Moord op het Maasmeisje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De moord op het Maasmeisje was een geruchtmakende moordzaak in Rotterdam in 2006, waarbij het slachtoffer aanvankelijk niet geïdentificeerd kon worden. De naam is afgeleid van de Nieuwe Maas, de rivier waarin het onbekende meisje gevonden werd.

Achtergrond[bewerken]

'Maasmeisje' is de naam die gegeven werd aan een aanvankelijk onbekende persoon waarvan de lichaamsdelen gedurende enkele weken werden teruggevonden in gesloten tassen in de Nieuwe Maas.

De politie toonde op 3 oktober 2006 een reconstructie van het hoofd van het meisje in o.a. Opsporing Verzocht en kreeg hierdoor veel tips binnen. De tips betroffen veelal de identiteit van het meisje. Uit onderzoek bleek dat het Maasmeisje de 12-jarige Géssica Gomes was, een Rotterdams meisje van Kaapverdische afkomst. Ze was op het moment van overlijden 12 jaar oud en een leerlinge van basisschool "OBS- Pluspunt" in Prinsenland.

DNA-onderzoek[bewerken]

Op basis van de tips verkregen uit het onderzoek kon ze uiteindelijk geïdentificeerd worden aan de hand van DNA-onderzoek bij verwanten en biologisch sporenonderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Na verder onderzoek werd António Nascimento Gomes, de vader van Géssica, als verdachte van de moord aangehouden. Hij werd in 2007 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot acht jaar celstraf en TBS wegens doodslag op het meisje.[1] Op 11 mei 2009 overleed hij in de gevangenis van Rotterdam. Sectie heeft uitgewezen dat de man een natuurlijke dood is gestorven.[2]