Opel Vivaro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Opel Vivaro in 9-persoonsbus-uitvoering

De Opel Vivaro is een middelgrote bestelwagen van Opel, die sinds 2001 geproduceerd wordt.

Vivaro A (2001-2014)[bewerken]

De bestelwagen is een badge-engineeringproject van Renault en General Motors, het moederbedrijf van Opel, voor de merknamen Renault, Opel, Vauxhall (tevens een dochterbedrijf van GM, dat voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland dezelfde types produceert als Opel op het Europese vasteland) en Nissan (sinds 1999 een dochterbedrijf van Renault).

De ontwikkeling vond plaats in het Technocentre Renault bij Parijs. GM Manufacturing Luton in Luton (Engeland) produceert de bestelwagen als de Renault Trafic (tweede generatie), de Opel Vivaro en de Vauxhall Vivaro. Nissan produceert het model in Zona Franca (Barcelona) als de Nissan Primastar.

In juli 2014 werd de productie van de Vivaro A beëindigd.

Vivaro B (2014-)[bewerken]

Opel Vivaro B

In augustus 2014 kwam er een nieuwe generatie Vivaro op de markt. Ook bij de Vivaro B besloot Opel samen te werken met Renault en Nissan. Net als zijn voorganger is de tweede generatie identiek aan de Renault Trafic III, de Nissan NV300 en vanaf 2016 de Fiat Talento.

De productie van de Vivaro B vindt grotendeels plaats in Luton, alleen de versie met hoog dak wordt gemaakt in het Franse Sandouville, samen met de Renault Trafic.