Overleg gebruiker:EBFS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo EBFS, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.004.045 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op de Nederlandstalige wikipedia, en bedankt voor uw bewerkingen op het artikel Sint-Niklaas. U had de weekmarkt van het artikel verwijderd, maar voor zover ik na kan gaan, vindt die markt nog steeds plaats. Heeft u een bron dat gestopt is met het organiseren van die markt?

In ieder geval bedankt voor uw overige goede bewerkingen, hopelijk mogen we nog veel toevoegingen van uw hand tegemoet zien!

vr gr, netraaM • 10 jan 2015 23:16 (CET)

Beoordelingsnominatie Clube dos Campeões[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Clube dos Campeões dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151122 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 nov 2015 01:07 (CET)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Vraag[brontekst bewerken]

Waarde Collega, Zou het soms mogelijk zijn me op mijn e-mail te contacteren? (zie op mijn gebruikerspagina). met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 16 okt 2016 19:48 (CEST)

Tip[brontekst bewerken]

Hej! Ik zag net deze twee terugdraaiacties voorbijkomen. Vroeger deed ik het ook zo, tot iemand mij erop wees dat het eenvoudiger kan. Als je de laatste goede met de laatste foute versie vergelijkt (dan krijg je in dit geval de opmerking (Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven), maar het kunnen er ook meer zijn), kun je ze in één keer ongedaan maken. Wel even zelf een samenvatting invullen en alle tussenliggende versies op het moment dat je ze afkeurt even 'markeren als gecontroleerd' (maar dat laatste moest toch al). Als je dit heel vaak doet, kun je ook verzoeken terugdraaier te mogen worden. Als dat verzoek ingewilligd wordt, krijg je een extra optie waarmee je in het geval van vandalisme (wat hier het geval was) het markeren+terugdraaien van meerdere versies in één keer kunt doen. Richard 17 jan 2017 13:37 (CET)

Achtergrondkleur[brontekst bewerken]

Hallo EBFS. Ik zag deze wijziging. Ben je bekend met het feit dat op Wikipedia elk artikel afzonderlijk wordt bekeken? Kleurgebruik op artikel A kan daardoor niet een argument zijn voor kleurgebruik op artikel B. Dat gezegd hebbende, je voegt met je edit een donkerrode achtergrondkleur toe aan een tabel. Kan je aangeven hoe een lezer van dat artikel moet begrijpen wat die achtergrondkleur betekent? Kan je ook aangeven hoe jij denkt dat die kleur de leesbaarheid van de tabel vergroot? Vind je het belangrijk dat artikelen op Wikipedia goed leesbaar zijn, ook voor mensen die visueel wat beperkter zijn, of vind je het belangrijker dat de opmaak van artikelen op Wikipedia een grotere prioriteit heeft dan de leesbaarheid? Groet Brimz (overleg) 3 feb 2017 11:34 (CET)

 • Beste. Ik snap absoluut uw bezorgdheid over de leesbaarheid. Maar hebt u ook een bron voor dat een tekst op een rode achtergrond niet leesbaar zou zijn voor mensen met een visuele beperking? Misschien is een lichtere kleur rood beter? Ik ben mij ook bewust van het feit dat artikel per artikel apart wordt bekeken. Maar dit wil volgens mij niet zeggen dat er geen consistentie mag zitten in de opmaak van vergelijkbare artikels. Het zou zeer verwarrend zijn voor de lezer om bij het artikel Nederland op het Eurovisiesongfestival in de tabel allerlei kleuren te zien terwijl dit Georgië op het Eurovisiesongfestival niet het geval is. Die kleuren vind ik zeer duidelijk om aan te geven wanneer een land 1e, 2e, 3e of laatste is geëindigd. Met ziet dit direct. Om aan te geven wat de lezer moet verstaan onder de kleuren wil ik het onderstaande tabelletje wel toevoegen. Met vriendelijke groeten EBFS (overleg) 3 feb 2017 12:12 (CET)
Kleur Betekenis
Eerste plaats
Tweede plaats
Derde plaats
Laatste plaats
Gastland
Er zijn inmiddels hele discussies gevoerd over achtergrondkleuren. Bij voorkeur wordt niet de hele regel ingekleurd, maar alleen de cel die er toe doet. Dat er nog pagina's zijn, waar dit nog niet op is doorgevoerd, is geen reden om er dan maar overal van af te wijken natuurlijk. Zou je de wijziging niet weer willen terugdraaien? Alvast bedankt. Brimz (overleg) 14 mei 2017 09:34 (CEST)
Sorry, ik vind niet dat u gelijk heeft. In elke pagina wordt het zo gedaan. U praat over de leesbaarheid maar er is geen enkele bron voor. En ik vind bovendien ook niet dat er bij elke apart artikel een andere opmaak toegepast moet worden. EBFS (overleg) 14 mei 2017 09:38 (CEST)
Je kunt wel vinden dat je geen gelijk hebt, dat is prima. Maar kaart het dan even in een groter overleg aan en laat de kleur voorlopig zo staan zoals die was en voor het eerst is geplaatst. Alvast bedankt. Brimz (overleg) 14 mei 2017 15:56 (CEST)

