Naar inhoud springen

Neil Jackson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Neil Jackson
Neil Jackson, 2009
Algemene informatie
Geboren 5 maart 1976
Geboorteplaats Luton
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 2002 - heden
Beroep acteur
filmproducent
scenarioschrijver
songwriter
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Neil Jackson (Luton, 5 maart 1976) is een Brits acteur, filmproducent, scenarioschrijver en songwriter.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jackson werd geboren in Luton in een gezin van vier kinderen. Hij kwam in aanraking met het acteren tijdens dramalessen op de middelbare school, die hij genoot op de Harlington Upper School in Harlington. Hierna speelde hij in nog meerdere toneelstukken, en nam ook deel aan de National Youth Theatre in Londen. Hierna verhuisde hij naar Cardiff waar hij sport studeerde aan de Cardiff Metropolitan University aldaar. Tijdens zijn studietijd in Cardiff startte hij met competitief boksen waar hij goud won in zijn gewichtsklasse in de universiteitscompetitie, deze titel kon hij twee jaar lang verdedigen. Met het boksen verdiende hij een beurs voor zijn universiteitsstudie en studeerde in 1998 af met een master. Hij begon zijn carrière als acteur met het spelen van een rol in het toneelstuk Miss Julie, en toerde met het toneelgezelschap door het Verenigd Koninkrijk. Hierna speelde hij in nog meerdere toneelstukken in regionale theaters.

Jackson begon in 2002 met acteren voor televisie in de televisieserie Heartbeat, waarna hij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zo speelde hij in onder andere Dream Team (2012-2003), Alexander (2004), Blade: The Series (2006), Quantum of Solace (2008), Upstairs, Downstairs (2010-2012), Make It or Break It (2009-2012) en Sleepy Hollow (2013-2015).

Jackson is ook een actief gitaarspeler en songwriter, in 2013 bracht hij zijn eerste album uit met de naam The Little Things.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Scenarioschrijver[bewerken | brontekst bewerken]

Filmproducent[bewerken | brontekst bewerken]