijver.

In 2005 verscheen haar debuut De wraak van Deedee, dat zich geheel in Vught, haar geboortedorp, afspeelt. In 2007 verscheen De Zonnegod, het eerste deel van een avonturenserie over de Nederlandse Tom bij de Navajo in de Verenigde Staten en de Kwakwaka'wakw en Tsimshian in Canada. In de herfst van 2008 kwam De Zielensluiper uit, deel twee van de indianenserie.
In het voorjaar van 2010 zal haar eerste thriller Dark Fiber verschijnen.
Naast romans schrijft Witteman ook voor tijdschriften. Voor de Bobo heeft ze in 2007 en 2008 een serie korte verhaaltjes geschreven bij tekeningen van Fiep Westendorp. De serie verhaaltjes heet Kinderen uit de straat van Fiep. Voor hetzelfde tijdschrift heeft ze ook de serie In de klas geschreven.[1]

Bibliografie[bewerken]

Externe link[bewerken]