Overleg:Flikken Maastricht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht

Nieuwe archiefpagina

Afspraken tabel cast[bewerken]

Er is afgesproken (zie archief) dat voor het opnemen van personages in de tabel onder het kopje cast de volgende richtlijnen worden gehanteerd. Het karakter komt in:

  • Minimaal in 2 (of meer) seizoenen meegespeeld
  • Minimaal in 6 afleveringen voor zijn gekomen

en

  • Alleen de meest recente en belangrijkste functie wordt weergegeven (eerdere functies worden dus niet op deze pagina weergegeven).

Andere personages van belang kunnen op Lijst van personages uit Flikken Maastricht worden weergegeven. Larsnl Overleg 14 okt 2013 17:48 (CEST)

Frits Dreesen seizoen 8[bewerken]

Kan iemand svp Frits Dreesen bij seizoen 8 weg halen? Want er is nergens bekend gemaakt dat hij in het volgende seizoen terugkeert. Alvast bedankt.

Scenarioschrijver20(Scenarioschrijver20 (overleg) 6 dec 2013 23:09 (CET))

Maastricht[bewerken]

Dient er geen melding gemaakt te worden van het feit dat geen van de hoofdrolspelers Maastrichts spreekt en er geen enkele zweem van de Limburgse cultuur in de serie te bemerken valt? Jorgenpfhartogs (overleg) 4 feb 2015 01:19 (CET)

Personages apart, in een lijst of dit artikel?[bewerken]

Op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150305 zijn diverse personages genomineerd voor verwijdering onder het mom van NE, Fancruft.

Daarnaast is er een artikel: Lijst van personages uit Flikken Maastricht.

Welke kant willen wij op met deze artikelen? Belsen (overleg) 6 mrt 2015 08:27 (CET)

De artikelen Floris Wolfs, Eva van Dongen, Romeo Sanders en Marion Dreesen zijn intussen ook leeggehaald. Om even terug tekomen op de losse artikelen ik ben voor losse artikelen omdat dit een stuk duidelijker is (infobox) en de hoofdpagina Lijst van personages uit Flikken Maastricht wordt een stuk korter en dus overzichtelijker Frankbergnl (overleg) 6 mrt 2015 12:40 (CET)
Wat mij wel stoort aan de huidige pagina's is het hier bijfiguren betreft, terwijl er geen fatsoenlijk artikel is voor Floris Wolfs en Eva van Dongen. Daarnaast vind ik de stukken onleesbaar. Ik haak dus snel af. Belsen (overleg) 6 mrt 2015 22:31 (CET)
Wat mij enorm stoort, is dat deze personages beschreven worden alsof het levende personen betreft. Een karakter in een serie is het product van een scenarioschrijver, een regisseur en een acteur. Dat komt uit geen enkele beschrijving van deze fictieve personen naar voren, en daarmee zijn al die stukken, ook de korte stukjes die nu in het hoofdartikel staan, meteen rijp voor het ronde archief: waardeloos werk, door gebruikers die realiteit en fictie nauwelijks van elkaar weten te scheiden. Leer dat nou eerst eens, voordat je over de vorm waarin een en ander gepresenteerd wordt gaat zeuren. WIKIKLAAS overleg 7 mrt 2015 00:25 (CET)

Televisieserie uit België?[bewerken]

Dit moet nederland zijn, ik weet niet hoe ik dit moet wijzigen. Rick0899 (overleg) 16 dec 2016 22:27 (CET)

Ik zie nergens staan dat het een televisieserie uit België is. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 16 dec 2016 22:33 (CET)

Je ziet dit als je op het mobiele wikipedia zoekt naar: "Flikken Maastricht" Helaas kan ik geen foto toevoegen. Rick0899 (overleg) 18 dec 2016 13:51 (CET)

Met mobiele wikipedia bedoel ik nl.m.wikipedia.org. En niet de mobiele APP

Rick0899 (overleg) 18 dec 2016 13:57 (CET)
Ik zie het inderdaad ook staan. Goede vondst. Wanneer je op "Flikken Maastricht" zoekt, toont Wikipedia de tekst "Televisieserie uit België" als beschrijving van het programma. De vraag is hoe we dit moeten veranderen. Is er iemand die hier het antwoord op weet? Bij geen reactie zullen we het denk ik aan de Helpdesk moeten vragen, Rick. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 20 dec 2016 13:23 (CET)
Ik heb het aangepast. Dit kan je doen door op "Koppelingen bewerken" te klikken onder de interwikilinks. Je komt dan bij Wikidata waar bovenaan de omschrijving kan worden bewerkt. Ik weet niet of iedereen daar toegang toe heeft, maar goed. ;-) Kliek (overleg) 23 dec 2016 21:32 (CET)

Hoofdrollen personages[bewerken]

Misschien handig om te bepalen wanneer iemand een hoofdrol heeft. Als Mechels in seizoen dertien een hoofdrol had dan had Esmee van Rooy in seizoen seizoen vijf ook een hoofdrol. Daarin speelde zij 9 afleveringen mee en was vaak in beeld te zien als partner van Romeo Sanders omdat Marion wijkagent werd. Twazz 22 dec 2018 01:50 (CET)

Bij mijn weten wordt iedere acteur van wie de naam voorkomt tijdens de titelmuziek aangeduid als hoofdrolspeler. Dat geldt dus in seizoen 13 voor Ria Eimers (Mechels), ondanks dat zij maar in 2 afleveringen voorkomt. Jamie Grant (Esmee) was in seizoen 5 dan wel in veel meer afleveringen te zien, maar zij speelde een bijrol en kwam niet voor in de openingscredits. Haar personage was echter geliefd bij de kijker en kwam daarom twee seizoenen later terug, ditmaal wel als hoofdfiguur. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 22 dec 2018 09:32 (CET)
Dank, dat lijkt mij een heldere leidraad! Twazz 22 dec 2018 15:33 (CET)