Eurovisiesongfestival 2017[brontekst bewerken]

Hoi EBFS, ik zag dat je mijn edit op Eurovisiesongfestival 2017 ongedaan had gemaakt. Ik snap niet helemaal waarom. Ik heb het maar weer teruggedraaid. Als je iets terugdraait is het fijn als ik weet waarom je iets niet in het artikel vind passen. Groet, Huskyoog.jpg Husky (overleg) 3 mei 2017 19:53 (CEST)

Luxemburg[brontekst bewerken]

Ik heb de herstart van Luxemburg als min of meer zelfstandige eenheid hier in laten gaan: Soeverein Vorstendom der Verenigde Nederlanden. Met vr. groet, PiefPafPier (overleg) 1 jul 2017 09:57 (CEST)

Terugdraaien en markeren[brontekst bewerken]

Hoi,

Ik zie dat je foutieve bijdragen van anonieme gebruikers terugdraait. Dat is zeer welkom. Alleen wil je dan de bewerking van de anoniem wel markeren als gecontroleerd? Jij hebt tenslotte de bijdrage gecontroleerd en incorrect bevonden. Mbch331 (Overleg) 10 jul 2017 10:21 (CEST)

Doorschakeling repareren niet altijd nodig[brontekst bewerken]

Beste EFBS,

Je hebt het artikel Luchthaven van Kos omgedoopt tot Luchthaven Kos, waardoor het eerstgenoemde lemma een doorschakeling (redirect) werd. Vervolgens heb je links naar dit artikel aangepast, bijv. op Mastichari heb je de oude link vervangen door [[Luchthaven Kos|luchthaven van Kos]].

Ik vind het netjes van je dat je de oude formulering hebt gehandhaafd en voor een |-constructie hebt gekozen, maar eigenlijk was deze bewerking helemaal niet nodig, zoals na te lezen in WP:REP waar staat 'Er is absoluut nooit een noodzaak om een bewerking te maken om een redirect te vervangen door [[doel|redirect]]'. Je hoeft je overigens niet schuldig te voelen, want veel collega's schijnen niet op de hoogte te zijn van deze richtlijn. Een dergelijke wijziging mag wel (behalve bij 'ongelijke redirects') als je het in combinatie met andere verbeteringen doet en ook als de link in een navigatiesjabloon (zoals Navigatie vliegvelden Griekenland) staat.

Met vriendelijke groeten, Bever (overleg) 27 jul 2017 00:29 (CEST)

Montenegro[brontekst bewerken]

Excuus. Het artikel staat op m'n volglijst vanwege regelmatig vandalisme en POV, en hier heb ik helemaal niet goed opgelet. U had natuurlijk volkomen gelijk met uw bewerking. WIKIKLAAS overleg 5 aug 2017 22:53 (CEST)

 • Excuses aanvaard. EBFS (overleg) 6 aug 2017 10:19 (CEST)

Paleis op de Dam[brontekst bewerken]

Beste EBFS,

Ik zag dat je deze bewerking van artikel Paleis op de Dam hebt gemarkeerd als gecontroleerd, zonder hem terug te draaien. Toch was die bewerking geklieder, het versjteerde immers een paragraafkopje. Ik neem het je niet kwalijk, een vergisssing is bij anoniemencontrole gemakkelijk gemaakt, maar ik hoop dat je voortaan nog beter oplet bij dat werk. Keep up the good work!

