Namek Saga

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Namek Saga is een van de saga's van de animeserie Dragonball Z. In de Namek Saga gaan Gohan (zoon van Goku), Krillin en Bulma naar de planeet Namek om de dragonballs te vinden en met behulp van deze hun vrienden terug tot leven te wekken. Het artikel is ingedeeld in verschillende fases van de saga.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De reis[bewerken]

Bulma leert van Mr. Popo het ruimteschip waarmee de Namek die zich opsplitste in Kami en Picollo naar de Aarde kwam, besturen. Krillin, Gohan en Bulma besluiten te vertrekken zonder Goku die nog herstellende is van zijn gevecht met Vegeta (zie Saiyan Saga). Onderweg komen ze een ander ruimteschip bemand door vluchtelingen tegen, dat hen eerst aanvalt. Maar nadat het drietal hun leven redt, zien de vluchtelingen in dat ze goede bedoelingen hebben. Hier krijgen Bulma, Krillin en Gohan voor het eerst te horen over Frieza en zijn wrede daden. Na de vluchtelingen te verlaten crashlandt Bulma het schip op een kleine planeet, waar ze beetgenomen worden door een paar slechte aliens tot het denken dat ze Namek bereikt hebben. Uiteindelijk worden de aliens ontmaskerd en kunnen ze de planeet verlaten, en zetten ze koers naar Namek, het echte Namek deze keer.

Frieza and Vegeta[bewerken]

Aangekomen op Namek, leren Gohan, Krillin en Bulma dat de verschrikkelijke Frieza ook op Namek is aangekomen. Tevens zien ze Vegeta aankomen. Gohan wordt zo kwaad omdat Frieza en zijn handlangers de Nameks onderdrukken en vermoorden, zelfs de jongsten, dat hij Dende, een jonge Namek redt van zekere dood. Ze worden echter achtervolgt door Dodoria, één van Frieza's sterkste handlangers. Ondertussen had Frieza de aankomst van Vegeta opgemerkt en zenden ze iemand uit om hem te elimineren. Vegeta is echter enkele malen sterker geworden door zijn gevechten op de Aarde en verslaat deze met gemak. Hierna voelt hij Dodoria's powerlevel en besluit zich van hem te ontdoen, zo redt hij Gohan, Krillin en Dende, zonder het te weten. Krillin gaat op aanraden van Dende naar Guru, de oudste Namek, die Krillins sluimerende krachten ontwaakt en hem een Dragonball geeft. Ondertussen moordt Vegeta een namekdorp uit en steelt de Dragonball en verstopt hem. Hierna ontdekt Vegeta Krillin en gaat hem achterna, ondertussen wordt Vegeta zelf achternagezeten door Zarbon, die Dodoria wilt wreken. Uiteindelijk verslaat Vegeta Zarbon en gaat achter de Dragonballs van Frieza aan, hij slaagt in zijn opzet, maar komt echter één Dragonball tekort, die Gohan heeft gevonden. Vegeta kan echter niet achter hem aangaan want dan zouden zijn dragonballs gevonden kunnen worden.

De Ginyu Force[bewerken]

Frieza die zo kwaad wordt door al het gefaal van zijn onderdanen, laat zijn elite strijders komen. De Ginyu Force gaat meteen achter Vegeta aan, die ondertussen samen werkt met het drietal van de Aarde. Ze zijn echter te laat om het plan van Vegeta (de draak vragen om Vegeta onsterfelijk te maken zodat hij Frieza kan verslaan) uit te voeren. Ze beginnen te vechten met de Ginyu Force, Guldo vecht als eerste, Gohan en Krillin zijn het onderspit aan het delven door de speciale kracht van Guldo om de tijd stil te zetten, wanneer Vegeta plotseling ingrijpt en Guldo verpulvert. Recoome is de volgende vechter, en hij verslaat zowel Vegeta, als Krillin, als Gohan met gemak.

De aankomst van Goku[bewerken]

Op dat moment komt Goku aan op Namek, hij snelt onze vrienden te hulp en verslaat Recoome met één mep. Hierna verslaat hij Jeice en Burter zonder enige moeite, waarna Vegeta Burter afmaakt en Jeice vlucht om de hulp in te gaan roepen van zijn leider, kapitein Ginyu.