Novarock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Novarock
Algemene informatie
Datum weekend in maart, april of mei
Locatie Kortrijk Xpo, Kortrijk, België
Duur 1 of 2 dag(en)
Genre(s) Pop, rock, dance
Organisator ACW
Bijzonderheden Start van het festivalseizoen
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Novarock is een Belgisch muziekfestival dat tot en met 2012 jaarlijks en sindsdien om de twee jaar[1] in het voorjaar (in maart, april of mei) plaatsvindt in de stad Kortrijk. Het evenement is een mix van muziek, randanimatie en een heuse Novarockrally. Novarock werd in 2002 opgericht en vond achtereenvolgens -wegens schaalvergroting- op diverse locaties plaats: van het Ontmoetingscentrum te Heule over het Bouwcentrum Pottelberg tot uiteindelijk in het beurzen- en evenementencomplex Kortrijk Xpo. Kenmerkend voor dit festival is dat het het eerste grote festival in zijn soort is tijdens het jaar, dat het volledig overdekt is en dat het ook telkens een podium biedt aan beloftevol talent uit zowel het Kortrijkse als uit de rest van Vlaanderen (via de Novarockrally). Aanvankelijk vond dit festival steeds plaats begin mei, de laatste jaren is dit verschoven naar midden maart.

Naast het muziekpodium (main stage) en de Novarockrally (nieuw talent) werden in 2010 ook een stand-upcomedypodium én een elektrovarockpodium (elektronica) toegevoegd aan de affiche.

Novarock dient niet verward te worden met het Oostenrijkse festival Nova Rock.

Editie 2002[bewerken]

Editie 2003[bewerken]

Editie 2004[bewerken]

Editie 2005[bewerken]

Editie 2006[bewerken]

  • 5 mei 2006
  • Locatie: Bouwcentrum Pottelberg
  • Programma:: Krezip, Goose, Gabriel Rios, Sioen, Gorki, A Brand, Janez Detd, Hermanos Inglesos, Hormonia, Leki & Lunaman, Sweet Coffee, Lalalover, Cream & Spices, Dolfijntjes XXXL, Red Elmo, Yevgueni, Rumplestitchkin, Savalas, Balthazar, Gili, Freddy De Vadder, Gunter Lamoot, Xpozed, Morda, Captain Compost, Severance.

Editie 2007[bewerken]

  • 5 mei 2006
  • locatie: Bouwcentrum Pottelberg
  • Programma: Stijn, Daan, Ex-Drummer Band, Shameboy, Fixkes, Tom Barman, Tomas De Soete, An Pierle & White Velvet, Bunny(UK), Triggerfinger, Hitch, Hawaï, Morda.

Editie 2008[bewerken]

Editie 2009[bewerken]

Editie 2010[bewerken]

Editie 2011[bewerken]

Editie 2012[bewerken]

Externe link[bewerken]