Overleg:Bejaardenhome

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo Francis,

Ik vind dat je een mooi artikel hebt gemaakt, mijn complimenten. Niettemin lijkt me de samenvoeging met het lemma bejaardenhuis juist, gezien de overeenkomsten tussen beide termen. Ik hoop dat hierbij de waarden van jouw zorgvuldig geschreven tekst gehandhaafd blijven, en zal daar ook een oog op houden. Als het zorgvuldig gebeurt, zullen mensen die het woord bejaardenhome zoeken of aanklikken vanzelf doorgeleid worden naar bejaardenhuis, alwaar ze al je informatie kunnen lezen. Ik zal proberen hier ook zelf een oog in te houden. Overigens betekent de samenvoeg-nominatie niet dat die onmiddellijk gaat plaatsvinden; het is zoals hierboven gezegd een werk dat aandacht en beoordelingsvermogen vraagt. Mogelijk zou je dit zelf kunnen doen of begeleiden. Je wensen in dezen kun je op beide overlegpagina's uitspreken.

Met vriendelijke groet, Bertux 11 jul 2008 14:41 (CEST)[reageer]

tussentitels[brontekst bewerken]

Bedankt voor de waardering. Dit stelt mij enigszins gerust. Ik begrijp dat bij een eventuele samenvoeging mogelijks een aantal tekstwijzigingen aan beide artikels zich zullen opdringen om tot een nieuw waardevol geheel te komen. Ik stel voor om twee hoofd(tussen)titels te hanteren bijvoorbeeld: (1) situatie in Nederland, (2) situatie in België. Daaronder kunnen dan telkens de twee goede bestaande teksten zoveel mogelijk integraal worden ingepast. Ik zal alles blijven opvolgen en indien nodig één of meerdere bijdragen leveren om de nieuwe tekst te helpen optimaliseren, vooral dan wat de situatie in België betreft. Beleefde groeten, Francis. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 81.11.174.17 (overleg|bijdragen)

Ik heb de teksten in beide lemma's intussen vergeleken, en de operatie lijkt me vrij eenvoudig. De teksten tonen geen noemenswaardige overlap, dus je kunt direct onder de inleiding een tussenkopje maken en je verhaal eronder plakken. Minder dan vijf minuten werk. Daarna kun je nog behoefte voelen iets aan te passen, maar dat is naar eigen inzicht. Verder wat tips:
  • Allereerst: op overlegpagina's is het gebruikelijk te ondertekenen met vier tildes: ~~~~ Op veel toetsenborden vind je die linksboven, en hij werkt pas na twee keer indrukken. De tildes worden automatisch omgezet naar je ondertekening, zodat mensen niet hoeven uit te zoeken wie nou precies Francis is, zoals ik wel moest. Ook is het kiezen van een gebruikersnaam prettig, zowel voor jezelf als voor anderen. Daartoe klik je op aanmelden en dan op Maak nieuw gebruikersprofiel.
  • Onzeker over het maken van tussenkopjes, opsommingstekens e.d.? Klik bovenaan deze pagina deze ovelegpagina even op bewerk, dan zie je dat bijvoorbeeld == twee gelijktekens een kopje van het hoogste niveau aangeven==, === is een lager niveau, enzovoorts === en een opsommingsteken maak je met * , beiden alleen vooraan een regel, na een druk op Enter. Voor ingewikkelder voorbeelden zoek je ingewikkelder pagina's. Nummering van kopjes is niet nodig, dat gebeurt automatisch, evenals een inhoudsopgave bij lange pagina's.
  • Hou kopjes kort. ==België== heeft de voorkeur boven ==Situatie in België== (Misschien is Vlaanderen beter, maar dat kan ik niet beoordelen). Maak geen kopje "Nederland" aan, tenzij je daar iets over te melden hebt. Juist het onbreken van zo'n kopje spoort mensen aan hun bijdrage te leveren.
  • Schrap de uitleg na ergotherapie en andere termen. Daar is nou juist die blauwe link voor. Bij een rode link doet het wel eens pijn om uitleg achterwege te laten, maar zolang als de hoofdlijn van je verhaal begrijpelijk blijft moet je daarin toch hard zijn. Je kunt toch niet een heel boek schrijven, of indien wel, zoek er een uitgever voor.
  • Maak fouten! Wees niet bang, zelfs het per ongeluk leeghalen van een grote pagina is binnen een minuut hersteld. Bovendien houden genoeg mensen een oog op nieuwe gebruikers, dus er is altijd wel iemand die corrigeert, al gebeurt dat soms ruw. Ik heb alle pagina's waaraan je gewerkt hebt op mijn volglijst staan (zie rechtsbovenaan je scherm; je kunt alleen een volglijst hebben als je een gebruikersnaam hebt). Ik zie het dus vanzelf als je aan het werk bent geweest. Dan kom ik binnen een paar dagen een kijkje nemen. Niet meteen, want ik ben ook met andere zaken bezig, en er staan nog zo'n 150 pagina's op mijn volglijst.
  • Als je snel hulp nodig hebt, kun je op mijn ondertekening klikken. Je komt dan op mijn pagina, Gebruiker:B222, daar klik je op Overleg waar je een boodschap kunt achterlaten.

Bertux 12 jul 2008 15:57 (CEST)[reageer]