Nathalie Muylle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nathalie Muylle
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboortedatum 8 februari 1969
Geboorteplaats Roeselare
Kieskring Flag of West Flanders.svg West-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Partij CD&V
Federaal minister van Werk, Economie en Consumenten
Aangetreden 3 oktober 2019
Regering Michel II
Wilmès
Niveau Vlag van België België
Voorganger Wouter Beke
Functies
2007-heden Gemeenteraadslid Roeselare
2010-2019 Schepen Roeselare
2004-heden Volksvertegenwoordigster[1]
2019-heden Federaal minister van Werk, Economie en Consumenten
Website
Portaal  Portaalicoon   België
Politiek

Nathalie Muylle (Roeselare, 8 februari 1969) is een Belgisch politica voor CD&V.

Biografie[bewerken]

Nathalie Muylle studeerde Politieke Wetenschappen aan de KU Leuven. Na haar studies werd ze winkeldirecteur bij GB, later Carrefour. In 2001 werd ze adviseur bij KBC Verzekeringen.

In 2004 werd ze lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers als opvolger van Yves Leterme die minister-president werd. Ze behoort tot de landbouwfractie van de CD&V. Ze werd herkozen bij de verkiezingen van 2007, 2010, 2014 en die van 2019. Ze werd vast lid van de commissie volksgezondheid en leefmilieu en plaatsvervangend lid van de commissie buitenlandse zaken en de commissie bedrijfsleven.

De wet Muylle-Vandenbergh die in de legislatuur 2007-2010 tot stand kwam, zorgde voor de invoering van het algemeen rookverbod. De wet voorzag enkel een overgangsperiode voor de cafés waar niet wordt gegeten. Door de uitspraak van het grondwettelijk hof in maart 2011 verviel deze overgangsregeling en kwam er dus op 1 juli 2011 een algemeen rookverbod in alle horecazaken.

Muylle is sinds 2007 lid van de gemeenteraad van haar woonplaats Roeselare, waar ze fractieleider was van de CD&V. In februari 2010 volgde ze schepen Frans Dochy op en werd ze bevoegd voor duurzaamheid, patrimonium en jeugd. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bleef ze aan als schepen voor duurzaamheid, patrimonium en stedenbouw. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze opnieuw schepen, bevoegd voor omgevingsvergunningen, stadsontwikkeling, patrimonium en onderwijs. Ze bleef schepen tot in oktober 2019, toen ze minister werd.[2]

Op 2 oktober 2019 deelde CD&V mee dat Muylle Wouter Beke zal vervangen als federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaken in de aftredende regering-Michel II. Beke zelf verhuisde naar de Vlaamse regering-Jambon. Een dag later legde ze bij koning Filip van België de eed af als minister.[3]

Externe link[bewerken]