Dood van Anne Faber

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Moord op Anne Faber)
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-10-2017

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Dood van Anne Faber
Plaats Zeewolde, Flevoland, Nederland
Coördinaten 52° 20′ NB, 5° 32′ OL
Datum 29 september 2017
Doden Anne Faber
Dood van Anne Faber
Dood van Anne Faber

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht verdween op vrijdag 29 september 2017 tijdens een fietstocht tussen Utrecht, Baarn, Den Dolder en Huis ter Heide. Haar lichaam werd op 12 oktober 2017 gevonden bij het Nulderpad in de bossen van Zeewolde.

Fabers één laatste teken van leven was een selfie nabij Baarn om 18:50 uur, het laatste een antwoord op een watsapp van haar vader om 19:06 uur. Tot voorbij Soest werd een signaal van haar telefoon ontvangen, voor het laatst om 19:28 uur nabij fietsroutenetwerkknooppunt 56. Om 19:47 uur bleek haar telefoon niet meer te functioneren. Sindsdien was Faber spoorloos. Vier dagen na haar verdwijning werd in de buurt van Huis ter Heide haar jas gevonden, en later ook haar rugzak en haar fiets.

Op 9 oktober werd een 27-jarige verdachte aangehouden nadat zijn DNA was aangetroffen op de jas van Faber. Deze verbleef in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder in verband met een veroordeling voor zedendelicten en geweldplegingen. Op 12 oktober meldde het Openbaar Ministerie op een persconferentie dat het lichaam van Faber in de bossen van Zeewolde in de provincie Flevoland was gevonden, op basis van informatie die door de verdachte was verstrekt.[1]