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 23 sep 2017 18:12 (CEST)

 • U heeft gelijk. Ik heb mij inderdaad vergist. Mijn excuses. EBFS (overleg) 23 sep 2017 18:14 (CEST)

Artikelen 'Kusttram' en 'Tramlijn 11 (Haaglanden)'[brontekst bewerken]

Ik zie dat je veel bewerkingen van gebruiker Streettrain op Kusttram hebt teruggedraaid (en ik heb er ook de nodige gedaan). Streettrain heeft ook op Tramlijn 11 (Haaglanden) de nodige aanpassingen gemaakt, maar daar ben ik minder zeker van een algehele terugdraaiing. Ik heb dat op de overlegpagina aangekaart, misschien heb je tijd daar je licht over te laten schijnen? Bedankt, Jan. JanCK Fietser (overleg) 7 okt 2017 15:14 (CEST)

Ter attentie...[brontekst bewerken]

Zie de aangepaste link op Wikipedia:Hotlist gewenste artikelen. Om speciale redenen kan ik uw revert op Catalaans onafhankelijkheidsreferendum 2017 niet zelf weer ongedaan maken, ik wil u dan ook bij deze verzoeken om dit zelf te doen. De Wikischim (overleg) 29 okt 2017 11:42 (CET)

Salamander[brontekst bewerken]

Beste, ik heb uw terugdraaiing op de pagina Salamander ongedaan gemaakt, aangezien de uitgebreide info die u terugzette te vinden is op de seizoenspagina. Zo staat op de algemene seriepagina nu enkel algemene info over de serie in het algemeen en de gedetailleerde info over het eerste seizoen staat nu op zijn eigen pagina. Mvg, Hethuisanubis4ever1 (overleg) 11 nov 2017 18:48 (CET)

Terugdraaiing[brontekst bewerken]

Waarom deze terugdraaiing? (link) Livenws (overleg) 16 nov 2017 19:28 (CET)

Ik heb twee bewerkingen gedaan, de eerste was toevoegen van tekst, en een tweede bewerking was de tekst aanpassen. Vind je dat de taal niet goed is, of dat volledige stukje er niet in past? Ik heb het eigenlijk van Lijst van premetrostations overgezet. Livenws (overleg) 17 nov 2017 13:57 (CET)
Ik heb uw bewerking teruggedraaid omdat ik de taal voordien beter vond. Kwestie van smaak dus. Als u uw vorige versie terug wil zetten, zal ik dit niet tegenhouden. Mvg EBFS (overleg) 17 nov 2017 14:38 (CET)
Dat maakt mij niet zoveel uit, wel stonden er in mijn eerste versie enkele komma's te weinig, ik heb ze er nu bij geplaatst. Livenws (overleg) 17 nov 2017 15:10 (CET)

Gemarkeerd als gecontroleerd[brontekst bewerken]

Beste, mag ik u erop wijzen dat u deze bewerking, die compleet fout is, hebt gemarkeerd als gecontroleerd: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bobbejaanland&type=revision&diff=50389816&oldid=50286587. Wellicht zag je de namen van attracties en dacht je dat het goed was. Dat dacht ik ook, maar als ik eens beter keek was de edit onder het kopje "verdwenen attracties". Ik heb ze teruggedraaid. Just so you know. ;-) Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 19 nov 2017 12:57 (CET)

Meerdere bewerkingen terugdraaien[brontekst bewerken]

Beste EBFS,

Fijn dat u helpt bij het bestrijden van vandalisme. Ik zou graag nogmaals willen wijzen op de zeer bruikbare tip (nl. Overleg gebruiker:EBFS#Tip) hierboven over het terugdraaien van meerdere bewerkingen in één keer. Wat ook nog een mogelijkheid is, is de zogenaamde Zeusmodus inschakelen, en dan met de optie 'plaats' (zie aldaar) werken. Met vriendelijke groet, Sint Aldegonde (overleg) 18 mrt 2018 13:56 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Voetnoten[brontekst bewerken]

Beste EBFS,

Je doet vele kleine verbeteringen aan artikelen. Het appendix-sjabloon is echter niet verplicht. Een voetnoot die zomaar ergens onderaan hangt is niet zo netjes, dus als je dat aanpast zoals hier is dat inderdaad een verbetering. Als de voetnoten echter al netjes onder een kopje staan, is er geen reden om dit in een appendix-kader te gaan stoppen, zoals hier en hier.

