National Conservation Centre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
National Conservation Centre, voorheen een magazijn

Het National Conservation Centre is een onderzoekcentrum in de Engelse stad Liverpool. Het gebouw diende oorspronkelijk als depot voor treinvracht en was in 1872 ontworpen door de lokale architect Henry Sumner en in 1878 uitgebreid in een vergelijkbare stijl. In 1995 kreeg een andere plaatselijke architect, Ken Martin, de opdracht om het gebouw om te bouwen tot een restauratiecentrum voor National Museums Liverpool. Het onderzoekcentrum was aanvankelijk open voor het publiek en trok jaarlijks 60.000 bezoekers. In september 2005 ging het centrum dicht voor onderhoud en het heropende vervolgens weer in juni 2006. Sinds 2010 is het museum niet meer toegankelijk voor bezoekers, hoewel het nog wel in gebruik is als onderzoekcentrum. In 1998 werd het uitgeroepen tot Europees museum van het jaar.