Natali Broods

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Natali Broods
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 11 september 1976
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 1998-heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Natali Broods (11 september 1976) is een Vlaamse actrice.

Ze begon theaterstudies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen maar voltooide deze niet daar. Ze studeerde in 2000 af aan het Herman Teirlinck Instituut (klas Studio).

Theater[bewerken]

Natali Broods was een van de Kakkewieten, een collectief dat zich liet opmerken in een aantal theaterproducties, televisieoptredens en performances. In het theater was en is ze verder betrokken bij producties van Compagnie De Koe, Het Toneelhuis en tg Stan. Zo stond ze meerdere seizoenen met Kleine bezetting, Les Antigones, Quarantaine en Wie is er bang voor Virginia Woolf? op de planken.

Film en televisie[bewerken]

In 1998 had ze de hoofdrol in S., een film van Guido Henderickx. In 2003 speelde ze mee in de film van Tom Barman, Any Way the Wind Blows. In 2005 had ze een rol in Een ander zijn geluk van Fien Troch. In 2007 zat ze in de VTM miniserie Koning van de Wereld. In 2009 regisseerde Felix Van Groeningen haar in De helaasheid der dingen. Daarnaast waren er nog een paar gastoptredens in televisieseries en kortfilms, zoals in Recht op Recht (2000). In 2009 speelt ze mee in de VTM-telenovelle David als Hannelore, in Dag & Nacht als Cathy Duts en in Vermist. In 2011 vertolkte ze de rol van Vicky in de langspeelfilm Swooni. In 2012 was ze te zien in de Woestijnvis-serie Met Man en Macht en speelde ze een gastrol in Zingaburia op Ketnet. In 2013 speelde ze een rol in de derde film van Pieter Van Hees, Wasteland en speelde ze een belangrijke rol in het achtste seizoen van Zone Stad. In 2017 was ze te zien in de rol van een psychiater in de tv-serie Tabula Rasa. In 2017 is ze te zien in de nieuwe film Facades als een veertigjarige vrouw, Alex. In 2018 is ze te zien in Over Water als Marjan Michielsen.

Erkenning[bewerken]

In 2003 kreeg ze de Plateauprijs als Beste Belgische Actrice voor haar rol in Any Way the Wind Blows.[1] Haar acteerprestatie in Een ander zijn geluk leverde haar in 2005 een eervolle vermelding op, tijdens het Filmfestival van Thessaloníki.