Met vriendelijke groeten, Bever (overleg) 13 jun 2018 15:42 (CEST)

 • Ok, snap ik. Maar ik gebruik gewoon het sjabloon omdat het duidelijker is. Het sjabloon bestaat dus waarom zou ik het niet gebruiken? EBFS (overleg) 13 jun 2018 15:52 (CEST)
  • Ik ben het hierin met EBFS eens: dat Appendixsjabloon is, ook in mijn ogen, duidelijker. Maar ik moet erbij zeggen, dat ik daar ook wel eens over in aanvaring ben gekomen met een andere gebruiker (niet Bever). De meningen zijn dus verdeeld. Met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 jun 2018 19:35 (CEST)
   • Bezwaren die wel eens tegen het appendix-sjabloon worden genoemd: sommige mensen vinden het lelijk en/of minder leesbaar als alles zo opgepropt in een gearceerd kader staat; in sommige gevallen geeft het kader een probleem met infoboxen (veel witruimte als de infobox groter is dan de lopende tekst); in sommige gevallen kiezen mensen misschien liever een weergave in twee kolommen; het kopje wordt niet genoemd in de inhoudsopgave; als er geen parameter voor een afwijkend kopje wordt gebruikt, krijg je "Bronnen, noten en/of referenties" wat een gedrocht is; als de voetnoten weg zijn, blijft een leeg kader over. Bever (overleg) 26 jul 2018 17:37 (CEST)

IJslandse namen[brontekst bewerken]

Hallo EBFS. Zou je je eerst even in willen lezen in wat gebruikelijk is bij IJslandse namen, voordat je iets terugdraait? IJslanders hebben namelijk doorgaans geen achternamen, en worden daarom ook niet bij achternaam genoemd. Finnbogason betekent niet anders dan dat Alfreð de zoon is van Finnbog. In het IJslands moet dus de volledige naam worden gegeven. Je kunt dus niet stellen dat het ongebruikelijk is, het is nu eenmaal de regel. Zou je het willen laten staan? Dank je wel voor de medewerking. Groet Brimz (overleg) 16 jun 2018 21:43 (CEST)

Je draait opnieuw terug. Dat lijkt me niet de bedoeling. Op de hele Nederlandstalige Wikipedia is afgesproken om IJslandse namen volledig uit te schrijven. Het is dus gebruikelijk om dat zo te doen. Als je dat niet aan staat, sta je vrij om het overleg op te zoeken. Tot zolang moet je je gewoon houden aan de regels en de hele naam gebruiken. Alvast bedankt voor de medewerking. Brimz (overleg) 16 jun 2018 21:52 (CEST)
Kan u mij de pagina tonen waar dit afgesproken is? Als dat inderdaad het geval is, zal ik stoppen met terugdraaien. Met vriendelijke groeten EBFS (overleg) 16 jun 2018 21:54 (CEST)
Ik zoek het even op. Brimz (overleg) 16 jun 2018 21:59 (CEST)
Zie bijvoorbeeld hier en IJslandse namen. Groet Brimz (overleg) 16 jun 2018 22:10 (CEST)
Ok. Ik ben het hier niet volledig mee eens maar ik begrijp de redenering. Ik zal niet meer terugdraaien. Met vriendelijke groeten EBFS (overleg) 16 jun 2018 22:21 (CEST)

Paragrafen over België boven Nederland plaatsen[brontekst bewerken]

Beste EBFS, ik zie dat je zojuist 5 artikelen hebt gewijzigd waar specifieke paragrafen in voorkomen over de situatie in Nederland en België. In alle gevallen heb je de paragraaf die handelt over België verplaatst zodat die boven Nederland komt te staan. Het gaat om Overheidsorganisatie, Publieke sector, Huisarts, Dienst (instelling) en Integratie (sociologie). Heb je daar een reden voor? Vriendelijke groet, Take Mirrenberg Take Mirrenberg (overleg) 25 jul 2018 22:19 (CEST)

