Ome Duo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ome Duo
Single van:
Trobi in samenwerking met Chivv, Kraantje Pappie, ADF Samski en Angela Groothuizen
Uitgebracht 21 april 2023
Genre Nederhop
Duur 2:41
Label Eigen beheer
Schrijver(s) Bryan du Chatenier, Rangel Silaev, Angela Paula Groothuizen, Chyvon Pala, Samir Plasschaert, Alex van der Zouwen, Crystal Waters, Neal Brian Conway
Producent(en) Trobi
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Trobi
2022
Love song
  2023
Ome Duo
  2023
100 doezoe cash
Singletijdbalk van Chivv
2022
Stiekem schaatsen
  2023
Ome Duo
  2023
Bon mij
Singletijdbalk van Kraantje Pappie
2023
Doe me dansje
  2023
Ome Duo
  2023
Zin in de zomer man
Singletijdbalk van ADF Samski
2022
Okee shordy
  2023
Ome Duo
  2023
Kameraden voor het leven
Singletijdbalk van Angele Groothuizen
2013
De helft van mij
  2023
Ome Duo
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ome Duo is een lied van de Nederlandse producer Trobi in samenwerking met de Nederlandse rappers Chivv, Kraantje Pappie en ADF Samski en zangeres Angela Groothuizen. Het werd in 2023 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Ome Duo is geschreven door Bryan du Chatenier, Rangel Silaev, Angela Paula Groothuizen, Chyvon Pala, Samir Plasschaert, Alex van der Zouwen, Crystal Waters en Neal Brian Conway en geproduceerd door Trobi. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied rappen de artiesten over het geld dat studenten maandelijks lenen/krijgen via Dienst Uitvoering Onderwijs en hoe ze dat geld uitgeven.[3] Er wordt in het nummer een deel van Gypsy Woman (She's Homeless) van Crystal Waters uit 1991 gesampled.

Het nummer werd bij radiozender NPO FunX uitgeroepen tot DiXte track van de week. De single heeft in Nederland de gouden status.[4]

Het was de eerste keer dat alle artiesten tegelijkertijd op een nummer te horen waren. Vooral de samenwerking met Groothuizen was opvallend; het was de eerste keer dat zij een nummer in dit genre uitbracht.[5] Onderling werd er overigens wel al eerder samengewerkt. Zo waren Trobi, Chivv en ADF Samski eerder al te horen op Okee shordy en werkten Chivv en Kraantje Pappie al eerder samen op Ja! en Last man standing. Chivv en ADF Samski herhaalden hun samenwerking nogmaals op Bon mij en That's a lie.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de dertigste plaats van de Nederlandse Single Top 100 en stond zestien weken in deze hitlijst. De Nederlandse Top 40 werd niet bereikt; het kwam hier tot de tweede plaats van de Tipparade.