Overleg:Anthony Winkler Prins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Anthony of Antony?

In de Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren, waarnaar ook een link opgenomen is, wordt zijn voornaam gespeld als Antony. Niet alleen in het biografische gedeelte maar ook in de auteursnaam van al zijn daar opgenomen werken. Dat lijkt me reden om die spelling hier over te nemen. Hansung02 (overleg) 15 jul 2013 22:42 (CEST)

Zowel in zijn geboorteakte d.d. 31 januari 1817, als in zijn overlijdensakte wordt hij Anthonij genoemd. Er bestaat overigens al een redirect Antony Winkler Prins, die naar dit artikel verwijst. Maar het maakt niet uit dat kan ook omgedraaid worden. Ook zou in het artikel het gebruik van de naam Antony nog vermeld kunnen worden, of omgekeerd bij titelwijziging van het artikel zou de naam Anthony vermeld kunnen worden. Er zou ook nog overwogen kunnen worden om een redirect aan te maken met de namen Anthonie Winkler Prins en/of Anthonie Prins, want met die laatste naam wordt zijn huwelijk in de burgerlijke stand ingeschreven. Gouwenaar (overleg) 15 jul 2013 23:11 (CEST)
In de Encarta Winkler Prins editie staat zijn naam als Antony vermeld. ;) Also sprach Friedrich! (overleg) 15 jul 2013 23:59 (CEST)
Zoals Gouwenaar aangeeft, als zijn geboorte- zowel als overlijdensakte Anthonij aangeeft, lijkt me dat de enige juiste naam die hier gehanteerd zou moeten worden. Paul Brussel (overleg) 16 jul 2013 00:20 (CEST)


Foto Duits artikel overnemen? Het Duitse artikel over Winkler Prins heeft een daadwerkelijke foto. Het lijkt mij mooi om deze ook op deze pagina te tonen, maar wellicht dat er dan erg veel afbeeldingen op deze pagina komen te staan. Is dit een probleem?83.80.211.244 11 jan 2015 23:00 (CET)