Nicaraguakanaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
In rood: mogelijke kanaalroutes zoals ze in 2013 voorgesteld werden. De keuze is gevallen op de tweede route van boven, ten zuiden van Bluefields; het werk begint in december 2014. In blauw: het Panamakanaal.
Het kanaal zoals het in 1899 voorgesteld werd.

Het Nicaraguakanaal is een project voor een waterweg die een verbinding moet gaan vormen tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan dwars door Nicaragua, in Centraal-Amerika. Het kanaal zal de rivier San Juan volgen vanaf San Juan del Sur tot aan het Meer van Nicaragua (34 meter boven zeeniveau), waarna een doorsteek (kanaal) naar Rivas aangelegd gaat worden.

Plannen voor de bouw bestonden al in de negentiende eeuw, maar belandden in de ijskast bij de bouw van het Panamakanaal.

In juli 2012 kwam het kanaal weer in het nieuws, toen twee Nederlandse adviesbureaus (Ecorys en Royal HaskoningDHV) een opdracht kregen voor een haalbaarheidsstudie naar dit kanaal.[1] Op 13 juni vroeg het parlement van Nicaragua aan Chinese bedrijven om het Nicaraguakanaal aan te leggen. Het geplande kanaal zal 278 kilometer lang zijn, 150 à 200 meter breed en 22 meter diep. De grootste hedendaagse containerschepen kunnen het gaan bevaren. In september 2014 werden de kosten geraamd op 50 miljard dollar, in plaats van de 40 miljard dollar die in 2013 geschat werd.[2][3]

Volgens de HKND Group, het bedrijf dat de opdracht gegund heeft gekregen, levert het totale project 250.000 banen op. Er worden onder meer een luchthaven, diverse resorts en een kunstmatig meer gebouwd.[4] Op 22 december 2014 gingen de werkzaamheden van start.[5] Het kanaal is volgens planning in 2019 klaar.

Het plan roept veel reacties op. Milieuorganisaties zijn bezorgd over de toekomst van het Meer van Nicaragua. Daartegenover staat de mogelijke werkgelegenheid die door het project zal gecreëerd worden en die volgens president Daniel Ortega het land "economisch onafhankelijk" zal maken.[6]