NCOI groep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

NCOI groep bestaat uit verschillende opleidingsinstituten die mbo, mhbo, hbo- en masteropleidingen aanbieden voor werkende mensen. NCOI staat voor Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Hilversum.

Begin april 2015 nam NCOI het ruim honderd jaar oude opleidingscentrum Schoevers over, en begin september 2016 het Luzac College.

Bedrijfsprofiel[bewerken | brontekst bewerken]

Het Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut BV, opgericht door Robert van Zanten (1972), is in 1996 ingeschreven bij de KvK. In de eerste jaren verzorgde het instituut voornamelijk marketing-opleidingen (NIMA). Anno 2014 biedt NCOI meer dan 1000 praktijkgerichte mbo-, mhbo-, hbo-, bachelor- en masteropleidingen aan, alsmede kortlopende trainingen. NCOI is een door het ministerie van OCW aangewezen onderwijsinstelling voor mbo- en hbo-opleidingen. Daarnaast verzorgt het allerlei bedrijfsopleidingstrajecten. De opleidingen worden op een aantal plaatsen in Nederland gegeven. NCOI huurt daarvoor per training of opleidingsdeel een locatie. Het bedrijf werkt met freelance-docenten, in 2014 waren dat er ca. 3500, naast zo'n 1200 vaste krachten. Het hoofdkantoor is gevestigd te Hilversum, er werken ongeveer 400 mensen (2016[1]).

Opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

NCOI groep is onderverdeeld in NCOI University of Applied Sciences, Hogeschool NCOI, MBO College van NCOI en NCOI Trainingen.

Het CROHO-register bevat informatie (met betrekking tot in het verleden erkende opleidingen) van historische aard over de hbo-opleidingen.

Overnames[bewerken | brontekst bewerken]

In mei 2010 heeft NCOI groep Scheidegger Opleidingen overgenomen. In 2011 volgden Compu’Train, Twice en Broekhuis Trainingen. Die laatste drie overnames zorgen ervoor dat NCOI de markt van ICT-opleidingen en -trainingen domineert. De drie ICT-merken zijn in 2013 samengevoegd en gaan verder onder de naam Computrain. In 2013 werd Pro Education overgenomen, en in 2014 werden daar eerst Markus Verbeek Praehep en NTI bijgevoegd, en vervolgens werden NIBE-SVV en Reed Business Opleidingen ook overgenomen. In 2015 nam NCOI het instituut Schoevers over, decennialang de bekendste opleider in Nederland voor directiesecretaresses.[2] In hetzelfde jaar volgden ook nog overnames van Bestuursacademie Nederland, ISES, Lectric en ISBW. Op 6 september 2016 werd bekend dat NCOI ook het Luzac College had overgenomen.[3] De recentste overname dateert van december 2019: de NCOI opleidingsgroep neemt de Belgische opleidingsspecialist Kluwer Opleidingen NV over.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]