Overleg:Sensoa

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door 213.246.238.165 in het onderwerp Feedback

Tekstdump[brontekst bewerken]

Pagina is een tekstdump pagina van bijvoorbeeld deze of deze site.

Silver Spoon (?) - 7 mei 2007 10:11 (CEST)Reageren

Ja, is waar, maar ben er nog volop mee bezig! Is eerste keer op Wikipedia en probeer vanalles uit. Nog even geduld dus aub

Sensoa 7 mei 2007 10:15 (CEST)Reageren

Okee, als je ergens mee bezig bent kan je het wiu sjabloon plaatsen, zodat mensen kunnen zien dat je er mee bezig bent, ik heb dat nu bij dit artikel al voor je gedaan, succes met het aanmaken en uitbouwen van de pagina! Silver Spoon (?) - 7 mei 2007 10:17 (CEST)Reageren

Heel erg bedankt voor je tip en de hulp!

Email[brontekst bewerken]

OTRS Ticket#: 2007051410007731 e-mail ontvangen van Sensoa om te melden dat de tekst van artikel waarvan de bron de website van Sensoa.be vrijgegeven is onder de GNU/FDL. --Walter 14 mei 2007 14:27 (CEST)Reageren

Expertisecentrum rond hiv[brontekst bewerken]

  • Sensoa is wel degelijk het service- en expertisecentrum rond hiv en niet rond aids, dat zijn twee totaal verschillende dingen ==> mensen met hiv is dus ook niet hetzelfde als aidspatiënten;
  • Seksualiteit en seksuele gezondheid zijn niet hetzelfde;
  • De term intermediairs omvat meer dan alleen maar opvoeders;

Sensoa 30 mei 2007 10:37 (CEST)Reageren

Producten en acties => Projecten en campagnes[brontekst bewerken]

Ik heb Producten en acties veranderd in Projecten en campagnes, aangezien ik vind dat dit minder "reclame-achtig" overkomt, en in de tekst onder dit kopje begint nagenoeg elke alinea met òf het woord "campagne" òf het woord "project". Silver Spoon (?) 30 mei 2007 21:58 (CEST)Reageren

Okay, daar heb je gelijk in! Groetjes, Sensoa 31 mei 2007 10:00 (CEST)Reageren

Aanpassingen vanuit Sensoa[brontekst bewerken]

Beste,

we zouden graag een aantal wijzigingen voorstellen zodat de tekst geactualiseerd wordt en beantwoordt aan de huidige situatie (2016). Mag ik gewoon de wijzigingen doorvoeren in de tekstpagina. Of stel ik ze via deze pagina eerst aan jullie voor? Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten, namens Sensoa – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.246.238.165 (overleg · bijdragen) 28 sep 2016 12:31‎

Beste betrokkene(n) bij Sensoa,
Fijn om te lezen dat je wil bijdragen aan de informatie over jullie organisatie. Ook goed dat je vooraf vraagt wat de juiste weg is hierin én aangeven dat je betrokken bent bij Sensoa.
Zou het gaan om feiten, zoals het vervangen van de naam van de directeur (maar die staat niet in deze pagina) of het corrigeren van het jaartal van oprichting, dan is het natuurlijk prima als jullie dat zelf willen doen. Het zou jammer zijn als Wikipedia daarin achterhaalde of verkeerde informatie laat zien. Gaat het meer over de beschrijving, dan blijkt het vaak moeilijk voor mensen die nauw betrokken zijn bij een onderwerp om het zo te beschrijven dat het past in een encyclopedie. Een artikel in Wikipedia is nadrukkelijk niet bedoeld om een organisatie of de diensten van een organisatie te promoten.
Ik wil je dan ook graag uitnodigen om hieronder een voorstel te doen welke teksten je wil vervangen, en waardoor. Let er daarbij ook op dat het in principe niet toegestaan is om teksten letterlijk over te nemen, bijvoorbeeld van de eigen webstek. Die teksten vallen, tenzij ze expliciet vrijgegeven zijn, onder het auteursrecht en meestal is de beschrijving daar niet in een vorm die past bij een encyclopedie.
We kijken uit naar jouw voorstel(len). Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 sep 2016 12:55 (CEST)Reageren