Ik heb hier inderdaad een reden voor. Een alfabetische volgorde ziet er iets duidelijker uit dan gewoon een random volgorde. Aangezien de B voor de N komt in het alfabet, plaats ik dus België boven Nederland. Mochten er titels met Vlaanderen i.p.v. België zijn, zouden deze onder Nederland worden geplaatst. Met vriendelijke groeten EBFS (overleg) 25 jul 2018 22:22 (CEST)
Hoi EBFS, dat vind ik geen goede reden. Er staat nergens dat dit in een artikel alfabetisch moet, en slordig is het al helemaal niet. Het wekt bij mij de suggestie dat je het vervelend vindt dat België niet als eerste wordt genoemd. Misschien ben je nog niet bekend met de richtlijn WP:BTNI. Dat betekent zoveel als: verbeter geen dingen die niet duidelijk fout zijn. Ik wil je dan ook in het licht van deze richtlijn vriendelijk vragen om te stoppen met het doen van dit soort wijzigingen. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 25 jul 2018 22:42 (CEST).
Nee, dit is absoluut niet de reden. Zoals ik al schreef, mocht het Vlaanderen i.p.v. België zijn (zoals bijvoorbeeld in het artikel Onderwijs), dan heb ik er geen problemen mee. Integendeel zelfs, telkens Nederland bovenaan laten staan doet lijken alsof het een Nederlandse Wikipedia is i.p.v. een Nederlandstalige. Een alfabetische volgorde is gewoon neutraler. Er zijn nu al tal van artikels waarin landen in alfabetische volgorde staan (voorbeeld: Brug (bouwwerk)). Waarom kan het daar dan niet? Of heeft u misschien problemen met het feit dat Nederland niet meer bovenaan staat ;)? Met vriendelijke groeten EBFS (overleg) 25 jul 2018 22:57 (CEST)
Beste EBFS, ik heb de vraag maar eens voorgelegd in De Kroeg. Ik heb verzuimd je in te lichten, maar ik wil je de reacties niet onthouden. Uit de serieuze en minder serieuze reacties trek ik de conclusie dat de volgorde vooral ingegeven moet worden door de inhoud en opbouw van het artikel en niet door het streven naar neutraliteit door alfabetisering. Daarmee wordt bedoeld dat vooral de logische opbouw van het artikel moet bepalen wat een logische volgorde is. Als het artikel vooral land A belicht en minder land B, dat het dan logisch om te starten met land A. Ook het inzicht van de aanmaker of frequente editors is hierbij van belang inclusief het BNTI-argument. Verder wordt beaamd dat geen van beide landen een voorkeurspostie moet krijgen. Het Neerlando-centrisme (of het VS-centrisme op de EN-wiki) zou echter vanuit de inhoud moeten worden bestreden, middels het uitbreiden en toevoegen van artikelen en ik proef daarbij geen enthousiasme voor alfabetisering. Vriendelijke groeten, Take Mirrenberg (overleg) 8 aug 2018 00:49 (CEST)

Terugdraaiingen Lo-Reninge[brontekst bewerken]

Beste, ik zie dat je mijn wijziging hebt teruggedraaid op de pagina over Lo-Reninge. Nu staat er weer "dunbevolkste". Dat slaat nergens op. Als je de overtreffende uitgang weglaat (dus min -ste), staat er "dunbevolk" en dat is geen normaal woord. Je schrijft toch ook niet "plaste" i.p.v. "platste"? Die -t van dunbevolkt moet erbij.

Afgezien van het ongrammaticale aan je terugdraaiing snap ik dat je kiest voor een wordt met -ste aan het einde ("dunbevolktst") en niet in het midden ("dunstbevolkt"). Woordenlijst.org raadt ook dunbevolktst aan (met -t-!). Toch ben ik het hier niet mee eens, want inhoudelijk hoort "dun" of "dicht" verbogen te worden en niet "bevolkt". Net zoals "laagstgelegen" en "hoogstopgeleid" veel logischer zijn dan "laaggelegenst" en "hoogopgeleidst". Zie Van Dale ([1]) voor een voorbeeld dat niet uit mijn koker komt.

Ik kan begrijpen dat je de voorkeur geeft aan gesplitste woorden ("hoogst opgeleid", "dunst bevolkt"), maar aangezien Van Dale dat niet doet, vind ik het ook niet nodig. De meest gangbare opties zijn "dunstbevolkte" (mijn voorkeur dus) en "dunbevolktste". Samengevat stel ik dus voor om mijn wijziging weer in te voeren. Met vriendelijke groet. WSmeyers (overleg) 13 aug 2018 17:22 (CEST)

Inderdaad; u heeft gelijk. Mijn excuses. EBFS (overleg) 13 aug 2018 18:01 (CEST)

België - Nederlands (Vlaams) & Frans (Waals)[brontekst bewerken]

Beste EBFS,

ik weet niet of je mijn berichtje in de bewerkingssamenvatting gelezen hebt, maar ik had gezegd, Aan de tekst is niks aan veranderd. Hoewel Vlaams en Waals geen officiële talen zijn en het Nederlands en Frans de officiële talen zijn die in België gesproken worden, staat er nu tussenhaakjes het Vlaams en het Waals erbij vermeld Kortom, ik heb de andere benamingen erbij vermeld tussenhaakjes dus zo: Nederlands (Vlaams) en Frans (Waals). Dus de officiële landstaal Nederlands en Frans en tussenhaakjes (Vlaams) en (Waals).

