Overleg:Aart Staartjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Plaats overlijden[bewerken]

De plaats overlijden is veranderd van Groningen naar Leeuwarden. Hij is na het ongeluk overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, wat geen dependance heeft in Leeuwarden. Lijkt mij dat hij dan in Groningen is overleden. Maar wel met de kanttekening dat de bronnen die ik kan vinden geen van allen de overlijdensplaats aangeven. Mbch331 (overleg) 12 jan 2020 16:29 (CET)

Uit https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/aart-staartjes-overleden/ blijkt dat het inderdaad Groningen is. Mbch331 (overleg) 12 jan 2020 17:10 (CET)

Hart van Nederland meldt als enige dat hij zondag is overleden, andere media niet. Van een medespeler uit Sesamstraat weet ik dat hij zaterdag is overleden. overleg

Aanvullingen[bewerken]

Ik heb "Woord voor woord" toegevoegd aan wikidata wikidata:Q82015742. Heb ook ontdekt dat er een "Woord voor woord EXTRA" was, waar hij de presentator van was. Dit programma was een serie programma's in 1970 die direct na aflevering van Woord voor woord werden uitgezonden. Volgens mij zijn een aantal van de Woord voor Woord beelden die we de afgelopen dagen voorbij hebben zien komen eigenlijk uit dat programma (want woord voor woord had geen presentator alleen verteller, maar extra had wel Aart als presentator). Dit programma staat zelfs niet in imdb (verzoek tot toevoegen gedaan daar). Moet ik in wikidata nog mee verder.

Er waren trouwens ook WvW hoorspellen en LPs.

TheDJ (overleg) 14 jan 2020 14:12 (CET)

Wat WvW en WvWE betreft heb je volgens mij gelijk. Al is het even geleden, ik herinner me Aart Staartjes ook niet als presentator van WvW. Over WvWE en Staartjes is sowieso nog wel wat te vertellen, al zal dat vrees ik moeten wachten tot wanneer de storm is overgewaaid en er werkelijk gelegenheid is om van dit artikel een echte biografie te maken. De televisiefilm Oorlogje spelen uit Woord voor Woord Extra kreeg in maart 1971 een eervolle vermelding tijdens de week voor Internationale Christelijke Televisie in Baden-Baden (link). In juni van dat jaar volgde een eerste prijs op het "internationale televisiefestival voor jeugd- en kinderprogramma's" in München (link). Zoeken op Delpher naar "Woord voor woord extra" "Aart Staartjes" levert momenteel 17 Dhits op (een deelverzameling van de 160 Dhits die je krijgt wanneer je zoekt op "Woord voor woord" "Aart Staartjes").
Ik stuitte een paar dagen geleden ook al op
een alleraardigst vraaggesprek met Staartjes, waarin hij onder andere vertelt wie hem tot het personage Meneer Aart inspireerde (DOORZINGEN!). Wutsje 14 jan 2020 21:06 (CET)