Beste Ronnie,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Het gaat wel degelijk om de beschrijving en we begrijpen ten volle dat u als Wikipedia en reputatie hoog heeft te houden en dit dus in overleg dient te gebeuren. We nemen ook geen bestaande webteksten over, dat kan inderdaad niet en wordt afgestraft door Google. We stellen voor dat ik telkens de passage weergeef waarin we een aantal aanpassingen voorstellen en daarna de verklaring geef. Hopelijk kan u zich vinden in deze updates. We kijken alvast uit naar uw reactie. Met vriendelijke groeten, namens Sensoa, Boris

Sensoa

Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa werkt rond vijf thema's met name preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv, preventie van ongeplande zwangerschappen en preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast streeft Sensoa naar integratie van mensen met hiv en promoot relationele en seksuele vorming. De organisatie wordt erkend en gefinancierd door de Vlaamse overheid. Voor deelwerkingen die buiten de overeenkomst met de Vlaamse overheid, zoekt Sensoa projectmiddelen bij stichtingen, internationale organisaties, commerciële partners en de farmaceutische industrie. De ethische code van Sensoa is richtinggevend bij dit soort samenwerkingen.

  • Verklaring
In Vlaanderen is maar één expertisecentrum voor seksuele gezondheid erkend door de Vlaamse overheid en dat is Sensoa, vandaar "het" ipv "een".
Sensoa wordt inderdaad gefinancierd door de Vlaamse overheid, of dit met belastinggeld gebeurt of niet lijkt ons minder relevant. Sensoa voert ook een aantal opdrachten uit waarvoor we geen financiering ontvangen van de Vlaamse overheid, bv. onze werking naar mensen met hiv. Enkel voor deze opdrachten gaan we zoek naar andere middelen waarbij onze ethische code richtinggevend is en deel uitmaakt van alle overeenkomsten. Zo bewaken we de neutraliteit van Sensoa en vermijden we inhoudelijke inmenging.


Het ontstaan

In 2001 integreerden IPAC soa & aids-vzw, het Aidsteam en de Hiv-Vereniging Vlaanderen. Ook The Foundation/Het Buddysysteem en de Aidstelefoon integreerden hun werking in de loop van dat jaar. De nieuwe naam werd Sensoa, van seksualiteit en soa. Onder impuls van de Vlaamse overheid integreerde in 2003 ook het Trefpunt CGSO in de organisatie. De werking van de geïntegreerde organisaties weerspiegelt zich grotendeels in de structuur van Sensoa naar specifieke doelgroepen: Er zijn actieterreinen naar jongeren, volwassenen, homomannen, mensen met hiv, kwetsbare migranten en internationale strategie.

  • Verklaring
De passage "maar ook van sensibiliseren en sensualiteit en sensatie" is niet meer van toepassing op de nieuwe versie van Sensoa (de term 'sensatie' werd ook nooit door ons gebruikt, meen ik me te herinneren).
Convenant met de Vlaamse overheid

Sensoa is sinds 2001 erkend binnen het decreet preventieve gezondheidszorg als partnerorganisatie seksuele gezondheid. Hiervoor wordt om de 5 jaar een beheersovereenkomst gesloten met de bevoegde Vlaamse minister voor Gezondheid. De meest recente overeenkomst is ingegaan op 1 januari 2016 en loopt af op 31 december 2020.

  • (Verklaring
Update naar de huidige situatie en bondige uitleg over het kader waarbinnen de financiering de laatste jaren gebeurt.

