Overleg:Bioluminescentie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het afgebeelde zeedruifje is NIET bioluminiscent maar IRISEREND : het heeft binnen de mantel enkele rijen trilplaatjes die dienen voor propulsie en die licht reflecteren. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.82.204.239 (overleg · bijdragen) 30 dec 2013 21:09‎ (CET)

Goede opmerking. Aangepast. mvg Tom (overleg) 30 dec 2013 21:23 (CET)


De bioluminescentie gebruikt wordt voor camouflage lijkt me erg onwaarschijnlijk. De grote meerderheid van de waterdieren die bioluminescentie gebruiken leven immers op een diepte waar er totaal geen licht van de oppervlakte doordringt. Bovendien zijn er weinig dieren die constant licht geven en die over hun hele (onder)lichaam licht geven (wat nodig zou zijn om als camouflage te gebruiken). Dus zonder bron ben ik geneigd die uitleg over camouflage als foutief te beschouwen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.226.242.79 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bioluminescentie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 okt 2017 16:14 (CEST)