Naar inhoud springen

Northeastern Universiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ell Hall, voltooid in 1947, is één van de oudste gebouwen op de hoofdcampus in Boston

De Northeastern Universiteit (Engels: Northeastern University, NU of Huskies), is een vooraanstaande private instelling voor wetenschappelijk onderwijs die werd opgericht in 1898. De hoofdcampus is gelegen in Boston, Massachusetts in de Verenigde Staten van Amerika. De universiteit heeft in het Latijn als motto Lux, Veritas, Virtus; wat zich laat vertalen als Licht, Waarheid en Deugd.

Met meer dan 38.000 studenten is Northeastern qua inschrijving de grootste universiteit in Massachusetts. De universiteit behoort tot de top 50 van beste universiteiten in de VS.[1] de hoofdcampus in Boston heeft Northeastern ook satelliet campussen in Charlotte, Seattle, San Jose, Oakland, Burlington, Toronto, Vancouver en Londen.

De universiteit ontvangt elk jaar flinke onderzoekssubsidies van de National Science Foundation en de National Institutes of Health, evenals van de ministeries van Binnenlandse Veiligheid, Energie en Defensie. Opmerkelijke alumni zijn onder meer Challenger astronaut en ingenieur Gregory Jarvis, bekende Amerikaanse talkshow host Wendy Williams en voormalig astronaut en professor Albert Sacco. Napster oprichter Shawn Fanning is begonnen met een studie aan Northeastern, echter heeft deze niet afgemaakt.