De doelstellingen De doelstellingen van de organisatie kunnen beschreven worden aan de hand van het onderscheid tussen de verschillende actieterreinen die elk een specifieke doelgroep hebben: Sensoa informeert het brede publiek over seksuele gezondheid. Dit gebeurt in de eerste plaats digitaal, onder meer via de website Seksualiteit.be[2] De relationele en seksuele vorming van jongeren wordt bevorderd via educatief materiaal voor leerkrachten en jeugdwerkers zoals een handboek voor het secundair onderwijs rond relationele en seksuele vorming, de website Seksuelevorming.be en de permanente educatieve tentoonstellingen Goede Minnaars en ‘k Zag 2 beren. Voor jongeren zelf ontwikkelde Sensoa de website Allesoverseks.be[3] en verschillende informatieve brochures. Sensoa wul de impact van hiv en seksueel overdraagbare aandoeningen op de seksuele gezondheid van homomannen beperken. Preventieboodschappen worden verspreid via affichecampagnes, samenwerkingen met holebi-cafés, sauna's, clubs, aanwezigheid op manifestaties en de website Mannenseks.be[4]. Sensoa organiseert bijeenkomsten met professionelen die werken met kwetsbare migranten. Voor anderstaligen en professionals die met hen werken werd Zanzu.be ontwikkeld, een laagdrempelige website in 14 talen over seksualiteit en seksuele gezondheid. Sensoa werkt ook aan de integratie van mensen met hiv. Dit gebeurt onder meer via een telefonische helpdesk voor mensen met hiv en artsen en professionelen, de website Levenmethiv.be, ondersteuning door andere mensen met hiv en solidariteitsacties op wereldaidsdag (1 december). Sensoa stimuleert de aandacht voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in het internationale beleid. Dat gebeurt onder meer via het ondersteunen van de Parlementairen voor de 2030 Agenda en het organiseren van sensibiliserende en mediatieke acties.

  • Verklaring
Update naar de huidige werking. Een aantal zaken doen we niet meer (safe Sex Zone, de nieuwsbrief naar mensen met hiv, de educatieve koffer...), een aantal andere zaken zijn erbij gekomen (Levenmethiv.be, Zanzu.be, Seksuelevorming.be...)
Projecten, campagnes en acties

• 'k Zag twee beren (educatief project over seksualiteit en relaties voor kleuters en kinderen tot 12 jaar) en Goede minnaars (educatief project over seksualiteit en relaties voor jongeren van 12 tot 16 jaar). Het project omvat twee interactieve tentoonstellingen in De Wereld van Kina in Gent gekoppeld aan educatief materiaal voor leerkrachten.

• Week van de Lentekriebels: Elk jaar organiseert Sensoa in het voorjaar één week waarin relationele en seksuele vorming voor jongeren door leerkrachten en jongerenwerkers gepromoot wordt. Elke keer staat een ander thema centraal en wordt nieuw educatief materiaal ontwikkeld en verspreid. Dit gebeurt samen met de jongerengroep de Ei-Cel, het Forum jongeren, relaties en seksualiteit en met tal van andere partners, waaronder GO! (Gemeenschapsonderwijs), Katholiek Onderwijs Vlaanderen en OVSG (Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten).

• "Ik Weet Wat Ik Doe" (2015-2020): Met deze meerjarencampagne sensibiliseert en informeert Sensoa homomannen via filmclips en affiches waarin homomannen getuigen over seksuele gezondheid. Centraal staan de keuzes die homomannen maken. Het gaat over hiv en veilige seks, maar ook over andere gezondheidsproblemen en uitdagingen waarmee homo’s geconfronteerd worden. Zo kaart de campagne ook thema’s aan zoals mentale gezondheid, middelengebruik, relatiekeuze en de homosubcultuur. Doorheen hun levensloop ontwikkelen veel homomannen hun eigen manier van omgaan met gezondheidsuitdagingen. De modellen van de campagne weerspiegelen de diversiteit onder Vlaamse homo’s, qua leeftijd, looks, migratiegeschiedenis en seksuele smaken.