Nou zei je ook dat Waals wordt niet overal in Wallonië gesproken. Zoals ik al zei aan de tekst is niks veranderd en heb ik de officiële landstalen gelaten, ik heb alleen tussenhaakjes en als extra de andere benaming erbij gezet. Snap je wat ik bedoel?

Ik heb ook niet in het artikel gezegd of neergezet dat Waals niet overal wordt gesproken alleen de andere benaming tussenhaakjes van de talen, In België is de andere naam van het Nederlands, Vlaams en Frans is dat Waals.

Groetjes van Xander Stokkers 27 augustus 2018, 15:43 uur (CEST)

Thessaloniki alinea klimaat[brontekst bewerken]

U heeft ongevraagd een correctie teruggedraaid met de argumentatie dat er een bron ontbreekt. Voor de bron betreffende de correctie op de alinea klimaat op de pagina Thessaloniki_(stad) verwijs ik in de tekst al naar de Wikipedia-pagina Klimaatclassificatie_van_Köppen waarin dit systeem wordt uitgelegd én geef ik daar een extra uitleg bij. De informatie die nu weer te lezen is, is incorrect en eveneens zonder bronvermelding. De regel over dat het af en toe sneeuwt in Thessaloniki is overbodig. Dat doet het in heel Griekenland wel een paar keer per jaar. Voordat ik de correctie heb doorgevoerd heb ik een andere bijdrager aan dit artikel benaderd met de vraag of die het kon veranderen. Mij werd aangeraden om het zelf te doen aangezien hij/zij niets weet van klimaten. Ik snap dan ook niets van uw actie. Ik ben ook niet van plan om verder bijdrages aan Wikipedia meer dankzij u. U kunt ook meteen de pagina's in het Duits en Engels aanpassen en de pagina Climate_of_Greece, immers daar staat het volgens u ook verkeerd op vermeld en wordt er niet verwezen naar een bron. Maar mocht u tot bezinning komen en de correctie toch accepteert zonder gezichtsverlies dan vernoemt u toch http://www.hnms.gr/emy/el/ als bron. Dat doen die andere wikipedia-pagina's ook De verboden vrucht (overleg) 24 sep 2018 11:24 (CEST)

 • Ik vind het jammer dat u zo reageert op een terugdraaiing. U moet dit allemaal niet zo persoonlijk nemen. Er stond geen bron bij (een andere wikipediapagina is géén bron), dus is het de gewoonte dit terug te draaien. Ik heb nooit beweerd dat het fout is wat u gedaan heeft alleen kan iedereen op die manier veranderingen aanbrengen. Als u uw bijdrage wilt terugzetten is dat uiteraard geen probleem voor mij, als er maar een bron bijstaat. Met vriendelijke groeten, EBFS (overleg) 24 sep 2018 12:32 (CEST)
Beste De verboden vrucht,
Ik denk dat ik die andere bijdrager ben. Ik begrijp uw teleurstelling over het feit dat uw goedbedoelde — en voor zover ik kan zien juiste — wijzigingen zijn teruggedraaid. Toch deed EBFS dat met een even goede bedoeling. De inhoud van Wikipedia is gebaseerd op bronnen. Die bronnen worden niet altijd met een voetnoot vermeld (al zou dat naar mijn mening wel moeten), maar wijzigingen zonder bronvermelding, bijvoorbeeld in de bewerkingssamenvatting, zijn altijd verdacht, zelfs als ze inhoudelijk juist zijn. We baseren ons hierbij op het beginsel van Wikipedia:Verifieerbaarheid.
Dat Thessaloniki geen zuiver mediterraan klimaat heeft, maar een steppeklimaat met mediterrane kantjes, geloof ik onmiddellijk, maar dat blijkt noch uit de Klimaatclassificatie van Köppen (wat alleen maar een indeling en beschrijving van klimaten is), noch uit http://www.hnms.gr/emy/el/ (of liever de Engelstalige versie http://www.hnms.gr/emy/en/index_html — ik begrijp geen modern Grieks). Bovendien stellen we eisen aan de aard van gebruikte bronnen: betrouwbaar, onafhankelijk en secundair. Wikipedia (ook een andere taalversie) is nooit onafhankelijk en dus niet geschikt als bron. We zijn dus op zoek naar een secundaire bron die met zoveel woorden zegt welk klimaat Thessaloniki heeft, onafhankelijk is en betrouwbaar.
Ik zou het jammer vinden als deze teleurstellende ervaring het einde zou zijn van uw medewerking aan Wikipedia. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 24 sep 2018 12:40 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Reacties op WP:TBP[brontekst bewerken]

