Overleg:De Hoop (Sleen)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

hoi ik had een vraag kan dit stukje niet de vervanging zijn van de oude tekst die er nu staat want het is wel een heel klein stukje:

De molen werd in 1914 opgebouwd voor molenaar H. Berends, door molenmaker L. Reinds uit Beilen, voorheen de molen van Nefkens te Amersfoort *). Dit is de opvolger van een achtkante bovenkruier zonder stelling, riet op stenen onderstuk, rieten kap, gebouwd in 1850, die toen aan de rand van de heide stond en in 1914 afbrandde. Van 1953-1956 volgde restauratie van de molen door Huberts te Coevorden, waarna de molen op 24 juli 1956 in gebruik werd genomen. In 1976 begon molenmaker J.D. Medendorp uit Zuidlaren aan een weer noodzakelijke ingrijpende restauratie, die door subsidie-problemen lange tijd in beslag nam.

mischien is deze tekst beter gr--Molen17 27 jun 2010 12:02 (CEST)[reageer]

Noot bij dit stukje[brontekst bewerken]

Wat wil dit zeggen: "... voorheen de molen van Nefkens te Amersfoort"? Dat molenbouwer Reindz voorheen de genoemde molen in Amersfoort gebouwd heeft? Zie dezelfde zinsnede in het artikel. Zo is het onduidelijk! (Bestaat er overigens documentatie over deze molen in Amersfoort en/of over de bouwer, Reinds, daarvan? En: bestaat deze molen nog? Graag een reactie.
De Jaren (overleg) 1 jun 2022 10:12 (CEST)[reageer]

Die passage werd hier toegevoegd. Mij lijkt die zin helder. Molenaar Berends gaf molenmaker Reinds uit Beilen de opdracht om de oude molen van Nefkens (= de Gunst) in Amersfoort op te bouwen in Sleen. Dat staat overigens ook letterlijk in een van de in de infobox gelinkte bronnen, t.w. 'De Hollandsche molen' (daar klikken op meer gegevens). Mogelijk is dat overgenomen van Wikipedia of omgekeerd. Betere informatie is te vinden in de beide andere bronnen t.w. 'de Nederlandse molendatabase' en 'Sleener molen stichting De Hoop'. Het lijkt mij dat met een simpele aanpassing de zaak verhelder kan worden. Gouwenaar (overleg) 1 jun 2022 12:19 (CEST)[reageer]