• Share Love, geen soa-campagne (2015): De campagne sensibiliseerde jongvolwassenen om zich te laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) voor ze in een nieuwe relatie het condoom willen weglaten. Want de soa chlamydia komt vaak voor in de leeftijdsgroep van 15 tot 35 jaar. De campagne liep via affiches in clubs, toiletten, fitnesscentra en fuifpakketten aan homohoreca. De beelden waren ook te zien op bussen in alle (studenten)steden. Op zadelhoesjes verscheen ‘Share een fiets, geen soa’, bestemd voor de Bluebike-fietsen en de studentenfietsen van Leuven, Antwerpen en Gent. Verder werden condooms verspreid op diverse evenementen en in clubs, en waren er filmpjes op youtube en facebook.

• Wereldaidsdag (1 december): Jaarlijkse dag waarop wereldwijd solidariteit met met mensen met hiv en aids centraal staat. Ook in Vlaanderen gebeuren tal van acties, door verschillende organisaties, zoals uitdeelacties van de rode lintjes in stations en het Vlaams Parlement. Het rode lintje is het internationale symbool voor solidariteit met mensen met hiv en aids.

  • Verklaring
"'k Zag twee beren" en "Goede Minnaars" lopen wel nog maar zijn relatief 'oude' projecten. Daarom geven we ze iets bondiger weer zodat er ruimte vrijkomt om recentere initiatieven ("Share Love, geen soa" (2015) in plaats van Praat over seks" (2005)) en initiatieven naar andere doelgroepen (Ik Weet Wat Ik Doe, de Week van de Lentekriebels) weer te geven.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.22.127.152 (overleg · bijdragen) 30 sep 2016 09:19‎
Het is niet zo dat dit artikel aanwezig is om alle projecten en initiatieven waar uw organisatie bij betrokken is weer te geven. Dat zou namelijk een schending zijn van de regels rondom propaganda zoals beschreven staat in Wikipedia:Wat Wikipedia niet is#Een propagandaplatform. Er dient een neutraal standpunt te worden weergegeven welke verifieerbaar is aan de hand van onafhankelijke bronnen die hierover publiceren. De website van Sensoa wordt daarin uitdrukkelijk niet als onafhankelijk beschouwd. U geeft bij geen enkel voorstel tot verandering aan waarom dit relevant zou zijn voor een encyclopedie zoals Wikipedia en welke onafhankelijk bronnen er zijn die de bewering ondersteunen. Alice2Alice (overleg) 30 sep 2016 10:27 (CEST)Reageren

Beste Alice, dankjewel voor de snelle feedback en de verduidelijking. Vooreerst willen we verduidelijken dat we niet alle projecten en initiatieven van Sensoa hebben opgenomen, die lijst is een pak langer en dat zou, zoals u aangeeft, een schending zijn van de regels rondom propaganda. In de oorspronkelijke tekst over Sensoa stonden ook al vier initiatieven weergegeven. Wij verzoeken om er vijf op te nemen (waarvan twee hernemingen). We beperken ons tot deze vijf omdat deze een accuraat beeld geven van de verscheidenheid van de werking van Sensoa en ze zijn ook actueler. Zo goed als alle gevraagde veranderingen zijn actualisaties. Niet alleen objectieve en neutrale informatie, maar ook actuele (niet verouderde informatie) lijken ons de sterkte van de Wikipedia en vormen dus het voornaamste initiatief (en verantwoording) voor de gevraagde updates (de oorspronkelijke tekst is zowat tien jaar oud). We begrijpen ook dat de website van Sensoa niet als onafhankelijke bron kan beschouwd worden. Ik heb daarom geprobeerd externe bronnen op te zoeken voor de wijzigingen (niet voor zaken die we niet langer doen en daarom beter geschrapt worden) die we voorstellen. Het gaat hierbij vaak om vermeldingen in de media, we hopen dat deze volstaan. Ik krijg deze niet via dit overlegvenster ingevoegd. Misschien kunnen jullie me verduidelijken hoe ik dat best doe? We Kijken uit naar het verder verloop van dit overleg. Met vriendelijke groeten, namens Sensoa, Boris – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.22.127.152 (overleg · bijdragen) 4 okt 2016 12:14 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.Reageren

