Natuurhuisje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Natuurhuisje
Logo
Oprichting 2009
Hoofdkantoor Vlag van Nederland Breda, Nederland
Producten Reizen, vakantiewoningen
Sector Toerisme
Website www.natuurhuisje.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Natuurhuisje is een Nederlandse website met een assortiment aan vakantieverblijven die in de natuur gelegen zijn. De verblijven zijn niet gelegen op grote vakantieparken. Het kantoor bevindt zich in Breda, van waaruit het bedrijf actief is in Nederland, België en Duitsland.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2009 richtten de twee broers Luuk en Tim van Oerle, gedurende hun studententijd, Natuurhuisje op. Sinds 2015 is het bedrijf ook actief in België en vanaf 2017 ook in Duitsland. Anno 2018 waren er bijna 8.000 verblijven, verdeeld over 35 Europese landen aangesloten op het platform. Het bedrijf plant sinds begin 2018 voor iedere geboekte nacht een boom in Madagaskar; inmiddels zijn dit er meer dan 100.000. De bomen worden geplant nabij Mahajanga. De bomen worden geplant in samenwerking met Eden Reforestation Projects.

Verdienmodel[bewerken | brontekst bewerken]

Het verdienmodel is gebaseerd op de deeleconomie. Verhuurders met een huisje of lege kamer kunnen de ruimte verhuren op de website, gasten die op zoek zijn naar een huisje kunnen het huren. Natuurhuisje vraagt een commissie van 10% aan de verhuurder en daarnaast een servicefee aan de gast om de betaling veilig te laten verlopen. Deze C2C betalingen verlopen via een paymentprovider waarbij voldaan wordt aan PSD2 wet- en regelgeving.

Awards en onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Zoover Award 2017 & 2018
  2. Challenger 50 Sprout
  3. Deloitte Fast 50