Overleg gebruiker:Wimpus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

voor oud overleg, zie:
overleg 2007
overleg 2008
overleg 2009
overleg 2010
overleg 2013
overleg 2014
overleg 2015
overleg 2016
overleg 2017
overleg 2018
overleg 2019

Titelwijzigingen[bewerken]

Goedemiddag Wimpus, heb je een toelichting bij de diverse titelwijzigingen op de titel van Integrated Services Digital Network? Bob.v.R (overleg) 15 feb 2019 14:42 (CET)

Goedenavond Bob.v.R, ik kijk ook met verbazing naar de ogenschijnlijk gelijke titels. Ik denk dat ik per ongeluk een hele of halve spatie te veel in de titel had gezet en dat vervolgens stuntelig dat heb proberen te corrigeren. Ik heb wellicht de titel gekopieerd uit de onlineversie van de Dikke Van Dale en misschien is daar toen in eerste instantie iets mis mee gegaan. Met betrekking tot de kleine letters: dat is de schrijfwijze volgens de Dikke Van Dale. Wimpus (overleg) 15 feb 2019 18:01 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Wimpus,

De Arbitragecommissie heeft de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Mx9 en Wimpus geëvalueerd. Zie de zaakpagina.

Met vriendelijke groet,

De Arbitragecommissie, 21 feb 2019 15:03 (CET)

Bedankt voor de melding. Met vriendelijke groet, Wimpus (overleg) 21 feb 2019 17:09 (CET)

Trochlea en teenkootje[bewerken]

Wimpus, je maakt van Trochlea (oogspier) weer Trochlea omdat het geen oogspier betreft. Dat is natuurlijk juist en een betere omschrijving is dan ook prima. Maar je stelt daarnaast dat het niet nodig is om te desambigueren. Hoe zie je dat met bijvoorbeeld de trochlea van het opperarmbeen en:Trochlea of humerus?

Dan je terugdraaien op Teenkootje. Inderdaad had ik het meervoud phalanges over het hoofd gezien. Dat had je heel eenvoudig op kunnen lossen. Waarom kies je dan voor deze weinig constructieve oplossing? Behalve dan om mij een lesje te leren? BoH (overleg) 12 apr 2019 16:55 (CEST)

Beste BoH, ik kan het ook aankaarten op je OP, maar zoals vorige keren bleek, kwam het onderscheid enkelvoud en meervoud niet echt aan. Ik pas het later nog aan, aangezien er ook nog het probleem is, dat Latijn phalanx niet alleen de naam is voor het teenkootje, phalanx digiti pedis, maar ook voor vingerkootje, phalanx digiti manus. Dat moet dat ook duidelijker naar voren komen. Trochlea kan eenmaal gedesambigueerd worden als er andere lemmata zijn die ook zo heten. Dat was nu nog niet het geval. Wimpus (overleg) 12 apr 2019 17:03 (CEST)

Latijn is niet mijn fort, dat is duidelijk. Maar voor jou is het een peulenschil om het in het enkelvoud te zetten. En de conventie is nu eenmaal dat artikelen met enkelvoud beginnen. Volgens mij komen we er dan prima uit en is het allemaal wat constructiever. BoH (overleg) 12 apr 2019 18:17 (CEST)

Syndroom van Stendhal[bewerken]

Beste Wimpus, je hebt mijn wisseling van de tekst en de doorverwijzing van syndroom van Stendhal en stendhalsyndroom ongedaan gemaakt. Er zou sprake zijn van schending van auteursrecht. Wellicht heb je gelijk. Ik heb even gekeken in de Auteurswet, maar niet zo gauw iets kunnen vinden. Zou je een en ander willen toelichten? Met vriendelijke groet, Leopard (overleg) 18 mei 2019 20:53 (CEST)

Beste Leopard, misschien benoem ik het verkeerd (en gaat het niet om het auteursrecht), maar via de huidige procedure raakt de bewerkingsgeschiedenis verloren. Althans, deze staat dan niet bij het lemma syndroom van Stendhal, zodat niet direct is te achterhalen wie de bewerkingen hebben uitgevoerd. Daarom is er ook een pagina Artikel verplaatsen. De pagina Artikel verplaatsen zou overigens overbodig zijn, als we zelfstandig de tekst zouden mogen overzetten van de ene naar de andere pagina. U kunt daar een verzoek doen en dan wordt met behoud van de bewerkingsgeschiedenis het geheel aangepast. Met vriendelijke groet, Wimpus (overleg) 18 mei 2019 21:06 (CEST)
O, dat is de reden. Ja, het was niet handig van mij en ook niet mijn bedoeling om de bewerkingsgeschiedenis te verdonkeremanen. Hartelijk dank Wimpus. Met vriendelijke groet, Leopard (overleg) 18 mei 2019 21:14 (CEST)

Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 03:00 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:07 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:58 (CEST)