Dag EBFS, even voor de zekerheid: je weet dat de TBP-dagpagina geen stempagina is? Deze, deze en deze reacties hebben dus eigenlijk weinig zin, het gaat bij de beoordeling om argumenten (en om de uiteindelijke inhoud van het artikel).

Slechts een opmerking, wellicht heb je er wat aan. Verder prima natuurlijk dat je meekijkt of de al gegeven argumenten hout snijden. Mvg, Encycloon (overleg) 11 mrt 2019 21:50 (CET)

Dat weet ik inderdaad. Het is aan de verantwoordelijke om te bepalen wat er met het artikel gebeurt maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik mijn mening niet mag uiten. EBFS (overleg) 11 mrt 2019 21:53 (CET)
Mee eens hoor. Encycloon (overleg) 11 mrt 2019 21:55 (CET)


Luchthaven Antwerpen en lijst van bestemmingen[brontekst bewerken]

Beste EBFS, Ik zag dat je zonet mijn bewerking van luchthaven Antwerpen ongedaan maakte met als redenering dat bestemmingen van een luchthaven niet encyclopedisch zijn. Hoewel je redenering in strikte zin natuurlijk niet onwaar is, zien we in andere talen wel degelijk uitgebreide lijsten van bestemmingen en persoonlijk vind ik dat ook een grote meerwaarde. Is er volgens jou dan geen enkele reden om op te lijsten welke bestemmingen worden aangevlogen vanuit luchthavens? Of is het eerder dat de bestemmingen vanuit kleine luchthavens als Antwerpen te vaak wijzigen (want daar kan ik me nog wel in vinden)?

Groet, Rocker (overleg) 4 jun 2019 15:43 (CEST)

Het is in de Nederlandstalige Wikipedia de gewoonte om dit niet meer te doen (i.t.t. bv. de Engelstalige Wikipedia). Dat is in het verleden zo afgesproken (zie Overleg portaal:Luchtvaart#Lijstjes met bestemmingen). Zo'n bewerkingen gebeurden uiteraard uit goede wil maar liepen al gauw hopeloos achter op de realiteit. Op deze Wikipedia zijn er honderden artikels over luchthavens, groot en klein, en bij elke verandering van bestemming het artikel aanpassen, gebeurde gewoonweg niet. Wat heeft de lezer aan een bestemmingenlijst van negen jaar geleden? Als je er echt niet mee kan leven, raad ik je aan om het opnieuw op die pagina aan te kaarten. Met vriendelijke groeten, EBFS (overleg) 4 jun 2019 15:59 (CEST).
Oké, ik kreeg het ook net te horen op de Helpdesk-pagina bij een gerelateerde vraag. Ik had 'm net afgewerkt voor die pagina van Antwerp Airport, maar ik haal 'm dan zelf wel weer weg... Rocker (overleg) 4 jun 2019 17:22 (CEST)

Luchthaven Schiphol[brontekst bewerken]

Ik weet niet waarom dit niet goed is en waarom je dit hebt teruggedraaid. Zou je dat even willen uitleggen?Aggie2 (overleg)

Het is "ter beschikking staan van", niet "ter beschikking staan voor". Mvg, EBFS (overleg) 22 aug 2019 11:59 (CEST)

Madrid[brontekst bewerken]

Luister, de gedocumenteerde geschiedenis van Madrid stamt uit de 9de eeuw. Juist. Maar het is NIET correct dat er geen oudere sporen gevonden zijn:

https://www.madrid.es/UnidadWeb/Contenidos/Publicaciones/TemaCulturaYOcio/SanIsidro/VillasRomana/VillasRomanas.pdf https://elpais.com/diario/2006/06/13/madrid/1150197854_850215.html

Ofwel zet u mijn correctie terug, ofwel schrijft u zelf een uitgebreidere verbetering, ofwel kan het u niet schelen dat er onjuiste informatie op de Nederlandstalige Wikipedia staat, wat ik persoonlijk zeer jammer zou vinden. CaeciliaAquila (overleg) 24 aug 2019 15:39 (CEST)