Er is niet een redactie op Wikipedia waar je verzoeken kunt indienen tot wijzigingen. Ik denk niet dat het zo werkt. Iedereen kan op "bewerken" klikken en aanpassingen doen. De informatie in een artikel moet correct zijn en relevant voor een encyclopedisch artikel. Het is niet van belang hoe oud de informatie is, tien jaar oude informatie is welkom als deze relevant is om te vermelden in een encyclopedie. Dit is niet een gids voor non-profit-organisaties die we op verzoek van medewerkers van de beschreven organisaties even aanpassen. U kunt hier lezen hoe aanpassingen op Wikipedia gedaan worden. Bedenk wel dat andere bewerkers uw bewerkingen kritisch zullen bekijken vanwege uw grote betrokkenheid bij het betreffende onderwerp. Veel succes! Alice2Alice (overleg) 6 okt 2016 14:59 (CEST)Reageren
Beste Boris, Wikipedia is een encyclopedie. Het is goed om een selectie van de (vele) campagnes te maken, omdat het niet de bedoeling is ze alle op te nemen. En die oudere mogen best genoemd blijven, een encyclopedie kan, mag, nee moet, ook een stuk geschiedenis vertellen.
Wat betreft het opnemen van verwijzingen naar media, Sjabloon:Citeer nieuws, Sjabloon:Citeer journal en Sjabloon:Citeer web helpen je een eind op weg. Anderen zetten <ref>[link Toelichting]</ref> bij de plaats waar de vermelding wenselijk is. Deze worden automatisch opgenomen in het kopje Bronnen, voetnoten en referenties. Als dat te bewerkelijk overkomt, kunt u ook gewoon [Link Toelichting] plaatsen, zeker als dat op deze overlegpagina gebeurt. Bij het overnemen naar de artikelpagina wordt dat dan wel aangepast door een Wikipediaan.
Ik heb (nog) niet inhoudelijk naar de voorstellen gekeken, daar probeer ik morgen even aandacht aan te besteden.
Alice2Alice, Boris heeft zich juist op deze overlegpagina gemeld om te voorkomen dat er beschuldigingen van propaganda komen, en vooral om in allerlei vervelende revert-situaties te belanden, zoals je bovenaan dit stuk kan lezen. Dat er voorstellen gedaan worden voor een tekstuele aanpassing, vind ik juist een wenselijke situatie. Voordat deze overgenomen worden, kunnen ze gecontroleerd worden en zo nodig aangepast aan de Wiki-standaarden, zodat er geen vervelende situaties op het artikel zelf ontstaan. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 okt 2016 15:24 (CEST)Reageren
Ik zal de werkelijke wijzigingen in het artikel verder afwachten. Het huidige artikel heeft sowieso geen enkelijke onafhankelijk bron. Naar ik hoop heeft dit artikel deze na aanpassingen wel. Alice2Alice (overleg) 6 okt 2016 15:26 (CEST)Reageren
Als je opmerkingen hebt bij de inhoud van een of meer van de voorgestelde alinea's, dan ben je natuurlijk welkom om dat nu te melden. Dat kan een taalfout betreffen, maar ook een stuk verkeerde informatie, een verzoek om een bron,... Des te beter kan het straks in het artikel worden opgenomen. (Externe) bronnen waren en zijn niet verplicht op de nl-wiki. Als er onafhankelijke bronnen beschikbaar zijn, is dat zeker welkom, maar het is geen verplichte zaak. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 okt 2016 15:36 (CEST)Reageren
En hoe stel je voor het beschrevene te verifiëren zonder bronnen? Als het artikel ter beoordeling voorgelegd wordt aan de Wikipedia-deelnemers en er komen in 14 dagen geen onafhankelijke verifieerbare bronnen in het artikel dan schat ik in dat het artikel verwijderd wordt. Alice2Alice (overleg) 7 okt 2016 09:27 (CEST)Reageren

