Overleg:Drunen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wel of geen encyclopedische informatie[bewerken]

Op 30 aug 2006 om 09:40 is door Puckly de passage over de nieuwbouwwijk Venne West 3 verwijderd omdat het geen encyclopedische informatie zou zijn. Maar er zijn zelfs (mini)artikelen op de Nederlandstalige wikipedia over nieuwbouwwijken o.a. die van Almere: Almere Hout, Almere Poort en Almere Pampus. Waarom is dat dan wel encyclopedische informatie en het (onderstaand) stukje over Venne West 3 niet?

Ik zie namelijk niet een (groot) verschil over de twee stukken. Cro-Cop 1 nov 2006 01:17 (CET)


In het kader van de vernieuwing van Drunen is er een grote woningbouwlocatie aan de zuidwestkant van Drunen genaamd Venne West 3. In de nieuwe wijk Venne West 3, dat het sluitstuk is van de wijk Venne West, zullen de komende jaren in totaal 400 woningen en multifunctionele accommodatie gebouwd worden.

De nieuwe wijk wordt zal een eigentijdse moderne architectuur krijgen waarin het groen centraal staat. De vele groengebieden zullen de konderen plaats bieden voor formele en informele speelplekken. Door plaatsing van verschillende soorten bomen, struiken en gras zal de wijk een parkachtig beeld krijgen.

Type woningen Aantal
Vrijstaande woning 49
Twee-onder-één-kapwoning 65
Patiowoning 38
Rijwoning 68
Locatie Jacobushof e.o. 90
Appartementen aan het water 90
Totaal 400
Dit is meer informatie die thuishoort in een verkoopbrochure van de stad en zal je niet snel in een encyclopedie aantreffen. Het bestaan van die andere artikelen vind ik geen argument om bovenstaande informatie daarmee encyclopedisch te noemen... Puck 2 nov 2006 21:00 (CET)

Molen[bewerken]

In Drunen ligt toch de Hertog(s)Molen, waarom staat er op wikipedia geen informatie over???Lars-f-94 27 jun 2009 13:37 (CEST)

Molen heet "Hertogin van Brabant" en is beschreven. ♠ Troefkaart 27 jun 2009 13:45 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Gemeentehuis_drunen.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Gemeentehuis_drunen.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090815. --E85Bot 16 aug 2009 03:13 (CEST)

Herziening en splitsing van de rubriek Bekende personen[bewerken]

Ik ben zo vrij geweest bovengenoemde, in de vorige versie nogal ongeordende, rubriek in twee delen te splitsen: 1) Bekende Drunenaren en 2) Woonachtig in Drunen. Dit omdat er in de vorige versie twee evidente niet-Drunenaren stonden - twee heren die wel wonen in Drunen, maar daar niet geboren zijn -, zonder dat dit op enigerlei wijze verantwoord werd. Ik heb deze beide mannen nu in een aparte rubriek Woonachtig in Drunen gezet met vermelding van hun geboorteplaats. Verder heb ik bij alle betrokkenen in deze rubriek hun geboortejaar (dat natuurlijk ook elders in de wikipedia te vinden is) toegevoegd, op de manier zoals dat ook bij de meeste andere plaatsen in Nederland en in het buitenland gedaan wordt. Ook heb ik een - toevallig ook jeugdige - persoon (* 1991) toegevoegd.

Dit gedaan hebbende blijf ik wel met een vraag zitten: er moeten toch ook wel bekende Drunenaren van oudere generaties zijn? Nu er alleen bekenden van 1991 of jonger in de rubriek Bekende Drunenaren staan, lijkt het erop dat een ongeveer 25-jarige met de situatie ter plekke bekende collega-wikipediaan vooral een aantal klas- en/of discogenoten vermeld heeft - dit kunnen de oudere Drunenaren toch niet over hun kant laten gaan?

- Wat er ook verder gebeurt met deze rubrieken, ik zal vanuit het Amsterdamse de ontwikkelingen m.b.t. dit artikel met belangstelling volgen!