Overleg:Actieradius

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Hannolans in het onderwerp tests

Ik kwam op deze pagina terecht vanwege het gebruik van het woord "actieradius" inderdaad in de zin als hier beschreven. Volgens mij echter is "de afstand die een voertuig kan afleggen zonder te tanken" het bereik, en niet de actieradius. Radius is de straal van een cirkel, en derhalve is de actieradius de afstand die het voertuig af kan leggen en weer veilig terugkeren op zijn basis zónder te tanken. De actieradius is dus de helft van het bereik.

In het voorbeeld van de Boeing 747 is het vliegbereik (een gangbare term in de luchtvaart industrie) inderdaad 12.000 km. De actieradius is dan echter 6.000 km.

zit wat in, vooral voor vliegtuigen. Verbeter het, zou ik zeggen. Bart (Evanherk) 21 mrt 2008 11:17 (CET)Reageren

Ga ik over nadenken. Bedankt voor positieve reactie!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 134.146.0.41 (overleg · bijdragen)

Lijkt me ook een foutieve uitleg[brontekst bewerken]

Zover ik weet is actieradius ook de afstand die een voertuig: - kan afleggen vanaf een basis - een actie kan uitvoeren (vandaar actie-radius) - en terugkeren En dit alles zonder bijtanken.

http://www.thefreedictionary.com/radius+of+action

Het begrip komt zover ik weet uit de militaire wereld maar wordt ook gebruikt voor b.v. electrische voertuigen waarbij het makkelijk verward wordt met de maximaal te rijden afstand. Klinkt natuurlijk een stuk voordeliger. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.207.67.97 (overleg · bijdragen)

tests[brontekst bewerken]

Ik heb een linkje naar de tests toegevoegd, maar in die artikelen staat niet iets specifieks, weet iemand of het bereik inderdaad met een test als Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures dient te worden berekend of mogen fabrikanten zelf iets opgeven? Hannolans (overleg) 14 jul 2017 20:17 (CEST)Reageren