Overleg:Belgische federale verkiezingen 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

DierAnimal[bewerken]

Omdat Dreamian al meermaals de lijst DierAnimal toevoegde en dit al even vaak teruggedraaid werd, start ik hierbij graag het overleg hierrond. College EBFS wees erop dat dit geen grote partij is, waar ik mij bij aansluit. Bij elke verkiezing duiken wel wat nieuwe partijen op en het lijkt me niet de bedoeling dat we hier elk initiatief een plek gaan geven. Er staat nu weliswaar geen criterium in dit artikel, dat is misschien wel handig. Partijen die nu al vertegenwoordigers hebben op een representatief niveau (ik zou zeggen: vanaf provincie)? DierAnimal komt dan blijkbaar wel op, maar ik heb zo niet het gedacht dat dat een partij is waar veel over wordt gesproken. Dat lijkt mij wel belangrijk vooraleer wij er aandacht aan gaan besteden. Wij hollen immers achter de feiten aan, we zijn geen nieuwssite. MichielDMN 🐘 (overleg) 11 mrt 2019 20:36 (CET)

Ik ben het daar volledig mee eens. Mocht die partij nu ineens zetels binnenhalen (wat moeilijk (maar niet onmogelijk) zal worden door de kiesdrempel), kunnen we de lijsttrekkers nog altijd toevoegen. Maar nu vind ik die partij niet enorm relevant om hier te vermelden. EBFS (overleg) 11 mrt 2019 21:28 (CET)
Dank voor die laatste nuancering: het kan er ook wat mij betreft zonder probleem weer in als er zetels worden binnengehaald. MichielDMN 🐘 (overleg) 11 mrt 2019 22:10 (CET)
N.a.v. een recente wijziging toch nog even terugkomen op de discussie: van mij kan de lijst van Destexhe eventueel ook weg, maar de vergelijking met DierAnimal loopt toch mank. Destexhe is een verkozen parlementslid dat uit z'n partij is gestapt, net als een aantal anderen. Er zijn bij deze partij dus verkozenen, zij het niet onder de noemer van die lijst. Bij DierAnimal zijn er geen verkozenen. De redenering "zij wel, dus wij ook" is dus niet helemaal toepasbaar. Niet dat dit dus betekent dat Destexhe per se wél moet blijven staan, ik wil alleen wijzen op het verschil. Het "probleem" met DierAnimal is dat als je die toestaat, er meteen héél veel andere partijen met dezelfde argumentatie moeten toegevoegd worden, lijsten waarvan de situatie exact dezelfde is: geen verkozenen. MichielDMN 🐘 (overleg) 23 mei 2019 12:45 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Belgische federale verkiezingen 2019. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 apr 2019 23:28 (CEST)

Grafiek zetelverdeling[bewerken]

Ik zie juist dat in de zetelverdeling op de landskaart staat dat Ecolo 12 zetels zijn terwijl het er 13 zijn. Dit valt nu wel moeilijker te editen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:1811:4D04:9500:B930:ED72:110E:DCC2 (overleg · bijdragen)

Ja, inderdaad. Je zou nog kunnen zeggen dat die ene zetel bij Groen moet (Tinne Van der Straeten), maar daar staat hij ook niet. Ik heb het dan ook vervangen. MichielDMN 🐘 (overleg) 2 dec 2019 15:39 (CET)