Dank u wel Ronny en Alice, we begrijpen dat bronnen kunnen helpen te verifiëren. Ik neem ze hieronder op. Zoals eerder aangegeven zij sommige bronnen niet meer dan artikels uit de media, meer 'onafhankelijk' is moeilijk te vinden. Hopelijk kunnen jullie daarmee verder. Met vriendelijke groeten, Boris

Bronnen: Bij het onderdeel 'Sensoa en 'Convenant': [LinkToelichtingwww.vlaanderen.be/nl/vlaamse-regering/beslissingenvlaamseregering?page=2&delivery_channel=105254]

Bij het onderdeel 'Doelstellingen': bron "educatief materiaal" [LinkToelichtingwww.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1048294/verslag/1053215] bron seksuelevorming.be: [LinkToelichtingwww.gezondeschool.be/acties/actielijst/sensoa-leermiddelenbank] bron Zanzu.be: [LinkToelichtingwww.kindengezin.be/nieuws-en-actualiteit/2015/20151201-sensoa-lanceert-site-voor-anderstaligen-wwwzanzube.jsp^] bron Levenmethiv.be: [LinkToelichtingwww.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1540846/2012/11/28/Sensoa-lanceert-site-voor-mensen-met-hiv.dhtml]

Bij het onderdeel 'Projecten, acties en campagnes': bron 'k zag 2 Beren: [LinkToelichtingwww.hln.be/regio/nieuws-uit-gent/julie-13-is-100-000ste-bezoeker-voorlichtingsexpo-a2605860/] bron Week van de lentekriebels: [LinkToelichtingwww.katholiekonderwijs.vlaanderen/nieuws/week-van-de-lentekriebels-2016] bron Ik Weet Wat Ik Doe: [LinkToelichtingwww.zorg-en-gezondheid.be/ik-weet-wat-ik-doe-homomannen-getuigen-over-gezondheidsuitdagingen] bron 'Share love, geen soa': [LinkToelichtingderedactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/binnenland/1.2469374] bron Wereldaidsdag: [LinkToelichtingwww.gezondegemeente.be/acties/actielijst/wereldaidsdag-uw-gemeente-toont-zich-solidair]

Feedback[brontekst bewerken]

Alleerst: fijn dat jullie inzien dat zomaar teksten wijzigen vanuit een instelling niet altijd op prijs worden gesteld. Hierbij wat feedback (niet uitgebreid, enkel wat zaken die me na 1 keer lezen zijn opgevallen) - ook het artikel zelf heb ik vluchtig doorgenomen. Ik reageer voornamelijk op jullie verklaringen hierboven:

  • is het/een Vlaams expertisecentrum - Liever zeggen dat het een expertisecentrum is. Jullie zijn dan wel het enige in Vlaanderen, maar niet het enige expertisecentrum op dit gebied. Het kan worden opgevat alsof jullie een de facto standaard zijn binnen de expertisecentra. Mocht er nog een expertisecentrum bijkomen, dan klopt de tekst ook niet meer.
  • Dat jullie ethische code leidinggevend is bij beslissingen is iets intern. Niet iets voor opname in een artikel.
  • De campagnes zou ik niet uitgebreid besproken willen zien, die informatie is op zich niet relevant. Liever een kleine opsomming van het soort campagnes met doelgroep. Op jullie eigen website kan je dan elke campagne promoten. Daarnaast is Wereldaidsdag niet van jullie, al zullen jullie ongetwijfeld speciale activiteiten hebben. Liever opnemen onder een kopje 'Zie ook'.
  • Het convenant: ik heb wat problemen met de term 'de meest recente'. Als het artikel niet wijzigt en dit staat er over 10 jaar nog in, dan klopt het waarschijnlijk niet meer. Moet dit wel genoemd worden, ik denk het/vind van niet.
  • Doelstellingen: Liever geen externe links naar jullie websites. Wikipedia is niet bedoeld als promotie-platform. Vermelden dat jullie op verschillende manieren/doelgroepen voorlichting geven zou genoeg moeten zijn als informatie voor een lezer. Specifieke informatie si leuk voor jullie eigen website.