Zet die bronnen er dan bij. Ik heb niet beweerd dat wat u heeft geschreven fout is, u kan gewoon alles wat u wilt schrijven zonder bron. Verder is zo'n bewerking uw verantwoordelijkheid en heb ik dus geen verplichting om terug te draaien (want dan staat er nog geen bron bij) of te verbeteren (u beweert iets dus u verbetert het). Mvg, EBFS (overleg) 24 aug 2019 16:01 (CEST)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:58 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:06 (CEST)

Tramhalte in een ziekenhuis[brontekst bewerken]

Hi EBFS, Je schrijft "Maar de tramhalte ligt wel IN het ziekenhuis, dus is wel het vermelden waard". Ik bekijk de luchtfoto van het ziekenhuis en de topografische kaart en het is welliswaar zo dat de halte op het openbare terrein ligt van het ziekenhuis, ze ligt echter niet in het ziekenhuis. Infoboxen voor trams en metro's zijn eerder verwijderd van artikelen die niet in de kern over de vervoersmogelijkheid gaan (maar kunnen wel los in woorden genoemd worden), omdat de functie van het artikel Universitair Ziekenhuis Gent alleen dat is van het zijn van een ziekenhuis en niet ook dat van een tramhalte. In andere woorden, dat er een tramhalte is, maakt van het ziekenhuis nog geen tramhalte. Groetjes - Romaine (overleg) 24 sep 2019 17:26 (CEST)

Alsjeblief, zeg. Ben je er nu echt mee aan het lachen? Uiteraard ligt die tramhalte niet in het ziekhuisgebouw, maar op het "grondgebied" van het ziekenhuis. En het artikel heeft niet de bedoeling alleen het ziekenhuis zelf te beschrijven maar ook alles errond, zoals een tramhalte die erop ligt. Het artikel Station Brussel-Zuid gaat in principe ook enkel over het spoorwegstation zelf, maar ook de tram-, bus- en metrohalte worden vernoemd. Moeten we dat dan ook verwijderen en elk hun eigen artikel geven? De tramhalte UZ verdient uiteraard geen eigen artikel maar het kan dan toch vermeld worden op de site, desnoods onder een kopje "Openbaar vervoer" of "Bereikbaarheid" (of iets dergelijks). Mvg, EBFS (overleg) 24 sep 2019 20:37 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)


Pajottenland[brontekst bewerken]

Beste, Graag de reden waarom je de verwijzingen naar Pajottenland hebt verwijderd.

mvg

Pajot - De Wolf (overleg) 18 nov 2019 14:24 (CET)

Beste, dat is heel simpel. Niet op elk artikel waar het Pajottenland vaag iets mee te maken heeft, moet er een link worden geplaatst. Er bestaan gemeenten, deelgemeenten, districten, streken, arrondissementen, provincies, gewesten, gemeenschappen, landen, werelddelen, planeten, enz. Moet dan ook voor elk van die geografische omschrijvingen linken worden geplaatst op elk artikel? Lijkt mij wat overdreven. De toevoeging maakte ook het geheel slechter leesbaar doordat het er heel artificieel werd ingeplaatst, met die haakjes. De bijdragen vormden geen meerwaarde. EBFS (overleg) 18 nov 2019 15:11 (CET)

Vlaamse politici[brontekst bewerken]

Waarom haal jij telkens mijn bijgevoegde Vlaamse politici weg in het artikel over Grootneerlandisme? Ik kan zo bronnen toevoegen en ze zijn actueler dan sommige die er al staan. Argumenten graag en niet zo maar bijlages verwijderen.

Kusttram .[brontekst bewerken]

Een goed bedoelde tip zonder enig commercieel doel is geen reclame ! straatspoor Straatspoor (overleg) 22 jan 2020 18:36 (CET)

 • Kan allemaal zijn maar dat hoort niet thuis op een encyclopedie. EBFS (overleg) 22 jan 2020 19:09 (CET)

IN een encyclopedie. Straatspoor (overleg) 22 jan 2020 21:37 (CET)

Ik heb getracht hyperlinks te plaatsen. Niet eenvoudig te vinden, want op tablet worden die niet vermeld. Maar ik vond ze toch. Ik hoop dat het zo beter is . Straatspoor (overleg) 23 jan 2020 12:51 (CET)