Overleg:Discografie van Queen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Release[bewerken]

Ooit stond er uitbrengdatum ... dat lijkt me ook beter dan uitbreng. Release is Engels, geen idee waarom Engels beter zou zijn dan een Nederlands woord. ed0verleg 6 apr 2014 15:45 (CEST)

Ik heb ook geen moeite met uitbrengdatum, maar naar aanleiding van een discussie in het taalcafé, kwam het neer op release (wat in de Woordenlijst der Nederlandse Taal staat). Alleen wil de anonieme gebruiker blijkbaar alleen maar uitbreng, waar ik nog nooit van gehoord heb als Nederlands zelfstandig naamwoord. Mbch331 (Overleg) 6 apr 2014 15:48 (CEST)
Uitbrengdatum lijkt mij ook beter dan 'verschijningsdatum'. Klinkt nogal spooky dat laatste. Met release of uitbreng is echter niets mis volgens de Grote van Dale - zie Taalcafé. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor release, dat is wel het bekendst bij uitgaven van cd's, spellen, films en platen. Misschien moeten de mensen die zich met die discografie-artikelen bezighouden onderling maar eens een afspraak maken, ik bemoei me er verder niet mee. Meneer of mevrouw Mbch331 slaat overigens de bal mis of geeft een valse voorstelling van zaken: ik "wil niet alleen uitbreng", ik wil alleen niet dat een goed woord door een even goed woord wordt vervangen als daar geen noodzaak voor is. Bij twijfel niet inhalen dus. 81.165.103.110 6 apr 2014 15:57 (CEST)