Dat was even in het kort wat mij opviel. Groet, Nietanoniem (overleg) 12 okt 2016 09:48 (CEST)Reageren

Beste Nietanoniem, alvast hartelijk dank voor uw bemerkingen, het maakt ons meteen een stuk wijzer hoe we in overleg het artikel kunnen updaten. Ik reageer nog even als aanvulling op uw bemerkingen.

  • Sensoa is wel degelijk het enige expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Niet alleen zijn we ook als dusdanig erkend door de Vlaamse overheid, we hebben ook voor elk van de thema's die daaronder vallen beleidsmedewerkers die wetenschappelijke congressen en literatuur volgen om constant de laatste stand van zaken te kennen. Onze beleidsmedewerkers worden dan ook vaak gevraagd om in adviesraden en overlegplatformen te zetelen om input te leveren (Monitoring comité van het HIV-Plan, de commissie gezondheidsbevordering van de Vlaamse Onderwijsraad, Nationaal actieplan ter bestrijding van Partnergeweld, enzovoort) . Als ik helemaal terug ga naar bovenaan deze overlegpagina zie ik nog twee organisaties vermeld: Zowel Instituut Reinier De Graaf en Jij en Ik zijn opgezet vanuit ultraconservatieve Katholieke hoek, hebben hun eigen agenda en voldoen in hun vormingen bijvoorbeeld niet aan de kwaliteitsnormen vooropgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Jeugd en seksualiteit bestaat niet langer en is opgegaan in Jong en Van Zin waarmee we geregeld samenwerken. Zij leveren zeer goed werk, maar zijn ook een eerder kleine organisatie wat het moeilijk maakt om over alle thema's van seksuele gezondheid als expertisecentrum te fungeren. Gezien de omvang van de thema's denken we ook niet dat er snel een ander expertisecentrum zal bijkomen.
  • Ethische code: u heeft geleid, we wilden het graag opnemen om aan te geven dat onze samenwerking met commerciële bedrijven aan strikte voorwaarden is gebonden zodat onze neutraliteit gegarandeerd blijft.
  • Het convenant: Geen probleem dat 'de meest recente' wordt weggelaten. Ik denk wel dat het goed is om inzicht te geven in hoe we gefinancierd worden, we hebben altijd gestreefd naar volledige transparantie daarover.
  • Campagnes: Voor mij geen probleem om die verkort weer te geven, ik wil daar graag een aanzet voor geven. We hebben eigenlijk het voorbeeld gevolgd van hoe de campagnes in het oorspronkelijke artikel, niet door ons opgesteld, werden weergegeven. Laat u weten of ik die aanzet geef.
  • Websites: Ook hier waren de toenmalige websites opgenomen in het oorspronkelijke artikel. Ofwel kunnen we ze aanvullen met de websites die er ondertussen bijkwamen, of we kunnen ze onderaan gewoon oplijsten.
  • Wereldaidsdag: U heeft gelijk, beter onder 'zie ook'.

Ik weet niet hoe het nu verder gaat. Kunnen jullie daarover meer duidelijkheid geven? Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten, Boris – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.246.238.165 (overleg · bijdragen) 26 okt 2016 13:48‎ (CEST)Reageren

Beste RonnieV, Alice2Alice en Nietanoniem,

Alvast hartelijk dank voor jullie bedenkingen en aandachtspunten. Ik ga nu de pagina proberen actualiseren, zoveel mogelijk rekening houdend met de richtlijnen en wat jullie al aangaven. Hopelijk zondig ik hierbij niet teveel tegen de regels. Met vriendelijke groeten, Boris