Overleg gebruiker:Tfa1964

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ter info : opmerkingen die u op deze overlegpagina plaatst, beantwoord ik hier. - mvg Tom 2 nov 2005 18:04:24 (CET)

Archief 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 11 feb 2018 22:48 (CET)
Misschien wat laat om hiervoor te bedanken, maar dat doe ik toch nog even bij deze ! mvg Tom (overleg) 22 dec 2018 12:38 (CET)

Vrouwelijke vormen[bewerken]

Beste TFa1964,

Op een groot aantal artikelen over beroepen heb je een vrouwelijke vorm van de beroepsnaam ingevoegd. Op zich zijn dit bestaande woorden, maar in veel gevallen is het tegenwoordig gebruikelijker om ook voor vrouwen de algemene beroepsnaam te gebruiken, zoals dirigent, bibliothecaris (bibliothecaresse klinkt een beetje stoffig en roept het achterhaalde imago van dit beroep op), vertaler. Daarom heb ik toch een beetje mijn twijfels over deze aanpassingen.

Met vriendelijke groeten, Bever (overleg) 28 feb 2018 18:53 (CET)

Dag Bever, vrouwelijke vormen van beroepsnamen roepen bij u blijkbaar connotaties op die dat bij mij helemaal niet doen. Waarom zou bibliothecaresse stoffig of achterhaald overkomen en bibliothecaris niet ? Ik zou ook niet weten of het zo is dat het tegenwoordig gebruikelijker is om voor vrouwen de algemene/mannelijke beroepsnaam te gebruiken. Je kan toch moeilijk over een vrouw die een politiek mandaat heeft, zeggen dat ze politicus is. De 'experten' van de Nederlandse Taalunie zijn de volgende mening toegedaan: "Op dit gebied gelden geen vaste voorschriften; iedereen kan dus in principe zijn eigen voorkeur volgen." mvg Tom (overleg) 1 mrt 2018 17:42 (CET)
Mij klinkt politica nog steeds vreemd in de oren, en een vrouwelijke politicus hoor ik toch zeker regelmatig. Dus dat je dat moeilijk kunt zeggen deel ik zeker niet. ed0verleg 1 mrt 2018 22:17 (CET)
De reden dat ik bepaalde associaties heb bij bibliothecaresse is dat ik het woord eigenlijk alleen tegenkom in publicaties met jeugdherinneringen, biografieën of fictie die in vroeger tijden speelt. Het gaat dan vooral om vrouwelijke beheerders van openbare leeszalen. U kunt de andere associaties (knotje, streng) zelf invullen. Als een vrouw tegenwoordig hoofd van een bibliotheek is zal ze zich toch eerder 'bibliothecaris' noemen. Natuurlijk heeft ook dat beroep bij sommige mensen een achterhaald imago (ik kan ervan meepraten want het is mijn eigen vakgebied), maar toch minder sterk. Ik kan wat dit betreft overigens alleen over het taalgebruik in Nederland meepraten.
Wat dirigent betreft moet ik wat gas terugnemen, ik zie dat Marin Alsop en Barbara Hannigan in kranten als Trouw of de Volkskrant afwisselend dirigent en dirigente worden genoemd, er wordt dus geen consequente keuze gemaakt voor een van beide.
Verder vind ik het niet verkeerd dat je de vrouwelijke vormen heb toegevoegd, maar misschien is het in sommige gevallen goed om een opmerking of voetnoot erbij te zetten dat vrouwen ook met de andere vorm worden aangeduid. Een voorbeeld is directrice dat ik eigenlijk alleen tegenkom bij organisaties waar het geslacht van belang is, zoals meisjesscholen. Bever (overleg) 7 mrt 2018 16:24 (CET)
En toch vind ik ook daarvoor vrij snel een tegenvoorbeeld: vanavond luidt de hoofdtitel op de website van De Standaard immers: Museumdirectrice Catherine de Zegher tijdelijk geschorst. mvg Tom (overleg) 7 mrt 2018 21:55 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie Hydro-elektriciteit[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hydro-elektriciteit dat is genomineerd door De Wikischim. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 26 jul 2018 02:00 (CEST)

Beoordelingsnominatie Lijst van bekeerlingen tot het katholicisme[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van bekeerlingen tot het katholicisme dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180923 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 sep 2018 02:00 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Eliane Becks Nininahazwe[bewerken]

Een beetje raar dat je het Franse artikel aanvoert als argument voor deze wijziging: dat is namelijk een vertaling van de Nederlandse versie, die ik heb geschreven. Ik zal nog eens proberen terug te vinden waar dat strenge gezin vandaan komt. Groet, Kattiel (overleg) 22 dec 2018 11:34 (CET)

Dag Kattiel, dat is een interessante observatie. Het moet zijn dat de Franse auteur op dezelfde objectieve manier bijdragen levert. Het gebruik van "streng katholiek" is in de overgrote meerderheid van de gevallen pure stemmingmakerij die niet thuishoort in een encyclopedie. mvg Tom (overleg) 22 dec 2018 12:19 (CET)